Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ...

Νίκος Αντωνιάδης

ΟΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ...
_______________
H FACEBOOK ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ -
ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ
_______________
Λένε ότι είμαι καλός δικηγόρος, αλλά φαίνεται πως είμαι ακόμη καλύτερος απ' ό,τι λένε..

Όπως στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, που ελευθέρωσαν την άτυχη μουσουλμάνα μετά από 23 ημέρες ομηρίας, αντιδρώντας σαν να είχαν διαβάσει το κείμενο του εξωδίκου που είχα ετοιμάσει για αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του νοσοκομείου, την Παρασκευή εκείνη το πρωί, αλλά η κόρη της μουσουλμάνας, με την οποία είχα μιλήσει στο τηλέφωνο την Πέμπτη το απόγευμα, δεν το είχε διαβάσει ακόμα στο Messenger για να το εγκρίνει πριν το στείλω,
έτσι και στην περίπτωση της Facebook με μένα και την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και τον Στέφανο Χίο, όλα λειτούργησαν σαν να γνώριζαν τις κινήσεις που επρόκειτο να κάνουμε και τις οποίες είχαμε συζητήσει στο τηλέφωνο :

-ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η:

Λίγα λεπτά μετά την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου, η Facebook κατέβασε τη σελίδα της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Η σκοπιμότητα προφανής: Να “θαφτεί” η απόπειρα. Τα συστημικά άλλωστε Μ.Μ.Ε. υποβίβασαν την είδηση, ενώ ο

ΣΚΑΪ το πήγε ακόμη παραπέρα με το “ο Στέφανος Χίος ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του” (καθώς υπήρχε και το ενδεχόμενο να ...αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά και στο κεφάλι). Ο Στέφανος Χίος έχει ζητήσει από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να ερευνηθεί και η τυχόν συμμετοχή των Ελληνικών Hoaxes στο μπλοκάρισμα της σελίδας, δεδομένου ότι έχει συνεργασία με την Facebook και για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μπλοκαρίσματος σελίδων στο Facebook ευθύνονται αυτά.

Μετά από συναντήσεις μου και συνεννοήσεις με τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταλήξαμε με τον Στέφανο Χίο στo συμπέρασμα ότι η καλύτερη νομική αντιμετώπιση στην υπόθεση αυτή είναι η κατάθεση αγωγής κατά της Facebook ύψους 30.000.000 ευρώ. Δεδομένου ότι οι διαδικασίες δικαστικής συνδρομής προς το Δουβλίνο προσκρούουν στο άβατο της Facebook. Με την κίνηση αυτή στοχεύουμε στο να αναγκάσουμε την Facebook να έρθει στην Αθήνα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, να δώσει εξηγήσεις για το μπλοκάρισμα της σελίδας της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ λίγη ώρα μετά την απόπειρα. Αν δεν έρθει στο δικαστήριο τεκμαίρεται ομολογημένη η αγωγή και η Facebook θα καταδικαστεί σε αποζημίωση 30.000.000 ευρώ και η καταδίκη θα κάνει τον γύρο του κόσμου. Και αν έρθει, δεν αρκεί να έρθει αλλά πρέπει να δώσει απαντήσεις. Αλλιώς και πάλι θα καταδικαστεί. Άρα θα έρθει.

Την απόφαση αυτή τη συζητήσαμε στο τηλέφωνο με τον Στέφανο Χίο προχθές.

Και χθες η Facebook επανέφερε τη σελίδα της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
_____________
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η:

Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, η Facebook μπλοκάρει τον λογαριασμό μου για επτά (7) ημέρες. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε τηλεφωνικές συζητήσεις που είχα με φίλους, τους γνωστοποίησα την απόφασή μου να αντιδράσω νομικά κατά τον τρόπο που πρότεινα στον Στέφανο Χίο και στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ να αντιδράσουν για το μπλοκάρισμα της σελίδας της εφημερίδας. Ώστε να αναγκάσω την Facebook να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα για τις “παραβιάσεις των όρων της κοινότητας” με τις οποίες μπλοκάρει και κατεβάζει χιλιάδες σελίδες.

Την άλλη μέρα το πρωί μπορούσα να δημοσιεύω στη σελίδα μου, ενώ υπήρχε η ειδοποίηση ότι είμαι μπλοκαρισμένος και δεν μπορώ ούτε να δημοσιεύω ούτε να σχολιάζω.

Τελικά, δεν χρειάζεται να κάνω νομικές ενέργειες.

Αρκεί να τις συζητάω στα τηλέφωνα...



Νίκος Αντωνιάδης


Σημείωση: 
Η ανάρτηση του Νίκου Αντωνιάδη είναι στις 17 Σεπτεμβρίου 2020. Μετά από λίγες μέρες το Facebook μπλόκαρε τον λογαριασμό του Νίκου Αντωνιάδη για 30 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »