Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Η Πτώση Των Γεννήσεων Στην Ελλάδα Θα Είναι Δύσκολο, Αν Όχι Αδύνατο, Να Αντιστραφεί

Δείτε τα Φρικιαστικά Επισυναπτόμενα Γραφήματα

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ

Καθώς μεγάλο μέρος της Ευρώπης παλεύει με την πτώση των ποσοστών γεννήσεων που σύμφωνα με τους ειδικούς απειλεί τη μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία, η Ελλάδα αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα του πόσο δύσκολο θα είναι να αντιστραφεί η τάση.

Το 2022, η Ελλάδα κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων των τελευταίων 92 ετών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, εξαιτίας της κρίσης χρέους που οδήγησε σε χρόνια λιτότητας και μετανάστευσης, καθώς και της αλλαγής της στάσης των νέων. Τα προκαταρκτικά ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν νέα πτώση το 2023.

Ο δείκτης γονιμότητας της Ελλάδας είναι ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη: ορισμένα χωριά δεν έχουν καταγράψει ούτε μία γέννηση εδώ και χρόνια.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τον Μάιο να παρουσιάσει νέα μέτρα για την αύξηση των γεννήσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters.

Το σχέδιο περιλαμβάνει παροχές σε

χρήμα για οικογένειες, προσιτή στέγαση για νέους, οικονομικά κίνητρα για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και ενσωμάτωση των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με αξιωματούχους που επεξεργάζονται τις πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικογένειας.

Ωστόσο, παρόμοια μέτρα έχουν πέσει στο κενό σε άλλες χώρες της ΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες και οι δημογράφοι αναμένουν μικρή διαφορά στην Ελλάδα. Ακόμη και αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα σχέδια έχουν αμφιβολίες.

"Αν σας έλεγα ότι οποιοσδήποτε υπουργός σε οποιοδήποτε υπουργείο ... μπορεί να αντιστρέψει την τάση, θα ήταν ψέμα", δήλωσε στο Reuters η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας.

Παρόλα αυτά, είπε, "πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε".

Η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει τα τελευταία χρόνια***, αλλά η μείωση των γεννήσεων αποτελεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, "εθνική απειλή" και "ωρολογιακή βόμβα" για τις συντάξεις.

"Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ συνολικά", δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. "Αποτελεί προτεραιότητά μας ... ό,τι κι αν χρειαστεί".

Τα παραπάνω προέρχονται από το άρθρο "The losing battle against Greece's tumbling birth rate" που δημοσιεύθηκε από την αγγλική έκδοση της Καθημερινής, η οποία εκδίδεται επίσης στην Ελλάδα και την Κύπρο μαζί με τους New York Times International.

Το άρθρο της Καθημερινής αποτελεί αναπαραγωγή ρεπορτάζ που έγινε από το Reuters. Παραδόξως, η "Καθημερινή" και το Reuters δεν κάνουν καμία αναφορά στις "θανατηφόρες" επιπτώσεις του κοβιδίου, όπως συνεχώς και ψευδώς προωθούν τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Και όπως συνηθίζεται για τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, ο ελέφαντας στο δωμάτιο - οι βλαβερές και θανατηφόρες επιπτώσεις των ενέσεων COVID - αγνοείται πλήρως.

Στην παρουσίαση διαφανειών που ακολουθεί υπάρχουν τρία διαγράμματα που προέρχονται από το Our World inData's Population & Demography Data Explorer. Κάντε κλικ στα βέλη στα αριστερά ή στα δεξιά της εικόνας προβολής ή σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να μετακινηθείτε από τη μία εικόνα στην επόμενη.

Το πρώτο διάγραμμα είναι ο ρυθμός γεννήσεων για την Ελλάδα από το 1950 έως το 2021, το δεύτερο είναι ο ρυθμός θανάτων για την ίδια περίοδο και το τρίτο είναι ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού για τη δεκαετία 2011 έως 2021.

Όλες οι εικόνες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο αντλήθηκαν από τον ιστότοπο Our World in Dataστις 10 Απριλίου 2024.

Η εκστρατεία μαζικής ένεσης COVID στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2020. Σύμφωνα με το Covid-19 Data Explorer του Our World inData, στις 5 Φεβρουαρίου 2022, το 75% των περίπου 10,5 εκατομμυρίων Ελλήνων κατοίκων είχε λάβει τουλάχιστον μία ένεση COVID .

Ακολουθεί το διάγραμμα του Our World inData για τη σωρευτική υπερβάλλουσα θνησιμότητα από όλες τις αιτίες στην Ελλάδα από τις 5 Ιανουαρίου 2020 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Το πρώτο διάγραμμα αφορά τον αριθμό των ατόμων και το δεύτερο το ποσοστό της υπερβάλλουσας θνησιμότητας σε σύγκριση με μια πρόβλεψη που βασίζεται σε προηγούμενα έτη.


—Δικτυογραφία:

Greece’s tumbling birth rates will be difficult if not impossible to reverse – The Expose

https://expose-news.com/2024/04/11/greeces-tumbling-birthrates-will-be-impossible-to-reverse/

το είδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »