Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Stephen Moore : "Γνωρίστε τη Μεγαλύτερη Εταιρική Απάτη Κοινωνικής Πρόνοιας Όλων των Εποχών: Αιολική και Ηλιακή Ενέργεια"

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Stephen Moore | Διαβάστε το εδώ

Ο πρόεδρος Joe Biden συνεχίζει να κάνει διάλεξη στις εταιρίες της Αμερικής να "πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί" στους φόρους. Αποδεικνύεται ότι έχει δίκιο ότι ορισμένες εταιρείες πραγματικά τη γλιτώνουν χωρίς να πληρώνουν φόρους.

Αλλά δεν είναι οι εταιρείες Big Tech στη Silicon Valley ή οι "χοντροί γάτοι" των χρηματοπιστωτικών εταιρειών της Wall Street ή οι μεγάλες τράπεζες ή η Walmart. Πληρώνουν δισεκατομμύρια φόρους.

Οι ένοχοι εδώ είναι οι ίδιες οι εταιρείες με τις οποίες ο Biden έχει στενές σχέσεις μαζί: οι εταιρείες πράσινης ενέργειας.

Αποδεικνύεται ότι παρά τις υποσχέσεις της τελευταίας δεκαετίας για το πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον της παραγωγής ενέργειας στην Αμερική, οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες της χώρας είναι μακράν οι βιομηχανίες αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Τις τελευταίες δεκαετίες, το λόμπι της πράσινης ενέργειας -αυτό που αποκαλώ το βιομηχανικό σύμπλεγμα της κλιματικής αλλαγής- δεν πληρώνει το μερίδιο που του αναλογεί. Αυτό συμβαίνει επειδή η συντριπτική πλειονότητα αυτών των εταιρειών πληρώνει σχεδόν μηδενικούς φόρους εισοδήματος.

Αλλά κολυμπούν σε ποτάμια ομοσπονδιακών άμεσων και έμμεσων επιδοτήσεων που κρατούν αυτές τις εταιρείες-ζόμπι ζωντανές.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το λόμπι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει εισπράξει περισσότερα από

ένα τέταρτο τρισεκατομμύριο δολάρια σε επιδοτήσεις - πληρωμές που μας έχουν διαβεβαιώσει ξανά και ξανά ότι θα είναι προσωρινές.

Το επιχείρημα για αυτές τις επιχορηγήσεις, τα δάνεια, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα γλυκά φιλιά είναι ότι πρόκειται για "νηπιακές βιομηχανίες" που είχαν ανάγκη από ένα πρόγραμμα Head Start για τους CEOs. Μόνο που αυτές οι εταιρείες δεν έχουν καν φτάσει στην εφηβεία.

Το χειρότερο είναι ότι ο Biden συνεχίζει να κακομαθαίνει τα παιδιά με πλούσια δώρα για κακές επιδόσεις.

Μια νέα έκθεση του ειδικού σε θέματα φορολογίας Adam Michel του Ινστιτούτου Cato διαπιστώνει ότι οι επιδοτήσεις για την πράσινη ενέργεια - οι οποίες δημιουργήθηκαν κυρίως από πολιτικές του Biden, όπως ο λεγόμενος νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού - θα αποστραγγίσουν από το Δημόσιο έως και 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 10 ετών.

Η έκθεση του Cato διαπιστώνει ότι από την ψήφισή του, "το εκτιμώμενο κόστος των νέων και διευρυμένων φορολογικών πιστώσεων για την ενέργεια του IRA αυξήθηκε δραματικά".

Αυτά τα φορολογικά καταφύγια είναι απλώς μια μορφή ενίσχυσης των εξαρτημένων επιχειρήσεων. Ποτέ δεν φαίνεται να θέλουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο.

Τι πήραμε για αυτό το βουνό από τις χρηματοδοτούμενες από τους φορολογούμενους πράσινες ενεργειακές γενναιοδωρίες; Τίποτα, πραγματικά. Σήμερα, εξακολουθούμε να λαμβάνουμε το 80% της ενέργειάς μας στην Αμερική από ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια. Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια έχουν κολλήσει σε λιγότερο από 10%.

Αυτή είναι η επένδυση που κάνουμε.

Εν τω μεταξύ, ο Biden συνεχίζει να καταφέρεται κατά των εταιρειών που δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Έχει ταχθεί υπέρ ενός υποχρεωτικού ελάχιστου εταιρικού φόρου 15%. Αλλά μαντέψτε ποια βιομηχανία απαλλάσσεται ρητά από το ελάχιστο; Το λόμπι της πράσινης ενέργειας.

Είναι απλά μια υπενθύμιση ότι πολλοί άνθρωποι γίνονται πραγματικά πολύ πλούσιοι από την υστερία της κλιματικής αλλαγής.

Το "πράσινο" στην πράσινη ενέργεια δεν σημαίνει καθαρότερο περιβάλλον. Σημαίνει το χρώμα του χρήματος. Το δικό σας και το δικό μου.

h/t Steve B.

Διαβάστε περισσότερα στο Patriot Post

—Δικτυογραφία:

Meet The Biggest Corporate Welfare Scam of All Time: Wind And Solar Power - Climate Change Dispatch

https://climatechangedispatch.com/meet-the-biggest-corporate-welfare-scam-of-all-time-wind-and-solar-power/

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »