Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πως οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το «nudge theory» (θεωρία της ώθησης) για να ελέγχουν τη συμπεριφορά της μάζας.

Η θεωρία ώθησης ή μονάδες ώθησης(nudge theory), είναι μια έννοια, που έχει να κάνει με τη λήψη αποφάσεων, την πολιτική συμπεριφορά, την κοινωνική ψυχολογία, τη συμπεριφορά των καταναλωτών και γενικοτερα με τις σχετικές επιστήμες συμπεριφοράς ως τρόπο επηρεασμού λήψης αποφάσεων, ομάδων ή ατόμων. Η ώθηση έρχεται σε αντίθεση με άλλους τρόπους επίτευξης συμμόρφωσης, όπως η εκπαίδευση, η νομοθεσία ή η επιβολή (αν και εκτιμάται κι αυτό ως ένα είδος επιβολής).

Το 2008, το βιβλίο των Richard Thaler και Cass Sunstein, Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth and Happiness, έφερε στο προσκήνιο τη θεωρία της ώθησης. Οι συγγραφείς αναφέρονται στην επιρροή της συμπεριφοράς χωρίς καταναγκασμό ως ελευθεριακό πατερναλισμό και τους επηρεαστές ως αρχιτέκτονες επιλογής.

Οι Thaler και Sunstein όρισαν την έννοια τους ως εξής:

Μια ώθηση, όπως θα χρησιμοποιήσουμε τον όρο, είναι οποιαδήποτε πτυχή που αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων με προβλέψιμο τρόπο χωρίς να απαγορεύει καμία επιλογή ή αλλάζει σημαντικά τα οικονομικά τους κίνητρα. Για να θεωρηθεί ως απλή ώθηση, η παρέμβαση πρέπει να είναι εύκολη και να έχει την δυνατότητα αποφυγής. Οι ωθήσεις δεν είναι εντολές.

Οι μονάδες ώθησης είναι πλέον ενσωματωμένες σε κυβερνήσεις ή συμβουλεύουν κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Και αυτό που πραγματικά προσπαθούν να κάνουν είναι να

αλλάξουν τη βούληση του λαού από πάνω προς τα κάτω. Τώρα, δεν υπάρχει δημοκρατική εντολή για αυτό. Έτσι, οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν κρυφά προσυνείδητες και υποσυνείδητες τεχνικές για να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και να μας κάνουν σωστούς πολίτες. Και σίγουρα κι αυτό θα είναι προς το συμφέρον μας και για καλό μας… μόνο που δεν μας ζητήθηκε η άποψη μας.

Πως χρησιμοποιούνται απο τις κυβερνήσεις

Η Laura Dodsworth, είναι μια από τις πρώτες δημοσιογράφους που αποκάλυψε την κυβερνητική χειραγώγηση της εποχής του COVID και πώς οι «μονάδες ώθησης» χρησιμοποιούσαν τον φόβο για να αλλάξουν την συμπεριφορά.

«Το νιώθω και νομίζω ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι το νιώθουν—αυτή η αίσθηση ότι κάτι πολύ σκοτεινό δημιουργείται, κοινωνικά και πολιτικά, μια αίσθηση συντριβής της αλήθειας, περισσότερης επιτήρησης, περισσότερης λογοκρισίας, θεσμών που σε αιχμαλωτίζονουν με την Woke ιδεολογία», λέει η κ. Dodsworth.

Tο νέο βιβλίο που συνέγραψε η ίδια: «Free Your Mind: The New World of Manipulation and How to Resist It».(Το μυαλό σου είναι υπέροχο. Σου αξίζει να είσαι κυρίαρχος του). Δεν είστε ένα ον που χρειάζεται καθοδήγηση για το πως θα εκφραστεί σαν την βίδα ενός μεγάλου μηχανήματος», λέει η κ. Dodsworth.

Ποια είναι η πραγματική απειλή της τεχνητής νοημοσύνης; Από τα social media; Την πορνογραφία; Το καθαρό μηδέν; «Μια μελέτη το 2007 υπολόγισε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λαμβάνει κάθε μέρα πληροφορίες αξίας 174 εφημερίδων. Λοιπόν, αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Έχεις κατακλυστεί από άχρηστες πληροφορίες. Και ο ανθρώπινος εγκέφαλος απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την υπερπληροφόρηση απο σκουπίδια», λέει η κ. Dodsworth.

Δείτε ακόμα: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναπτύσει μια τεχνολογία ανάγνωσης του μυαλού που θα αναφέρει τα «εγκλήματα σκέψης» στην αστυνομία!

1 σχόλιο:


  1. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - Όπως σχεδιάζεται από τους παγκόσμιους ηγέτες.
    https://rumble.com/v4p773q-284190902.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »