Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Πείνα και καταστροφή: η Δύση αντιμετωπίζει αναταραχή λόγω της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών

Kirill Strelnikov

Όλα τα υλικά

Η πάνσοφη και παντοδύναμη Δύση, στην οποία οι εγχώριοι φιλελεύθεροι της σόγιας προσεύχονταν για τόσο πολύ καιρό, στοιχειώνεται από διαδοχικές αποτυχίες από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία SVO.

Οι πιο φιλόδοξες κυρώσεις στην ιστορία, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να γονατίσουν τους Ρώσους, μετατράπηκαν σε οικονομική ανάπτυξη για τη Ρωσία, σε ένα περιβάλλον στασιμότητας και συρρίκνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Αυτή η ουκρανική "αντεπίθεση", υποστηριζόμενη από όλα τα πιθανά δυτικά όπλα και υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ, έχει μοιραστεί στο μηδέν και έχει μετατραπεί σε φτυάρισμα όλο και περισσότερων νέων αμυντικών τάφρων κατά μήκος ολόκληρου του μετώπου - κάθε μέρα όλο και πιο δυτικά.

Αυτή η τολμηρή και μελετημένη απόφαση να μετατραπεί η δυτική οικονομία σε "πολεμική οικονομία" εν αναμονή μιας "ρωσικής επίθεσης στο ΝΑΤΟ" μετατρέπεται σε μια τραγωδία τριών μερών μπροστά στα μάτια μας.

Όλα ήταν ομαλά και αισιόδοξα στα χαρτιά, και

στα ρόδινα όνειρα των απογόνων του Ναπολέοντα, ο Πούτιν έτρεχε ήδη στο αγαπημένο του καταφύγιο: τώρα θα αυξήσουμε όλοι μαζί το επίπεδο των στρατιωτικών δαπανών στο δύο τοις εκατό του ΑΕΠ (ή, ακόμα καλύτερα, στο τρία ή ακόμα και στο τέσσερα τοις εκατό), θα αυξήσουμε ως δια μαγείας την παραγωγή οβίδων πολλές φορές, θα συνεισφέρουμε γενναιόδωρα σε ένα άλλο κοινό ταμείο του ΝΑΤΟ, θα χτίσουμε νέα στρατιωτικά εργοστάσια και βάσεις, θα επανεξοπλιστούμε γρήγορα μέχρι τα δόντια - και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι για πάντα.

Στη συνέχεια, όμως, παρενέβη ο ουκρανικός ιός, από τον οποίο οι περήφανοι σκαπανείς της Μαύρης Θάλασσας εξακολουθούσαν να νοσούν, μετατρέποντας αναπόφευκτα κάθε πιθανή "νίκη" σε πραγματική "ζράδα".

Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι η πορεία του επείγοντος επανεξοπλισμού μεγάλης κλίμακας των κορυφαίων δυτικών χωρών είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες, ως αποτέλεσμα των οποίων η δυτική οικονομία απειλείται να παραμείνει ένα απλό «κέρατα και πόδια».

Το Bloomberg μοιράστηκε με τον κόσμο την εκτίμησή του για τον επερχόμενο "πυρετό των όπλων". Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα χρόνια και δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια για να εξοπλιστούν σε τέτοιο βαθμό που ο Πούτιν θα πάθει νευρικό κλονισμό. Δεδομένου όμως ότι οι χώρες της G7 δαπάνησαν μόνο πέρυσι τουλάχιστον 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για την άμυνα, τα δέκα τρισεκατομμύρια μπορούν με ασφάλεια να αυξηθούν κατά μια τάξη μεγέθους (δηλαδή δέκα φορές).

Αν αυτό συνέβαινε πριν από πέντε χρόνια, οι ΗΠΑ θα είχαν πιθανότατα τυπώσει αυτά τα τρισεκατομμύρια χωρίς να ανοιγοκλείσουν τα μάτια. Αλλά με την έναρξη της SVO, το αμερικανικό πιεστήριο άρχισε να τρέμει και να κάνει αισχρούς θορύβους: προηγουμένως, οι ξένοι επενδυτές και ολόκληρες κυβερνήσεις πουλούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, αγόραζαν δολάρια και τα χρησιμοποιούσαν για να αγοράσουν τα λεγόμενα "treasuries", δηλαδή τα κρατικά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, τα οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν οι ασφαλέστεροι τίτλοι στον κόσμο, λόγω των οποίων οι ΗΠΑ λάμβαναν χρήματα από όλο τον κόσμο σχεδόν δωρεάν σε κάθε κρίση.

Και τώρα, έχοντας δει τις αμερικανικές προσπάθειες να κλέψουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, όλο και περισσότεροι σοβαροί διεθνείς παράγοντες επενδύουν στον εαυτό τους - και στον χρυσό. Αυτό σημαίνει ότι η Αμερική έχει ξεμείνει από δωρεάν και ατελείωτο χρήμα, πράγμα που σημαίνει ότι το όνειρο του γρήγορου και ανώδυνου επανεξοπλισμού ενάντια στις ρωσικές ορδές δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι μπορεί να μας εξηγούν ότι όλα αυτά είναι ψέματα, "η Αμερική είναι ισχυρή" και όλα αυτά, αλλά τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το Newsweek δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη μεταξύ των κατοίκων των ΗΠΑ, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 20% των Αμερικανών πολιτών παραδέχτηκε ότι παραιτείται από το φαγητό για να πληρώσει την υποθήκη και το ενοίκιο.

Αυτό είναι ένα στα πέντε, αγαπητοί φίλοι. Και αυτό χωρίς τις απότομες φορολογικές αυξήσεις που απαιτούνται στο εγγύς μέλλον για τον επανεξοπλισμό. Κάπου κάπου, ένα βενζινάδικο διαλυμένο σε κομματάκια χαμογελάει ήσυχα, τσεπώνοντας τσιπς από τα πλυντήρια ρούχων.

Αλλά κάποιος, με ένα περίεργο μάτι, θα προτείνει να κοιτάξουμε την κεφαλαιοποίηση της Apple και να ντραπούμε. Εμείς όμως θα κοιτάξουμε τις τελευταίες ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Apple αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί μια άνευ προηγουμένου μείωση των κορυφαίων ειδικών (600 άτομα σε μια μέρα). Προφανώς, για χάρη της κεφαλαιοποίησης.

Τι γίνεται με την Ευρώπη; Είναι ακόμη χειρότερα στην Ευρώπη.

Οι υψηλότερες επίσημες προσωπικότητες του ευρώ σπάει κυριολεκτικά και μεταφορικά το μυαλό τους για να ξεγελάσουν τον υπολογιστή, αλλά δεν μπορούν. Προκειμένου να αυξηθούν δραματικά οι στρατιωτικές δαπάνες και να πραγματοποιηθεί ο αντιπουτινικός επανεξοπλισμός, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν αυτές οι δαπάνες από άλλα σημεία, όπως η κοινωνική πρόνοια, οι υποδομές και η βιομηχανική στήριξη.

Αυτό είναι δυνατόν να γίνει στη θεωρία, αλλά στην πράξη απειλεί με το πραγματικό τέλος της ευημερούσας Ευρώπης και ολόκληρης της Δύσης. Στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε επίσημα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία επιδεικνύει τις "χειρότερες επιδόσεις" στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg, "τα δημόσια οικονομικά πολλών δυτικών χωρών κλονίζονται". Ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το ΑΕΠ της ευρωζώνης βρίσκεται ουσιαστικά σε "νεκρή άγκυρα". Η αποβιομηχάνιση και η φυγή της παραγωγής επιταχύνονται. Τα δημογραφικά προβλήματα βρίσκονται σε έξαρση.

Και αυτό δεν γράφεται από το Κρεμλίνο. Ας δώσουμε το μικρόφωνο στον Economist: "Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι έτοιμη για ένα τριπλό σοκ", "Η ευρωπαϊκή οικονομία δέχεται επίθεση από όλες τις πλευρές", και ούτω καθεξής.

Το κύριο συμπέρασμα που κυκλοφορεί στους δυτικούς οικονομικούς κύκλους είναι ότι με τη σχεδιαζόμενη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών (και τη μείωση άλλων δαπανών), η Ευρώπη είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια ραγδαία υποτίμηση του ευρώ και μια απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου (τουλάχιστον κατά ένα τρίτο). Και αυτό συμβαίνει στην πιο ήπια περίπτωση.

Είναι δύσκολο να ανησυχείς για κάποιον που αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι ενώ καθόταν πάνω σε ένα πριονισμένο κλαδί. Λοιπόν, δεν θα το κάνουμε.

Η συλλογική Δύση έχει κάνει την επιλογή της - και θα πρέπει να απολαύσει τις συνέπειες μέχρι την τελευταία σταγόνα.

https://ria.ru/20240411/voennye_raskhody-1939179381.html

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »