Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη «μεγάλη επαναφορά» της Βρετανίας. Τελικά μήπως είχαν δίκιο οι «συνομωσιολόγοι»;

 


Στην εξ αποστάσεως ομιλία του κατά τη διάσκεψη του κόμματος του, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την ιδέα της επιστροφής στην παλαιά κανονικότητα. Μήπως χρησιμοποεί τον Covid-19 για να ακολουθήσει την ατζέντα του «Great Reset» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπως προειδοποίησαν πολλοί; 

«Δεν αφορά τη δημόσια υγεία ή τον ιό. Έχουν άλλη ατζέντα». Αυτό λένε οι «συνομωσιολόγοι» από τον Μάρτιο, όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα βρετανικά lockdowns και οι ζωές μας ανατράπηκαν. (σ.ι. To Great Reset είναι παγκόσμιο, μας αφορά όλους και ουσιαστικά πρόκειται για την ανέγερση της παγκόσμιας δικτατορίας του Αντιχρίστου). 

Αυτοί οι «συνομωσιολόγοι» κατηγορούνταν, όπως πάντα, ως «χαζεμένοι» και «κατι σαν τους θεωρητικούς της επίπεδης γης», αλλά τώρα είμαστε στον Οκτώβριο και ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει απολύτως κανένα σημάδι, παρά τον πολύ χαμηλό αριθμό νεκρών «με κορονοϊό», ότι επιστρέφουμε σε οτιδήποτε νορμάλ. Στην πραγματικότητα, στην χθεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συγκεκριμένα απέκλεισε την επιστροφή στην κανονικότητα, ακόμα και με εμβόλιο

«Μετά από όλα που έχουμε περάσει, δεν αρκεί απλώς να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Έχουμε χάσει πάρα πολλά. Η ιστορία μας διδάσκει ότι πράγματα αυτού του μεγέθους - πόλεμοι, λιμοί, λοιμοί, γεγονότα που επηρεάζουν το σύνολο της ανθρωπότητας, όπως έχει κάνει αυτός ο ιός - δεν έρχονται και παρέρχονται έτσι απλά. Μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για οικονομική και κοινωνική αλλαγή.» 



Όταν άκουσα τον Τζόνσον να λέει αυτά τα λόγια σκέφτηκα «πού τα έχω ακούσει αυτά πριν»; Λοιπόν, η απάντηση είναι στο βιβλίο «Covid-19: The Great Reset» του Klaus Schwab, εκτελεστικού προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και του Thierry Malleret. Και αυτοί, όπως και ο Τζόνσον, επικαλέστηκαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως το έναυσμα για θεμελιώδεις αλλαγές, όχι μόνο για την παγκόσμια τάξη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την κοινωνία και τον τρόπο που τα ανθρώπινα όντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Όπως ο Τζόνσον, δεν θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα. «Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πότε τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Η σύντομη απάντηση είναι ποτέ.» 

Αντ 'αυτού, οι Schwab και Malleret θέλουν τον κόσμο να αλλάξει για πάντα από έναν ιό που παραδέχονται ότι είναι απλώς «ήπιος» σε σύγκριση με άλλους στην ιστορία. Ο Covid-19 θεωρείται ο καταλύτης της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης». 

Όσον αφορά το πού πηγαίνουν όλα αυτά, σας προτείνω να διαβάσετε το «Great Reset» του Schwab και το παλαιότερο βιβλίο του «Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», αλλά παρακαλώ μην το κάνετε αργά το βράδυ, γιατί πιθανώς θα σας προκαλέσουν εφιάλτες. Η ελιτιστική Davos-man ουτοπία του Schwab είναι μια μετανθρωπιστική, κοινωνικά απομακρυσμένη, εντελώς άψυχη δυστοπία για τους υπόλοιπους από εμάς. Σκεφτείτε την πιο τρομακτική ταινία επιστημονικής φαντασίας που έχετε παρακολουθήσει ποτέ - δεν πιάνει τίποτα μπροστά της. Και το χειρότερο είναι ότι μας το πασάρουν ως ένα είδος «προοδευτικού» οράματος. 

Ο Τζόνσον, στην ομιλία του χθες, έδειξε ότι είναι ένας πλήρως σύμφωνος «Great Resetter». Ήταν για μένα, η πιο ανατριχιαστική ομιλία που έγινε ποτέ από οποιονδήποτε Βρετανό πρωθυπουργό σε κομματική διάσκεψη. 

Ο άνθρωπος ο οποίος δικαιολόγησε ένα εθνικό lockdown τον Μάρτιο σε καθαρά προσωρινή βάση τριών εβδομάδων για την «επιπέδωση της καμπύλης» και την «προστασία του εθνικού συστήματος υγείας (NHS)», και ο οποίος είπε το καλοκαίρι αφού είχαν κλείσει τρεις μήνες lockdown, ότι ήλπιζε η Βρετανία θα επέστρεφε σε «αρκετή κανονικότητα» μέχρι τον Νοέμβριο, μας λέει τώρα: «Έχουμε περάσει πάρα πολλή απογοήτευση και δυσκολίες για να συμβιβαστούμε με το status quo ante (με την προϋπάρχουσα κατάσταση)- να διανοηθούμε ότι η ζωή μπορεί να συνεχιστεί όπως ήταν πριν από την πανδημία. Δεν θα συμβεί… Αποφασίζουμε να μην επιστρέψουμε στο 2019». 

Για τον Johnson, που χρησιμοποίησε τη φράση των παγκοσμιοποιητών «Build Back Better», αυτή είναι η ώρα να εισαχθεί η Βρετανία στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση». «Από τις αγορές μέσω διαδικτύου έως την εργασία από το σπίτι, φαίνεται ότι ο Covid έχει επιταχύνει μαζικά τις αλλαγές στον κόσμο της εργασίας… καθώς χάνονται οι παλιές θέσεις εργασίας και δημιουργούνται νέες… Η κρίση του Covid είναι καταλύτης για αλλαγή…», είπε. 


Μήπως ο Schwab έγραψε την ομιλία του; Έτσι φαίνεται πάντως. Αν και ο Τζόνσον δεν χρησιμοποίησε τη φράση «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», ανέφερε δύο φορές τη φράση «πράσινη βιομηχανική επανάσταση». 

Ο Τζόνσον προβλέπει ένα μέλλον στο οποίο κάθε σπίτι στη Βρετανία βασίζεται στην αιολική ενέργεια και «αντί να κάνουν μεγάλες μετακινήσεις προς την πόλη» οι άνθρωποι μπορούν «να ξεκινήσουν μια επιχείρηση στην κομώπολη τους… και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στις γειτονιές όπου μεγάλωσαν οι ίδιοι. "(σ.ι. Μέχρι και πριν το lockdown πολλοί άνθρωποι στη Βρετανία εργάζονταν σε μία πόλη , πχ το Λονδίνο, ενώ ζούσαν εκτός αυτής, σε κομωπόλεις και χωριά - οι λεγόμενοι commuters). 

Η εργασία από το σπίτι ήρθε για να μείνει, με “gigabit broadband”, αγορές από το σπίτι, διάσκεψη από το σπίτι… για την ακρίβεια, ας κάνουμε τα πάντα από το σπίτι. Ποιος χρειάζεται να συναντήσει άλλους ανθρώπους; Όχι ότι θα υπάρχει οποιοδήποτε μέρος για να συναντηθούμε, με τις παμπ, τους κινηματογράφους και τα θέατρα κλειστά λόγω των ατελείωτων περιορισμών λόγω covid (σ.ι. Και λόγω της κλιματικής αλλαγής). 

Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε να κάνει τη Βρετανία «το καλύτερο μέρος στη Γη», αλλά σε μένα ακούγεται περισσότερο σαν κόλαση. Το ερώτημα όπως πάντα, είναι ποιος επωφελείται; 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ιδρύθηκε από τον Schwab, είχε εξαιρετική επιρροή στις τις αλλαγές που έχουμε ήδη δει το 2020, και σε ότι σχεδιάζεται ανοιχτά για το μέλλον. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ήταν που διενήργησε την προσομοίωση πανδημίας κορονοϊού, το «Event 201» στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2019. 

Στην ετήσια συνάντηση του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, στις 24 Ιανουαρίου 2020, ήταν που ο CEPI του Bill Gates πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει μια «νέα συνεργασία» για την ανάπτυξη εμβολίων για τον ιό, όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως μετρούνταν ακόμα σε εκατοντάδες. 



Ο Schwab του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ ήταν που διακήρυξε τον Ιούνιο: «Η πανδημία αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο αλλά στενό ευκαιριακό πλαίσιο για να προβληματιστούμε, να φανταστούμε και να επαναφέρουμε τον κόσμο μας." 


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ήταν που τον Ιούλιο προωθούσε μια εφαρμογή «διαβατήριο ανοσίας του Covid-19, «πνευματικό καρπό» ενός από τους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες -Young Global Leaders» του, ως το μέλλον των ταξιδιών και των μαζικών συναθροίσεων. 



Και όσοι δεν έχουν την εφαρμογή ή «αρνητικό»τεστ; Λοιπόν, μπορείτε απλά να κάτσετε στο σπίτι. 

Εάν ρίξετε μια ματιά στους «ιδρυτικούς συνεργάτες» του Κέντρου της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, θα δείτε ονόματα όπως η Microsoft, η Palantir, το Facebook, το Netflix και η Συμμαχία Εμβολίων Gavi, που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. 

Ναι ακριβώς, διαδικτυακοί γίγαντες υψηλής τεχνολογίας και πολλοί δισεκατομμυριούχοι του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, υποστηρίζουν τη μεγάλη στροφή προς την παραμονή στο σπίτι , για μία κοινωνία που «τα πάντα θα γίνονται μέσω διαδικτύου». 

Είναι «θεωρία συνωμοσίας» να πούμε ότι ο Covid-19 χρησιμοποιείται ως μια βολική ευκαιρία για την εισαγωγή μακροχρόνιων αλλαγών στην οικονομία και την κοινωνία, όταν αυτοί που πιέζουν για τέτοιες αλλαγές, όπως ο Schwab, μιλούν ανοιχτά ότι υπάρχει ένα «σπάνιο αλλά στενό πλαίσιο» για μια σημαντική «επαναφορά»; 

Στην πραγματικότητα, μετά την χθεσινή ομιλία του Τζόνσον, οι μεγαλύτεροι «συνομωσιολόγοι» είναι τώρα εκείνοι που ΔΕΝ πιστεύουν ότι η βρετανική κυβέρνηση εργάζεται για μια άλλη ατζέντα. 

πηγή

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Μας μπέρδεψες... Τι σχέση έχει το blog ανατροπή τώρα, με την παρούσα ανάρτηση;;; Προφανώς ο από πάνω δεν κατάλαβε σε πιο μπλογκ αναφέρεσαι.
      Και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σχολιάζεις το μπλογκ ανατροπή τώρα, σε μία ανάρτηση του μπλογκ οι μάσκες πέφτουν, που αναδημοσιεύεται από το μπλογκ Ασκητής;

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Τα σχόλια διαγράφηκαν ως καταχρηστικά και σκόπιμα.

      Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ