Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Οι κατασκευαστές εμβολίων COVID έχουν ένα ενοχλητικό ιστορικό ποινικής και αστικής ευθύνης

 Οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν ιστορικό «επιθετικού μάρκετινγκ ακατάλληλων φαρμάκων, άσκηση πίεσης σε γιατρούς, ισχυρισμούς σχετικά με δοκιμές φαρμάκων σε παιδιά χωρίς τη σωστή συγκατάθεση» και πολλά άλλα…

γράφει η Ashley Sadler

Οι πολιτικοί και οι εταιρικοί διευθύνοντες σύμβουλοι που προσφέρουν έξυπνα κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ανασηκώσουν τα μανίκια τους για τα εμβόλια COVID-19 τείνουν να μην μιλούν για την ανησυχητική ιστορία των εταιρειών εμβολίων για παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές, όπως δόλιο μάρκετινγκ, παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αποφυγή ενημέρωσης των καταναλωτών για τοξικά συστατικά .

Μεταξύ του 1991 και του 2017, οι Johnson & Johnson, Pfizer και AstraZeneca – τρεις κατασκευαστές εμβολίων των οποίων τα εμβόλια COVID χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο – έχουν καταβάλει μαζί συνολικά 8,62 δισεκατομμύρια δολάρια για την επίλυση αστικών και ποινικών κατηγοριών σε 67 πολιτείες και ομοσπονδιακούς οικισμούς (δείτε σχετικό PDF στο τέλος αυτής της παραγράφου). Η Moderna, ένας

σχετικά νεοεισερχόμενος, έχει ελεγχθεί για το απόρρητο σχετικά με τη χρηματοδότησή της και τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της. Η γεμάτη νομική ιστορία των εταιρειών τείνει να παρέχει νομιμότητα στον σκεπτικισμό που πολλοί αισθάνονται για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχουν παράγει.

Σε μια έκθεση του Δεκεμβρίου του 2020 (δείτε σχετικό PDF στο τέλος αυτής της παραγράφου) που δημοσιεύθηκε από τον οργανισμό κοινωνικής δικαιοσύνης Global Justice Now που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο διευθυντής Nick Dearden και ο Δρ. James Angel έγραψαν ότι «το τρέχον φαρμακευτικό μοντέλο είναι στην πραγματικότητα βαθιά ελαττωματικό, παρέχοντας αποτελέσματα που έχουν χαμηλή σχέση ποιότητας – τιμής για τον δημόσιο τομέα, που επιδεινώνουν την παγκόσμια ανισότητα και που καθοδηγούνται από τον στόχο να αποφέρουν υψηλές αποδόσεις στους μετόχους και δεν αποσκοπούν σε έναν υγιέστερο πληθυσμό.»

Η έκθεση της Global Justice Now, η οποία έχει επικρίνει το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για «ανατροπή της κατεύθυνσης της διεθνούς ανάπτυξης», συνέχισε να περιγράφει το φαρμακευτικό μοντέλο ως ένα που μοντέλο δίνει κίνητρα για «την πιο φρικτή συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της επιθετικής εμπορίας ακατάλληλων φαρμάκων, άσκηση πίεσης σε γιατρούς, ισχυρισμούς για τον δοκιμές φαρμάκων σε παιδιά χωρίς τη σωστή συγκατάθεση, τεράστιες αυξήσεις τιμών στα βασικά φάρμακα, κερδοσκοπία, μπλοκάρισμα του ανταγωνισμού και μυστικότητα … Μερικές από αυτές τις συμπεριφορές έχουν προκαλέσει σοβαρές νομικές προκλήσεις, ακόμη και μερικά από τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία.»

Ο πίνακας δείχνει: την εταιρεία στην πρώτη στήλη, το ύψος των προστίμων που βεβαιώθηκαν στη δεύτερη και τον αριθμό συμβιβασμών στην τελευταία.

Σε ένα πρόσφατο παράδειγμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς, η Johnson & Johnson είναι πιθανό να πληρώσει διακανονισμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε μια έφεση νωρίτερα αυτό το μήνα για να αντιστρέψει μια απόφαση του 2018 από ένα Δικαστήριο του Μιζούρι, το οποίο επικύρωσε πληρωμή 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 22 γυναίκες που εμφάνισαν καρκίνο των ωοθηκών, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκε από αμίαντο που υπάρχει σε σκόνη ταλκ της εταιρείας.

Τον Ιούνιο του 2020, ένα Εφετείο του Μιζούρι μείωσε την ετυμηγορία στα 2,12 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά διατήρησε το εύρημα του «ιδιαίτερα αξιόμεμπτου» στις ενέργειες της J & J, λέγοντας ότι η φαρμακευτική εταιρεία απέφυγε να προειδοποιήσει τους καταναλωτές για τον κίνδυνο.

Φέτος, η διάθεση του εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson τέθηκε προσωρινά σε παύση τον Απρίλιο, αφού αναφέρθηκαν έξι περιπτώσεις δυνητικά απειλητικών για τη ζωή θρόμβων αίματος που σχετίζονται με το εμβόλιο στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS).

Οι αστικές και ποινικές διαφορές για επικίνδυνες και παράνομες πρακτικές δεν είναι κάτι το καινούριο για τις εταιρείες εμβολίων.

Το 2013, η Johnson & Johnson διατάχθηκε να πληρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την επίλυση της ποινικής και αστικής ευθύνης που απορρέουν από ισχυρισμούς σχετικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα Risperdal, Invega και Natrecor, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης για χρήσεις που δεν έχουν εγκριθεί ως ασφαλείς και αποτελεσματικές από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και πληρωμή επιστροφών στους γιατρούς και στον μεγαλύτερο πάροχο φαρμακείων μακροχρόνιας περίθαλψης της χώρας», σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 2009, στον μεγαλύτερο φαρμακευτικό διακανονισμό στην ιστορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, η Big Pharma titan Pfizer, η οποία παρήγαγε ένα εμβόλιο mRNA COVID-19 πέρυσι σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, υποχρεώθηκε σε διακανονισμό 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων «για την επίλυση της ποινικής και αστικής ευθύνης που προκύπτει από την παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με το DOJ, η Pfizer προώθησε προς πώληση στην αγορά ένα προβληματικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο που είχε αποσυρθεί από την αγορά, «για πολλές χρήσεις και δόσεις που το FDA αρνήθηκε να εγκρίνει συγκεκριμένα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια», αλλάζοντας τον τίτλο της κατασκευάστριας εταιρείας.

Οι θυγατρικές της Pfizer παραδέχθηκαν την ενοχή τους για κακούργημα και για εσφαλμένη αναγνώριση του φαρμάκου «με πρόθεση να εξαπατήσουν ή να παραπλανήσουν» και η εταιρεία διατάχθηκε να καταβάλει ποινικό πρόστιμο συνολικού ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «το μεγαλύτερο ποινικό πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για οποιοδήποτε θέμα». Η Pfizer πλήρωσε άλλο 1 δισεκατομμύριο δολάρια «για την επίλυση ισχυρισμών» που σχετίζονται με την παράνομη προώθηση τριών άλλων φαρμάκων.

Παρόμοια με τις περιπτώσεις Pfizer και Johnson & Johnson, ο συνάδελφος κατασκευαστής εμβολίων AstraZeneca συμφώνησε να πληρώσει 520 εκατομμύρια δολάρια το 2010 για να επιλύσει ισχυρισμούς ότι «εμπορεύεται παράνομα το αντιψυχωσικό φάρμακο Seroquel για χρήσεις που δεν έχουν εγκριθεί ως ασφαλείς και αποτελεσματικές από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.»

Ο δικηγόρος των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβανίας Michael L. Levy είπε για την εταιρεία AstraZeneca: «Οι άνθρωποι έχουν νόμιμο δικαίωμα να γνωρίζουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες εμπορεύονται τα φάρμακά τους μόνο για χρήσεις εγκεκριμένες από το FDA και ότι η κρίση των γιατρών τους δεν έχει επηρεαστεί από παραπληροφόρηση από μια φαρμακευτική εταιρεία που προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα.»

Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εγκληματικών και αστικών παραβιάσεων, τα νομικά προβλήματα της Big Pharma περιλαμβάνουν επίσης παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αποφυγή αποκάλυψης πληροφοριών σχετικά με κρατική χρηματοδότηση και κλινικές δοκιμές.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Allele Biotechnology and Pharmaceuticals Inc. με έδρα το Σαν Ντιέγκο υπέβαλε αγωγή εναντίον της Pfizer και της BioNTech, ισχυριζόμενη ότι οι εταιρείες χρησιμοποίησαν την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Allele «φθορίζουσα πρωτεΐνη για να βοηθήσουν στην ανάλυση αίματος που προήλθε από ασθενείς κλινικών δοκιμών χωρίς την άδεια του Allele».

Τον περασμένο μήνα ένας δικαστής των ΗΠΑ  απέρριψε τις προσπάθειες της Pfizer και της BioNTech να απορρίψουν την αγωγή, δίνοντας στην αγωγή το πράσινο φως για να προχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, η φαρμακευτική εταιρεία Moderna που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Γκέιτς , η οποία πέρυσι υποβλήθηκε σε έρευνα από τον Οργανισμό Προχωρημένων Έργων Άμυνας (DARPA) για φερόμενη παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου, επειδή δεν αποκάλυψε κυβερνητική υποστήριξη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τις αιτήσεις της, «έχει επικριθεί για τον τρόπο που απελευθερώνει την έρευνά της », σύμφωνα με την έκθεση Global Justice Now.

Σύμφωνα με την έκθεση, «Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι είχε δει θετικά αποτελέσματα από τη δοκιμή της φάσης Ι τον Μάιο του 2020», οι επιστήμονες «έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, υποδηλώνοντας ότι δεν έχουν δημοσιευτεί σημαντικά δεδομένα για να τα αποδείξουν. Η Moderna αποκάλυψε πρώιμα αποτελέσματα από μόλις 8 από τους 45 συμμετέχοντες στη δοκιμή.»

Η έκθεση ανέφερε μια ανησυχία που εξέφρασε η Άννα Ντουρμπίν, ερευνητής εμβολίων στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η οποία είπε: «Είναι λίγο ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα οποιασδήποτε από τις τρέχουσες δοκιμές τους που αναφέρουν στο δελτίο τύπου τους. Δεν έχουν δημοσιεύσει κανένα από αυτά.»

Το απόρρητο της Moderna έχει χαρακτηριστεί «εξαιρετικά προβληματικό» από πρώην αξιωματούχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και «άξια διερεύνησης για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς».

Σε ένα άρθρο που δημοσίευσε η Transparency International, ο καθηγητής Jillian Kohler, διευθυντής του Συνεργαζόμενου Κέντρου ΠΟΥ για τη Διακυβέρνηση, τη Διαφάνεια και τη Λογοδοσία στον Φαρμακευτικό Τομέα, έγραψε: «Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να τηρούν πρότυπα κοινωνικής ευθύνης». Ο Kohler πρόσθεσε ότι «οι μέτοχοι δεν είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούν οι φαρμακευτικές εταιρείες. το ευρύ κοινό είναι επίσης βασικοί επενδυτές.»

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: Lifesitenews

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »