Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Μεγάλο σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού με πρωταγωνιστή την Google.

Την ώρα που ο Sundar Pichai και η Ruth Porat οι διευθύνοντες σύμβουλοι (CEO) της Google φιμώνουν τις ελεύθερες φωνές, κρύβουν ένα σωρό σκάνδαλα που αφορούν τόσο την προσωπική τους ζωή, όσο και την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Σήμερα, θ’ ασχοληθούμε με ένα σοβαρό σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού, το οποίο έχει φτάσει στα Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Kim Lyons για την Verge, σύμφωνα με πληροφορίες, η Google διεξήγαγε ένα μυστικό έργο που ονομάζεται «Project Bernanke», το οποίο στηριζόταν σε δεδομένα υποβολής προσφορών που συλλέχθηκαν από διαφημιζόμενους, χρησιμοποιώντας την ανταλλαγή διαφημίσεων για να ωφελήσει το δικό της σύστημα διαφημίσεων, ανέφερε η Wall Street Journal.

Το όλο πρόγραμμα, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την υπηρεσία δικτύων ενημέρωσης MLex. Το όνομα του έργου ήταν ορατό σε ένα ακούσιο έγγραφο, χωρίς αντιδράσεις, που

είχε υποβάλει η Google ως μέρος μιας αντιμονοπωλιακής αγωγής στο Τέξας.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής ωστόσο, επέτρεψε στην Google να επαναφέρει το έγγραφο, αυτήν τη φορά σφραγισμένο. Παρ’ όλα αυτά, το πρόγραμμα «Bernanke» δεν αποκαλύφθηκε ποτέ σε εξωτερικούς διαφημιζόμενους και αποφέροντας στη Google, εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Το Τέξας όμως, κίνησε νομική διαδικασία υποβάλλοντας αγωγή για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εναντίον της Google τον Δεκέμβριο, ισχυριζόμενος ότι ο γίγαντας αναζήτησης χρησιμοποιούσε τακτικές ανταγωνισμού κατά τις οποίες το «Bernanke» ήταν σημαντικό μέρος.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η Google έγραψε στο αρχείο το οποίο δε συνάντησε καμία αντίδραση, ότι τα δεδομένα από το «Project Bernanke» ήταν «συγκρίσιμα με τα δεδομένα που διατηρούνται από άλλα εργαλεία αγοράς».

Η εταιρεία μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα σχετικά με προσφορές που έγιναν μέσω του Google Ads, να αλλάξει τις προσφορές από τους πελάτες της και να αυξήσει τις πιθανότητες των πελατών να κερδίσουν δημοπρασίες για εμφανίσεις διαφημίσεων, θέτοντας τα ανταγωνιστικά εργαλεία διαφήμισης σε μειονεκτική θέση.

Η Πολιτεία του Τέξας έφερε στα δικαστήρια έγγραφα από μια εσωτερική παρουσίαση του 2013, στην οποία η Google είπε ότι το «Project Bernanke» θα αποφέρει έσοδα 230 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος αυτό.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η επιλογή του ονόματος του προγράμματος ως «Project Bernanke», καθώς ο Ben Bernanke ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve. Ο καθ’ ένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η Google δηλώνει ότι ανυπομονεί να βρεθεί στα δικαστήρια, προκειμένου να στηρίξει την υπόθεση αυτή.

Όλα αυτά, στον απόηχο του άλλου μεγάλου σκανδάλου της Google, το Φεβρουάριο του 2020, οπότε και η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έστειλε προσωπικά βίντεο χρηστών της σε αγνώστους…

Τα πρώτα άρθρα δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο του 2021. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »