Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Προ των πυλών νέα «κλιματική υποχρεωτικότητα» που θα πλήξει εκατομμύρια Έλληνες!

Σφίγγει συνεχώς ο κλοιός!

Τα προβλήματα του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν πλέον σε αυτόν, με πολλά υψηλής ποιότητας και οικονομικά ασφαλιστικά προϊόντα να προσφέρονται στο κοινό, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τίτλο «Uninsured & Unprepared: The Hidden Costs of Low Insurance Culture».

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς, 10- 13 Απριλίου.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Στέλιος Πέτσας τονίζοντας πως ο «ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η κλιματική αλλαγή. Ο καλύτερος τρόπος της κάλυψης του κόστους της είναι ο ασφαλιστικός κλάδος».

Ο κ. Πέτσας είπε πως είναι θετική η μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών.

Εκείνο ήταν το σημείο που «έσκασε η βόμβα»:

«Θέση μου είναι η επέκταση του μέτρου με καθολική υποχρεωτική ασφάλιση της κατοικίας έναντι των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα μόνο το 16% των σπιτιών είναι ασφαλισμένα».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως

αυτό το μέτρο θα μείωνε το κόστος των ασφαλίστρων, θα δημιουργηθεί αποθεματικό στις ασφαλιστικές εταιρείες και επιπλέον το Δημόσιο θα απελευθέρωνε πόρους για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως στην εξίσωση βάζουν επίτηδες τον όρο «κλιματική αλλαγή»!!

Αυτή εξάλλου δεν είναι η μόνη υποχρεωτικότητα που φέρνουν και αφορά την –υποτίθεται«ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή» (Θυμηθείτε ΕΔΩ τι είχαμε γράψει τον Μάρτιο για τα ακίνητα).

Το μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτων, που αναμένεται να αυξήσει τα ήδη εξωφρενικά υψηλά ενοίκια σε όλη τη χώρα, για πρώτη φορά αναφέρθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ του 2023.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει τα εξής:

«Θα πρέπει να μας απασχολήσει αν έχουμε αυτή τη δυνατότητα ως κράτος να αποζημιώνουμε όλες τις καταστροφές, καθώς επίσης και η ευθύνη των φυσικών προσώπων.

Πιστεύω ότι τελικά θα καταλήξουμε σε ένα σχήμα όπου η ασφάλιση της περιουσίας θα καταστεί υποχρεωτική στην Ελλάδα. Θα περάσουμε από πολλά στάδια για να φτάσουμε εκεί. Θα δούμε πως θα βοηθήσει το κράτος, θα περάσει μία διαδικασία».

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »