Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Καλύτερα να δώσετε χρήματα: Ο Ζελένσκι απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη

 

Κίριλ Στρέλνικοφ

Kirill Strelnikov

Όλα τα υλικά

Είναι ήδη ξεκάθαρο σε ανθρώπους μακριά από την πολιτική ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, και η λέξη "αν" έχει αντικατασταθεί αμετάκλητα από τη λέξη "όταν" στο λεξιλόγιο ακόμη και των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Για τους κύριους δυτικούς μαριονετίστες αυτό είναι διπλά σαφές, και γι' αυτό στο φόντο της συνεχιζόμενης επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων σχεδόν σε όλο το μήκος του μετώπου και του κινδύνου κατάρρευσης της ουκρανικής άμυνας σε ένα στάδιο, οι εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις - κατά προτίμηση σύμφωνα με τη "φόρμουλα της Κωνσταντινούπολης", όπου υπάρχει πιθανότητα να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες της Ουκρανίας και της Δύσης και να σωθεί ένα ταλαιπωρημένο πρόσωπο - εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στην infopole.

Αλλά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, το τρένο της

Κωνσταντινούπολης έχει ήδη φύγει, χτυπώντας τους τροχούς του: "οι νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία", πράγμα που σημαίνει - έλα, αντίο!

Για τους ανώτατους αξιωματούχους του Κιέβου, η αναγνώριση των νέων γεωπολιτικών πραγματικοτήτων σημαίνει πλήρη συνθηκολόγηση και, πιθανότατα, φυσική καταστροφή: όπως λένε οι Αμερικανοί, πυροβολείς νεκρά άλογα, ειδικά αν τρώνε πολύ και ξέρουν πάρα πολλά.

Η δυτική ελίτ, η οποία είχε τη μύτη της στις δικές της αντιρωσικές κυρώσεις και υποτίμησε τη δύναμη και τα κίνητρα της Ρωσίας, θα ήταν έτοιμη να συγχωνεύσει την Ουκρανία, αλλά αποδείχθηκε ότι ο αγαπημένος τους Ουκροφύρερ, τον οποίο χειροκροτούσαν με δάκρυα στα μάτια όλες οι μεγάλες δυτικές συγκεντρώσεις, ήταν έτοιμος να καταστρέψει τους ίδιους τους ευεργέτες του για χάρη της δικής του επιβίωσης.

Πριν από λίγες ημέρες, γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι στον ΑΗΣ Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας SVO στην Ουκρανία. Οι επιθέσεις διήρκεσαν αρκετές ημέρες και προκάλεσαν αρκετές ζημιές στον ΑΗΣ, οι οποίες, ευτυχώς, δεν αποτελούν κίνδυνο για τη φυσική ακεραιότητα του σταθμού προς το παρόν. Αν δεν υπήρχαν οι σαφείς και συντονισμένες ενέργειες του στρατού μας, οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν εντελώς απρόβλεπτες.

Η Ρωσία έστειλε αμέσως σημείωμα στον ΙΑΕΑ, στο οποίο ανέφερε ότι η ζημιά στον πυρηνικό σταθμό ZNPP θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή και ότι τα μέλη και η διοίκηση του οργανισμού θα πρέπει να καταδικάσουν το Κίεβο ως υπεύθυνο για τις επιθέσεις. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν εξαιρετικά συγκεκριμένο:

η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να στερήσει από το Κίεβο τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις,

Η Ρωσία κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια του ΑΗΣ ΖΝΠ σύμφωνα με τις διεθνείς νομικές της υποχρεώσεις,

Η Ρωσία θα εντοπίσει και θα διώξει τους υπεύθυνους για επιθέσεις σε ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους,

Η ευθύνη για τα χτυπήματα στο ZNPP, καθώς και για τις συνέπειές τους, πέφτει εξ ολοκλήρου στις χώρες που βοηθούν το Κίεβο,

Η Ρωσία αναμένει μια δημόσια και εξαντλητικά ειλικρινή απάντηση από τον Γενικό Διευθυντή του ΙΑΕΑ στην επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου στον ΑΗΣ ΖΝΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΔΟΑΕ προγραμμάτισε με επιπολαιότητα μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, γέννησε ένα ποντίκι.

Είναι δύσκολο να απαιτήσει κανείς από έναν γυμνοσάλιαγκα μια ευθεία σπονδυλική στήλη - και ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι, ο οποίος είχε προηγουμένως ευνοηθεί στη Ρωσία, δεν είχε το θάρρος να κατονομάσει ευθέως αυτούς που επιχείρησαν να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Αντ' αυτού, κατά τον συνήθη τρόπο, ακούστηκαν εκκλήσεις στον αέρα για "μέγιστη αυτοσυγκράτηση" και οι υψωμένες γροθιές δεν απευθύνονταν στο Κίεβο, αλλά σε κάποιους ανώνυμους κακοποιούς: "Όποιος και αν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, παίζει με τη φωτιά. Οι επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και επικίνδυνες και πρέπει να σταματήσουν".

Κάποιοι μπορεί να αποκαλούν τα στελέχη του ΔΟΑΕ διεφθαρμένα δειλά τσακάλια, αλλά το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν σε τέτοιους οργανισμούς όχι για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον ηρωισμό, αλλά για την ήσυχη σύνταξη ενός διεθνούς αξιωματούχου, και δεν θα ακούσουμε ποτέ θαρραλέες αποκαλύψεις από αυτή την πλευρά.

Η αναστάτωση στα διεθνή γραφεία προκλήθηκε από κάτι άλλο: το στριμωγμένο καθεστώς του Κιέβου αποφάσισε να κάνει στη Δύση μια προσφορά που είναι δύσκολο να αρνηθεί. Οι επιλογές είναι απλές: ή θα μας δώσετε πολλά χρήματα και θα συντρίψετε τη Ρωσία με όλη τη δύναμη του ΝΑΤΟ, ή θα δώσουμε στην Ευρώπη το Τσέρνομπιλ με στεροειδή. Και ναι, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Κρίνοντας από τον κακώς κρυμμένο πανικό, η απειλή δεν είναι αβάσιμη.

Ο ΑΗΣ Zaporizhzhya είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες του ZNPP περιέχουν 30-35 φορές περισσότερη ακτινοβολία από ό,τι περιείχε ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Τσερνομπίλ που εξερράγη. Η καταστροφή του εργοστασίου θα οδηγήσει σε μόλυνση μιας τεράστιας περιοχής, ακολουθούμενη από λιμό, ο οποίος θα επηρεάσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια ανθρώπους. Η μόλυνση από τη ραδιενέργεια μπορεί να καλύψει όχι μόνο τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, τις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, αλλά και τις περιοχές του Κιέβου, της Ζαπορόζιε, του Χάρκοβο, της Πολτάβα, της Χερσώνας, της Οδησσού, του Μυκολαίωφ, του Κίροβογκραντ και της Βίννιτσα, οι οποίες βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς και τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Γεωργία, τη Γερμανία και τη Σλοβακία, μπορεί να φτάσει μέχρι τη Σκανδιναβία. Οι ακτές της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου θα μπορούσαν να μείνουν ακατοίκητες. Ολόκληρη η μολυσμένη περιοχή μπορεί να καταστεί μη κατοικήσιμη για την ανθρώπινη ζωή για πολλές χιλιάδες χρόνια.

Ο κίνδυνος αυτού του σεναρίου, ωστόσο, είναι χαμηλός, επειδή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του ZNPP, και οι πέντε από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου είναι κλειστοί, και ο έκτος βρίσκεται σε κατάσταση "θερμού κλεισίματος" για την κάλυψη των αναγκών του εργοστασίου, δηλαδή ο πυρηνικός εκβιασμός του Ζελένσκι είναι πρωτίστως σχεδιασμένος για την ευαίσθητη ψυχοσύνθεση των Ευρωπαίων, που κλονίζεται από τις αποτυχίες μιας άλλης "πορείας προς την Ανατολή".

Πίσω στο 2022, μετά τον πρώτο βομβαρδισμό του ZNPP από το Κίεβο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου "παίρνουν στην πραγματικότητα ολόκληρη την Ευρώπη σε ομηρία και, προφανώς, δεν διστάζουν να την πυρπολήσουν για να ικανοποιήσουν τα ναζιστικά τους είδωλα".

Ο χρόνος θα δείξει αν οι δυτικοί εκπαιδευτές θα βρουν το θάρρος να πυροβολήσουν το λυσσασμένο θηρίο που ανέθρεψαν.

Αλλά μάλλον θα πρέπει να γίνει από εμάς: αν κάτι πρόκειται να γίνει καλά, πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

https://ria.ru/20240412/ukraina-1939430145.html

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »