Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

«ΤΟΣΑ θα ξοδεύεις, ΤΟΣΑ θα τρως»!!! Φέρνουν παντού «ΤΣΟΥΝΑΜΙ», vid

Ξεκινά εθελοντικά, μετά ποιός ξέρει!!!Δεν είναι επιστημονική φαντασία – Αλλάζουν τον κόσμο που ξέραμε!!!

Παρακολουθεί τον «περιβαλλοντικό αντίκτυπο» όλων όσων αγοράζετε (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων) και σας ενημερώνει όταν «εξαντλήσετε όλες τις πιστώσεις άνθρακα».

Σωστά, είναι η πρώτη πιστωτική κάρτα που σας εμποδίζει να κάνετε υπερβολικές δαπάνες με βάση το επίπεδο των εκπομπών CO2 που δημιουργείται από την κατανάλωσή σας. Παρουσιάζεται ως “εκπαιδευτική προσπάθεια”, σύμφωνα με έναν από τους ιδρυτές.

Η σουηδική εταιρεία fintech Doconomy έχει εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορήσει την πρώτη πιστωτική κάρτα στον κόσμο που παρακολουθεί τις αγορές σε σύγκριση με τις εκπομπές άνθρακα – και θέτει ένα ανώτατο όριο στις δαπάνες με βάση τις επιπτώσεις ενός χρήστη στο κλίμα. Όπως όλα δείχνουν με την «πράσινη» αλλαγή που έρχεται στον πλανήτη, στο πλαίσιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, δεν αποκλείεται, ο εν λόγω ψηφιακός τρόπος πληρωμής να επιβληθεί σε όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στην νέα αυτή κοινωνία που ετοιμάζεται!

Η κάρτα της Doconomy, Do Black , δημιουργήθηκε σε

συνεργασία με την Mastercard και στοχεύει στην υποστήριξη της Σύμβασης -Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή ( UNFCCC ) για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας δράσης για το κλίμα. Μέχρι το 2030, θέλει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο μισό.

Θα κοθορίζονται μηνιαία όρια CO2 – διασφαλίζοντας ότι το αποτύπωμα άνθρακα μειώνεται κατά 50 τοις εκατό. Οι κάτοχοι της κάρτας δεν θα μπορούν να δαπανήσουν χρήματα ή ψηφιακές μονάδες μόλις εξαντλήσουν το κλιματικό επίδομά τους. (Κάθε αγορά έχει προσαρτημένο ένα αποτύπωμα άνθρακα, το οποίο εμφανίζεται στην εφαρμογή Doconomy.)

Όπως αναφέρουν εν χορώ:

«Καλώς ήρθατε στην πρόκληση των κλιματικών-χρηματοτεχνολογικών καρτών και πληρωμών.

Στην Mastercard με σχεδόν 3 δισεκατομμύρια κατόχων καρτών στον πλανήτη, υπάρχει τεράστια ευκαιρία για επιδράσεις όπου οι άνθρωποι, οι οικονομίες και ο πλανήτης μπορούν όλοι να ευημερήσουν. Από αντισταθμιστικά οφέλη ως ανταμοιβή για το περιβαλλοντικά φιλικό ηλεκτρονικό εμπόριο και τις εμπειρίες με αλυσίδες συστοιχιών (blockchain) ανυπομονούμε να τροφοδοτήσουμε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και χαρακτηριστικών που απελευθερώνουν τον πράσινο καταναλωτή.

Αυτή είναι μια ευκαιρία άνευ προηγουμένου να κάνετε ορατές τις δικές σας κλιματικές λύσεις».

Καλώς ορίσατε στην «Μεγάλη Επανεκκίνηση» στον κόσμο των πιστωτικών καρτών και αργότερα στων πιστωτικών… εμφυτευμάτων!!!

el.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ