Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Blockchain-of-Things και «έξυπνες πόλεις»

Η Orange και η Smartkey παρουσιάζουν την πρώτη Blockchain-of-Thing κάρτα Sim, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τον έλεγχο πρόσβασης και τη διαχείριση των άλλων λειτουργιών των «έξυπνων» πόλεων μέσω ενός κινητού τηλεφώνου.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange και η αναδυόμενη εταιρεία τεχνολογίας blockchain Smartkey, παρουσιάζουν μια λύση smart city βασισμένη σε blockchain.
 
Η πρώτη κάρτα Sim Blockchain-of-Thing (BoT) έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη διαχείριση του ελέγχου πρόσβασης και των άλλων λειτουργιών μιας «έξυπνης» πόλης από ένα κινητό τηλέφωνο.

Η τεχνολογία θα τεθεί σε λειτουργία σε περισσότερες από 80 πόλεις της Πολωνίας που χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες smart city της Orange και είναι ενταγμένες στην παγκόσμια πλατφόρμα Live Objects IoT, η οποία θα επεκτείνεται γύρω από την τεχνολογία blockchain. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καθολικό πρότυπο, μέσω της Smartkey, ώστε οι κάρτες Sim Blockchain-IoT να μπορούν να διαχειρίζονται την «έξυπνη» πόλη του μέλλοντος.

Η πρώτη εφαρμογή αυτής της συνεργασίας θα γίνει στην επέκταση του πιλοτικού προγράμματος «Διάσωση χωρίς εμπόδια» της Smartkey. Αφορά τις υπηρεσίες διάσωσης στο Olsztyn της Πολωνίας, οι οποίες χρησιμοποίούν την τεχνολογία της Smartkey για να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε κάθε προστατευμένη περιοχή και κτίριο της περιοχής, μειώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τους χρόνους απόκρισης και σώζοντας ζωές.

Οι μπάρες των νοσοκομείων και άλλες πύλες και είσοδοι ανοίγουν όταν πλησιάζει ένα όχημα διάσωσης, η ομάδα του οποίου χρησιμοποιεί τη λύση Smartkey. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα πιθανών εφαρμογών της λειτουργίας ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται στο blockchain και στη συνδεσιμότητα του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, και ανοίγει το δρόμο στην Orange να είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως που θα χρησιμοποιεί blockchain για να δημιουργήσει τις «έξυπνες» πόλεις του μέλλοντος.

«Χρειαζόμαστε επίσης μια υποδομή που να συνδέει την τεχνολογία Internet of Things  (IoT) με τον τελικό χρήστη, και αυτήν την προσφέρει το blockchain». 

«Οι έξυπνες συσκευές δεν είναι μια νέα ιδέα. Ήδη πάνω από δύο εκατομμύρια κάρτες M2M της Orange λειτουργούν, μεταξύ άλλων, σε τέτοιες συσκευές σε όλη την Πολωνία», δήλωσε ο Sebastian Grabowski, διευθυντής του τμήματος  IoT και προηγμένων τεχνολογιών της Orange.

«Ωστόσο, όπως ακόμη και ένα ευρύ φάσμα τέτοιων συσκευών δεν μπορεί να δημιουργήσει από μόνο του ένα δίκτυο, έτσι ακριβώς και ένα συνοθύλευμα σπιτιών δεν δημιουργεί μια πόλη. Χρειαζόμαστε επίσης μια υποδομή που να συνδέει την τεχνολογία IoT με τον τελικό χρήστη, και αυτήν την προσφέρει το blockchain».

Η πλατφόρμα Live Objects χρησιμοποιείται ήδη για τη διαχείριση διαφόρων υπηρεσιών της πόλης, όπως η  απομακρυσμένη ανάγνωση των ενδείξεων των υδρομέτρων ή ο έλεγχος του φωτισμού των δρόμων. Χάρη σε αυτήν την ενσωμάτωση είναι δυνατή η εγγραφή στο δίκτυο blockchain, των συσκευών με κάρτα Sim της Orange  και η δημιουργία και η διανομή κλειδιών πρόσβασης Smart NFT στο δημόσιο δίκτυο blockchain της Smartkey.


Καθολικό πρότυπο
 
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία  Smartkey ως παγκόσμιο προτύπο, αυτή μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή IoT της Orange παγκοσμίως.

Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η ιδιαιτερότητα της τεχνολογίας blockchain (που βασίζεται στις λεγόμενες αποκεντρωμένες εφαρμογές dApps) και τα πρότυπα ασφαλείας του δικτύου της Orange, αποτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του εικονικού κλειδιού. Από την άλλη , η ευελιξία της τεχνολογίας Smartkey σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία αστικών και εμπορικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα σε χώρους στάθμευσης, στις συγκοινωνίες, στα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια, στις φόρτοεκφορτώσεις και στον ανεφοδιασμό των οχημάτων, καθώς και στην διανομή ενέργειας (ρεύμα/αέριο). 

«Για να μπορέσουν οι συσκευές Blockchain of Things να λειτουργήσουν μέσα στην έξυπνη πόλη του μέλλοντος, δημιουργήσαμε ένα καθολικό επικοινωνιακό  πρότυπο για τη σύνδεση συσκευών σε μικρές αποστάσεις», πρόσθεσε ο Szymon Fiedorowicz, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Smartkey.

«Αυτή η συνεργασία με την Orange, ηγέτιδα των αστικών υπηρεσιών IoT στην Πολωνία, θα βοηθήσει την πλατφόρμα μας να γίνει ο συνδετικός ιστός των «έξυπνων» πόλεων και να εδραιώσει το ρόλο μας στην «έξυπνη» πόλη του μέλλοντος και να ανοίξει έναν κόσμο νέων δυνατοτήτων χρήσης του Διαδικτύου των Πραγμάτων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »