Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος (ΑΜΑ) δίνει οδηγίες στους γιατρούς να εξαπατούν

 

Σχόλιο Καταχανά:

Μην έχετε καμιά απολύτως αμφιβολία ότι τις ίδιες οδηγίες έχουν λάβει και οι Ελληνες ιατροί. 


Αναλύει ο Δρ. Joseph Mercola

Χειμώνας του 2021 το «AMA COVID-19 Guide: AMA: Background/Messaging on Vaccines, Vaccine Clinical Trials & Combatting Vaccine Misinformation «1 , που εκδόθηκε από τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο (AMA) εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την τήρηση της διαφάνειας, της ειλικρίνειας, της ηθικής και των ηθικών προτύπων στα οποία θα θέτει τα μέλη του.

Η AMA ιδρύθηκε το 1847 και είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση και ομάδα πίεσης γιατρών και φοιτητών ιατρικής στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ίδια την AMA, αποστολή της είναι η προώθηση της τέχνης και της επιστήμης της ιατρικής και η βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Πώς εξηγούν τότε αυτόν τον «οδηγό μηνυμάτων για το COVID-19», ο οποίος διδάσκει ρητά στους γιατρούς πώς να εξαπατούν τους ασθενείς τους και

τα μέσα ενημέρωσης όταν τους τίθενται δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με το COVID-19, τις θεραπευτικές επιλογές και τα εμβόλια COVID;

Η AMA διδάσκει στους γιατρούς πώς να εξαπατούν

«Είναι ζωτικής σημασίας οι γιατροί και οι ασθενείς να έχουν εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19, καθώς αυτά καθίστανται διαθέσιμα για δημόσια χρήση», αναφέρει ο «Οδηγός COVID-19 της AMA», προσθέτοντας:2

«Για να ξεπεραστεί ο δισταγμός για τα εμβόλια και να εξασφαλιστεί η ευρεία αποδοχή των εμβολίων σε όλες τις δημογραφικές ομάδες, οι γιατροί και η ευρύτερη κοινότητα της δημόσιας υγείας πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ιδίως σε περιθωριοποιημένες και μειονοτικές κοινότητες με ιστορικά θεμελιωμένη δυσπιστία στα ιατρικά ιδρύματα».

Πράγματι, ολόκληρος ο οδηγός αποσκοπεί στο να διδάξει στους γιατρούς πώς να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο ιατρικό επάγγελμα γενικά, όσον αφορά τη θεραπεία του COVID-19, αλλά ειδικότερα όσον αφορά τις πειραματικές ενέσεις COVID.

Ο οδηγός παρέχει «προτεινόμενες αφηγήσεις» για διάφορες δεσμεύσεις, όπως όταν επικοινωνείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και «σημεία συζήτησης για την καθοδήγηση των εξωτερικών επικοινωνιών», όπως όταν δίνετε συνεντεύξεις. Παραθέτει εννέα συγκεκριμένα «βασικά μηνύματα» στα οποία θέλουν να εστιάζουν οι γιατροί όταν επικοινωνούν για το COVID-19. Αυτά τα βασικά μηνύματα μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Εκφράστε την εμπιστοσύνη σας στην ανάπτυξη του εμβολίου
  • Τονίστε τη σημασία των εμβολίων
  • Επισημάνετε την ανάγκη καταπολέμησης της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια
  • Να τηρούν τις επικαιροποιημένες ηθικές οδηγίες για τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό, οι οποίες λένε ότι έχουν ηθική υποχρέωση να εμβολιαστούν οι ίδιοι
  • Δώστε γενικές συστάσεις για τα εμβόλια, όπως η σύσταση για όλους τους ανθρώπους άνω των 6 μηνών, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, να κάνουν το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης
  • Τονίστε τη σημασία της εξάλειψης των μη ιατρικών εξαιρέσεων από τα εμβόλια
  • Επισημάνετε την αυξημένη διαθεσιμότητα των εμβολίων κατά της γρίπης και τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης ακόμη και αν έχετε κάνει εμβόλιο COVID
  • Επισημάνετε τη σημασία της συμμετοχής των μειονοτήτων, τόσο στις δοκιμές εμβολίων όσο και ως έμπιστοι αγγελιοφόροι που μπορούν να «προωθήσουν την κοινωνική πίεση» για να εμβολιαστούν οι μειονότητες και να διαλύσουν την ιστορική δυσπιστία στα ιατρικά ιδρύματα
  • Καταγγείλτε τις επιστημονικές αναλύσεις «που βασίζονται σε προσωπικές απόψεις, ανέκδοτα και πολιτικές ιδεολογίες»

Η AMA Ανησυχεί για την παραπληροφόρηση

Στη σελίδα 7 του οδηγού, υπό τον τίτλο «Αφήγηση της επιστήμης», η AMA δηλώνει ότι «ανησυχεί βαθύτατα για το γεγονός ότι η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση και η πολιτικοποίηση των θεμάτων υγείας διαβρώνουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην επιστήμη και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στους γιατρούς και τα ιατρικά ιδρύματα», προσθέτοντας ότι «η επιστήμη θα πρέπει να βασίζεται σε μια κοινή κατανόηση των γεγονότων και των αποδείξεων και να είναι σε θέση να ενδυναμώνει τους ανθρώπους να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για την υγεία τους «3.

Για το σκοπό αυτό, η AMA καλεί «όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να επιβεβαιώνουν την επιστήμη και τα γεγονότα στα λόγια και τις πράξεις τους» και τα μέσα ενημέρωσης να «επαγρυπνούν για την κοινοποίηση των πραγματικών πληροφοριών» και να «προκαλούν όσους επιλέγουν να εμπορεύονται την παραπληροφόρηση».

Η AMA στη συνέχεια δίνει οδηγίες στους γιατρούς για το πώς να παραπληροφορούν

Είναι απογοητευτικό, λοιπόν, να βρίσκουμε την AMA να δίνει οδηγίες στους γιατρούς για το πώς να παραπληροφορούν το κοινό χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ψυχολογικών και γλωσσικών εργαλείων. Ίσως ένα από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα αυτού είναι οι συνιστώμενες «γλωσσικές ανταλλαγές COVID-19» που περιγράφονται λεπτομερώς στη σελίδα 9.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, η AMA δίνει ρητές οδηγίες στους γιατρούς να αντικαταστήσουν ορισμένες λέξεις και όρους με άλλες, πιο επιβεβαιωτικές για την αφήγηση επιλογές. Σοκαριστικό είναι ότι αυτό περιλαμβάνει την ανταλλαγή των «ποσοστών νοσηλείας» με τους «θανάτους» – δύο όρους που δεν είναι ούτε κατά διάνοια εναλλάξιμοι!

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η AMA θα έλεγε στους γιατρούς να αντικαταστήσουν ένα πραγματικό στοιχείο με ένα απόλυτο ψέμα. Αλλά με αυτή την ανταλλαγή, δεν λένε στους γιατρούς να δηλώνουν ότι οι άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ στην πραγματικότητα έχουν νοσηλευτεί μόνο με COVID-19;»

Το ποσοστό νοσηλείας αναφέρεται στο πόσοι άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με COVID-19, ενώ ο θάνατος αναφέρεται στο πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει. Ο πρώτος όρος αναφέρεται στους ανθρώπους που είναι ακόμα ζωντανοί, ενώ ο άλλος όρος αναφέρεται στους ασθενείς που δεν είναι ζωντανοί.

Αδυνατεί να γίνει πιστευτό ότι η AMA θα έλεγε πράγματι στους γιατρούς να αντικαταστήσουν ένα πραγματικό σημείο δεδομένων με ένα απόλυτο ψέμα. Αλλά με αυτή την ανταλλαγή, δεν λένε στους γιατρούς να δηλώνουν ότι οι άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ στην πραγματικότητα έχουν νοσηλευτεί μόνο με COVID-19;

Μια άλλη εξαιρετικά αμφισβητήσιμη ανταλλαγή λέξεων είναι να μην εξετάζονται οι λεπτομέρειες των δοκιμών εμβολίων, όπως ο αριθμός των συμμετεχόντων, και αντ’ αυτού να γίνεται απλή αναφορά στις δοκιμές αυτές ως «διαφανείς και αυστηρές».

Η ανταλλαγή του πραγματικού όρου «Επιχείρηση ταχύτητα δίνης» με τον όρο «τυπική διαδικασία» είναι ένας άλλος εξωφρενικός παραπλανητικός παραπλανητικός όρος. Τα δύο απλά δεν είναι εναλλάξιμα. Στην πραγματικότητα, είναι διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους. Η τυπική διαδικασία για την ανάπτυξη εμβολίων περιλαμβάνει μια μακρά διαδικασία άνω της δεκαετίας και έναν μεγάλο αριθμό βημάτων που είτε παραλείφθηκαν είτε συντομεύτηκαν δραστικά για τα εμβόλια COVID.

Η τήρηση της τυποποιημένης διαδικασίας είναι αυτό που κάνει την ανάπτυξη εμβολίων να διαρκεί, κατά μέσο όρο, 10 χρόνια και συχνά περισσότερο. Η επιχείρηση Warp Speed επέτρεψε στους κατασκευαστές εμβολίων να συναρμολογήσουν αυτά τα εμβόλια COVID σε περίπου εννέα μήνες από την αρχή έως το τέλος. Δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι οι δύο όροι περιγράφουν μια πανομοιότυπη διαδικασία.

Η δύναμη της γλώσσας

Άλλες γλωσσικές ανταλλαγές είναι λιγότερο απίστευτες, αλλά εξακολουθούν να υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η AMA θέλει τα μέλη της να βοηθήσουν να προωθηθεί μια πολύ συγκεκριμένη και μονόπλευρη αφήγηση που κάνει τις υπερβολές για την αρπαγή της εξουσίας και τις ολοκληρωτικές τακτικές να ακούγονται λιγότερο κακές από ό,τι είναι στην πραγματικότητα και κάνει τις αμφισβητήσιμες διαδικασίες να ακούγονται Α-ΟΚ.

Η γλώσσα είναι ένα ισχυρό εργαλείο με το οποίο διαμορφώνουμε την πραγματικότητα,4 επειδή διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τα πράγματα. Όπως σημειώνει ο παραμυθάς και κινηματογραφιστής Jason Silva:5

«Η χρήση της γλώσσας, οι λέξεις που χρησιμοποιείτε για να περιγράψετε την πραγματικότητα, μπορεί στην πραγματικότητα να γεννήσει την πραγματικότητα, μπορεί να αποκαλύψει την πραγματικότητα. Οι λέξεις είναι γενεσιουργές… Δημιουργούμε και αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητά μας μέσω της γλώσσας. Σκεφτόμαστε ότι η πραγματικότητα δημιουργείται μέσω της γλωσσικής κατασκευής σε πραγματικό χρόνο».

Για παράδειγμα, το «lockdown» ακούγεται σαν ακούσια φυλάκιση που επιβάλλεται από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, πράγμα που είναι και το ίδιο, ενώ η οδηγία «μένουμε σπίτι» ακούγεται πολύ λιγότερο δρακόντειο. Εξάλλου, το «σπίτι» συνδέεται συνήθως με την άνεση και την ασφάλεια.

Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση των «πρωτοκόλλων COVID» αντί των «εντολών, οδηγιών, ελέγχων και διαταγών COVID». Το «πρωτόκολλα» ακούγεται σαν κάτι που αποτελεί τυπική διαδικασία, σαν τα μέτρα COVID να μην είναι κάτι καινούργιο, ενώ το «εντολές, έλεγχοι και διαταγές» υπονοεί ότι, πράγματι, βρισκόμαστε σε έδαφος ιατρικού φασισμού, πράγμα που συμβαίνει.

Πώς να κατευθύνετε, να μπλοκάρετε, να εκτρέπετε και να καθυστερείτε άβολες ερωτήσεις

Η AMA θα μπορούσε να δώσει οδηγίες στα μέλη της να μείνουν απλώς στα γεγονότα και να είναι ειλικρινείς – και σε ορισμένα τμήματα το κάνει αυτό – αλλά δεν τελειώνει εκεί. Αντίθετα, η AMA παρέχει μια ολόκληρη σελίδα με οδηγίες για το πώς να κατευθύνουν τη συζήτηση και πώς να μπλοκάρουν, να εκτρέπουν και να καθυστερούν όταν έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες ερωτήσεις όπου μια ειλικρινής απάντηση θα μπορούσε πραγματικά να σπάσει την επίσημη αφήγηση.

Ακολουθεί ένα δείγμα αυτών των οδηγιών. Σας ενθαρρύνω να διαβάσετε τη σελίδα 8 του οδηγού και να δώσετε προσοχή σε αυτά τα ψυχολογικά κόλπα όταν ακούτε συνεντεύξεις ή διαβάζετε τις ειδήσεις.

Τεχνικές συνέντευξης

  • Κατευθύνετε τη συζήτηση πίσω στο αφήγημα λέγοντας: «Πριν αφήσουμε αυτό το θέμα, επιτρέψτε μου να προσθέσω …«
  • Αποκλείστε μια δύσκολη ερώτηση λέγοντας: «(Αυτό είναι απόρρητο, εμπιστευτικό κ.λπ) αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι …«.
  • Αποφύγετε μια ανεπιθύμητη ερώτηση λέγοντας: «Αυτή είναι μια κοινή παρανόηση, αλλά η πραγματικότητα είναι …«
  • Απομακρυνθείτε από μια ανεπιθύμητη ερώτηση και επιστρέψτε στο επίσημο αφήγημα λέγοντας: «Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες γι’ αυτό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι …».
  • Καθυστερήστε λέγοντας: «Επαναλάβετε την ερώτηση που τέθηκε» ή αναγνωρίστε την ερώτηση λέγοντας: «Χαίρομαι που ρωτήσατε …».

(σημ. Καταχανά: σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AMA τονίζει επίσης ότι: 1) οι γιατροί πρέπει να μιλούν για την AMA και 2) οι γιατροί ΔΕΝ πρέπει να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις. Το να μιλάτε για την AMA παρατίθεται στην ενότητα «Οι ευθύνες σας» όταν παίρνετε συνέντευξη, ενώ το να μην συζητάτε προσωπικές απόψεις παρατίθεται στην ενότητα «Απαγορεύσεις σε συνεντεύξεις».

AMA διαβρώνει ταχέως κάθε αξιοπιστία

Η καθοδήγηση της AMA δεν είναι μόνο κακή. Ορισμένες από τις συμβουλές της είναι απολύτως λογικές. Όμως η συμπερίληψη γλωσσικών ανταλλαγών που έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται ψευδείς δηλώσεις, καθώς και τα εργαλεία για την καθοδήγηση, το μπλοκάρισμα, την εκτροπή, την ανακατεύθυνση και την καθυστέρηση προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες απαντήσεις, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαβρώνουν την αξιοπιστία και συνεπώς την εμπιστοσύνη στην ιατρική κοινότητα.

Η άμεση οδηγία της να μην μοιράζονται προσωπικές απόψεις είναι μια άλλη στρατηγική που υπονομεύει την εμπιστοσύνη. Όταν οι άνθρωποι μιλούν με τον γιατρό τους, θέλουν να ακούσουν τι πραγματικά σκέφτεται ο γιατρός αυτός, με βάση τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες.

Δεν περιμένουν από τον γιατρό τους – ή από έναν γιατρό που εμφανίζεται σε μια συνέντευξη – να αναμασά απλώς ένα αφήγημα που υπαγορεύεται από την AMA. Αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους επαγγελματίες ιατρούς μας να δώσουν τις ειλικρινείς απόψεις τους και να δώσουν άμεσες απαντήσεις, δεν υπάρχει καν λόγος να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας μαζί τους, και αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που η AMA ισχυρίζεται ότι επιδιώκει να επιτύχει.

Η AMA ανησυχεί για την εξάπλωση της παραπληροφόρησης και τη διάβρωση της εμπιστοσύνης, ωστόσο λέει στα μέλη της να κρατήσουν τις επαγγελματικές τους απόψεις για τον εαυτό τους και να λένε ψέματα για τους θανάτους από COVID. Με αυτό το έγγραφο καθοδήγησης, η AMA ουσιαστικά εμπλέκεται η ίδια ως πηγή και υποκινητής ιατρικής παραπληροφόρησης που τελικά μπορεί να βλάψει τους ασθενείς.

Σε μια συνέντευξη στο Stew Peters Show (βλ. πάνω μέρος αυτού του άρθρου), ο Dr. Bryan Ardis επέκρινε το έγγραφο καθοδήγησης της AMA, επισημαίνοντας ότι ενώ η AMA ισχυρίζεται ότι εξέδωσε την καθοδήγηση για να αποτρέψει τις πολιτικές ιδεολογίες από το να υπαγορεύουν την ιατρική, στην πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ίδια η AMA υποχωρεί στην πολιτική ιδεολογία και όχι στα ιατρικά γεγονότα.

Η AMA θέλει τα μέλη της να ενεργούν ως προπαγανδιστές μιας συγκεκριμένης αφήγησης – χρησιμοποιώντας «πολιτικά ορθή γλώσσα» – αντί να μοιράζονται πληροφορίες και να ενεργούν σύμφωνα με τη συνείδησή τους και την επαγγελματική τους διορατικότητα. Όπως σημειώνει ο Peters:

«Αν ένας γιατρός πρόκειται απλώς να επαναλαμβάνει ό,τι του λέει η AMA, γιατί να υπάρχουν γιατροί; Μπορείτε να βρείτε πολλούς πεινασμένους προπαγανδιστές σε οποιοδήποτε φιλελεύθερο κολέγιο, αλλά αντί γι’ αυτό θέλουμε να μετατρέψουμε τους επαγγελματίες της ιατρικής σε ιδεολογικά ζόμπι με στηθοσκόπια».

Η γερουσιαστής Warren απειλεί την Amazon να απαγορεύσει το ‘The Truth About COVID-19’

Μετά τη δημοσίευση του τελευταίου μου βιβλίου, «Η αλήθεια για το COVID-19», το οποίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ στο Amazon.com, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εκκλήσεις για λογοκρισία και οι ανελέητες επιθέσεις εναντίον μου.

Πιο πρόσφατα, η λεγόμενη «προοδευτική» γερουσιαστής των ΗΠΑ Elizabeth Warren, D-Mass., σε μια εξωφρενική, συκοφαντική και ουσιαστικά αντισυνταγματική προσπάθεια καταστολής της ελευθερίας του λόγου, έστειλε επιστολή στην Amazon, απαιτώντας μια «άμεση αναθεώρηση» των αλγορίθμων της για να εξαλείψει τα βιβλία που διακινούν «παραπληροφόρηση για το COVID».

Η Warren ξεχώρισε συγκεκριμένα το βιβλίο «Η αλήθεια για το COVID-19» ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «βιβλίων με υψηλή κατάταξη και ευνοϊκή επισήμανση που βασίζονται σε ψεύδη σχετικά με τα εμβόλια και τις θεραπείες του COVID-19», τα οποία θέλει να δει να απαγορεύεται η πώληση.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Αμερικανός βουλευτής Adam Schiff, D-Calif., ακολούθησε τα βήματα της Warren, στέλνοντας επιστολές στο Facebook και την Amazon, ζητώντας πιο παραγωγική λογοκρισία των πληροφοριών για τα εμβόλια. Ακόμα και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε πρόσφατα μια διαψευσμένη έκθεση ως μοναδική πηγή για να ζητήσει τη λογοκρισία μου.

Δυστυχώς, οι επιθέσεις αυτές γίνονται από τους ίδιους τους ανθρώπους που έχουν εκλεγεί για να προστατεύουν τη δημοκρατία και τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Ουσιαστικά, αυτό που ζητούν είναι η σύγχρονη καύση βιβλίων. Αυτή είναι μια δημοκρατία, όχι μια μοναρχία.


Πηγές και αναφορές άρθρου:


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: PDF του Δρος Joseph Mercola

kanenazori.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ