Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Οδηγός διανοητικής επιβίωσης από ψυχολογικές επιχειρήσεις σε καιρό μεγάλης, μαζικής κρίσης:

Σημείωση από Οι Μάσκες ΠέφτουνΔεν συμφωνούμε απαραιτήτως ούτε με τούς πολιτικούς ή κοινωνικούς στόχους, ούτε με τις απόψεις του συγγραφέως, αλλά όσον αφορά το παρόν κείμενό του δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.


Nicolas Laos

1. Ο περιζήτητος ορθός λόγος, αυτός που οδηγεί στην πραγματική αλήθεια, βάλλεται και αποκρύπτεται από δύο δυνάμεις συγχρόνως: (α) από την επίσημη δεσπόζουσα αφήγηση του καθεστώτος και (β) από ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας που δημιουργεί ή αφήνει να δημιουργούνται το ίδιο το καθεστώς ώστε όποιος αναζητεί κάτι πέρα και πίσω από την επίσημη δεσπόζουσα αφήγηση να οδηγείται σε παραλογισμούς και σύγχυση, και, στον χώρο των "εναλλακτικών αφηγήσεων", να κυριαρχούν πράκτορες παραπληροφόρησης που εργάζονται για το ίδιο το καθεστώς.
2. Οι πράκτορες παραπληροφόρησης και οι παρανοϊκοί ρέπουν σε διανοητικά άλματα, φαντασιώσεις, τεράστιες και περιέχουσες κενά και αυθαιρεσίες αλυσίδες σκέψεων καθώς και σε συνειρμικό, οιονεί παραληρηματικό ή όντως παραληρηματικό λόγο. Με λίγα λόγια, διανοητικό χάος.
3. Οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας ενεργοποιούν πρόσωπα, ιστοσελίδες και οργανώσεις για να συσπειρώσουν εκεί την κοινωνική δυσαρέσκεια και την κοινωνική διαμαρτυρία, να την καταγράψουν, να την αναλύσουν και να τη διαχειριστούν σύμφωνα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του κοινωνικού κατεστημένου. Εξ ου και "πετάγονται" μαζικά φαινόμενα τύπου "κινήματος πλατειών" και "πλατειαρχών", τηλεσωτήρες τύπου Άλεξ Τζόουνς (ενίοτε και με την ίδια μάτσο αισθητική), φαινόμενα τύπου Αμερικανών τηλε-ευαγγελιστών, περιοδικά και ιστοσελίδες "εναλλακτικής πληροφόρησης" και διάφορες "ζηλωτικές" ομάδες/εκδόσεις υπέρ πατρίδος-μιλιταρισμού και θρησκείας...
Να εμπιστεύεστε, αλλά να προσέχετε και να κρίνετε ελλόγως ποιον εμπιστεύεστε. Όποιος δεν εμπιστεύεται τίποτε και κανέναν καταντά παρανοϊκός και μηδενιστής, και είναι μια μορφή χρήσιμου θύματος για το καθεστώς, διότι ένα τέτοιο πρόσωπο βρίσκεται σε εσωτερική παράλυση από την άλογη δυσπιστία. Όποιος εμπιστεύεται επιπολαίως και με άλογο συναισθηματισμό καταντά βλάκας ("ευήθης"), που είναι επίσης μια μορφή χρήσιμου θύματος για το καθεστώς.
Όπως λέει ένα στοιχειώδες οικονομικό ρητό, "δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα" ("there is no free meal"). Εν προκειμένω, δεν υπάρχει δωρεάν (δηλαδή, άνευ κόστους/κόπου) γνώση της αλήθειας και απόκτηση της ελευθερίας που απορρέει από τη γνώση της αλήθειας.
Ο "Σούπερμαν" είναι καρτούν. Να διασκεδάζετε, κάπου-κάπου, με τα καρτούν, αλλά, φυσικά, να μη παλινδρομείτε στην παιδική ηλικία πιστεύοντας στον "Σούπερμαν"... Κανείς σωτήρας από πάνω ή από κάτω δεν θα σας σώσει αν δεν έχετε καταφέρει από μόνοι σας να είστε άξιοι σωτηρίας.
Νικόλαος Λάος





STOP LOSS ή ΚΙΣΜΕΤ;

Όταν το καθεστώς ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας με Σημίτη-Παπαντωνίου έστειλε τον κάθε λυπημένο στη χρηματιστηριακή φούσκα, το σύνθημα ήταν τρέξτε να προλάβετε τη "χρυσή ευκαιρία". Όταν η "χρυσή ευκαιρία" άρχισε να αποδεικνύεται δημοσίως φούσκα και να ξεφουσκώνει, οι μάζες από τα κορόιδα, που πίστευαν στο καθεστώς της χώρας, παρέμεναν μέσα στη φούσκα ακόμη κι όταν αυτή ξεφούσκωνε διότι πίστευαν ότι "θα γυρίσει η αγορά" και θα "ρεφάρουν". Τώρα, το ίδιο ΣΥΣΤΗΜΑ-ΚΑΘΕΣΤΩΣ με Μητσοτάκη-Σαμαρά-Φώφη-Λοβέρδο (και αβανταδόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) λέει "τρέξτε να σωθείτε" τζιράροντας την εμβολιαστική πολιτική και δεχόμενοι άνευ προηγουμένου αλλαγές στις σφαίρες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των όρων εργασίας. Μόλις συνειδητοποιήσουν οι ευήθεις μάζες ότι, για μια ακόμη φορά έπεσαν κορόιδα, ίσως και βιολογικά θύματα, των κυβερνήσεών τους, θα σκύψουν πάλι το κεφάλι και θα δεχθούν το "Κισμέτ" σαν παραδοσιακοί Ανατολίτες, ή θα αντιδράσουν; Στη χρηματιστηριακή φούσκα, τα θύματα του καθεστώτος δεν ενεργοποίησαν την εντολή STOP LOSS. Άραγε, στην εμβολιαστική φούσκα, τα θύματα του καθεστώτος θα επιλέξουν STOP LOSS ή ΚΙΣΜΕΤ;


2 σχόλια:

  1. αυτος δεν ειναι ο Ελληνας ιλουμινατος η κανω λαθος?
    αν δεν κανω λαθος πως του την γυρισε τωρα η παιζει κανενα παιχνιδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »