Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Η G20 προωθεί το διεθνές διαβατήριο εμβολιασμού του ΠΟΥ και το σύστημα ταυτοποίησης “ψηφιακής υγείας”

 Του Tom Ozimek

Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία προωθούν ένα παγκόσμιο πρότυπο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για διεθνή ταξίδια και ζητούν τη δημιουργία “παγκόσμιων ψηφιακών δικτύων υγείας” που θα βασίζονται στα υφιστάμενα ψηφιακά συστήματα διαβατηρίων εμβολιασμού COVID-19.

Η κοινή δήλωση ακολούθησε την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου οι ηγέτες συζήτησαν τις παγκόσμιες προκλήσεις και τον συντονισμό των πολιτικών αντιμετώπισης, μεταξύ άλλων για μελλοντικές πανδημίες.

“Αναγνωρίζουμε τη σημασία κοινών τεχνικών προτύπων και μεθόδων επαλήθευσης, στο πλαίσιο του ΔΥΚ (2005), για τη διευκόλυνση των απρόσκοπτων διεθνών ταξιδιών, της διαλειτουργικότητας και της αναγνώρισης ψηφιακών και μη ψηφιακών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών εμβολιασμού”, αναφέρεται στην κοινή δήλωση της G20.

Ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός (2005) είναι ένα μέσο διεθνούς δικαίου που αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και

καθορίζει ένα παγκόσμιο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της διεθνούς εξάπλωσης ασθενειών.

Το πρότυπο που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2007, απαιτεί από τις χώρες να ενισχύσουν τις ικανότητες επιτήρησης στις συνοριακές διαβάσεις και εισήγαγε μια σειρά υγειονομικών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Εκτός από την αναγνώριση της χρησιμότητας του πλαισίου ΔΥΚ, οι ηγέτες της G20 δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τον συνεχιζόμενο “διεθνή διάλογο και τη συνεργασία για τη δημιουργία αξιόπιστων παγκόσμιων ψηφιακών δικτύων υγείας ως μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση της πρόληψης και της αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών”.

Πρόσθεσαν ότι αυτά τα παγκόσμια δίκτυα ψηφιακής υγείας θα πρέπει “να αξιοποιήσουν την επιτυχία των υφιστάμενων προτύπων και των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19”.

Τα διαβατήρια εμβολιασμού COVID-19 -και διάφορες άλλες μορφές συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας- έχουν επικριθεί ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και ως έχοντα τη δυνατότητα να επιτρέπουν σε κυβερνήσεις και εταιρείες να εξαναγκάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, αρνούμενες, για παράδειγμα, την πρόσβαση σε υποδομές ή υπηρεσίες.

“Ας έχουμε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας”;

Η κοινή δήλωση ακολουθεί τις συστάσεις του Υπουργού Υγείας της Ινδονησίας Budi Gunadi Sadikin που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός πάνελ Business 20 (B20) που πραγματοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

“Ας έχουμε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας που αναγνωρίζεται από τον ΠΟΥ -αν έχετε εμβολιαστεί ή εξεταστεί σωστά- τότε μπορείτε να κυκλοφορείτε”, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Sadikin πρόσθεσε ότι το όφελος ενός παγκόσμιου τυποποιημένου από τον ΠΟΥ διαβατηρίου εμβολιασμού θα ήταν η διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών.

“Έτσι, για την επόμενη πανδημία, αντί να σταματήσει η μετακίνηση των ανθρώπων 100%, η οποία σταμάτησε την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορείτε ακόμα να παρέχετε κάποια μετακίνηση των ανθρώπων”, πρόσθεσε.

Ο Sadikin πρόσθεσε ότι οι χώρες της G20 έχουν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο παγκόσμιο ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας και ότι η ιδέα τώρα είναι να εισαχθεί ως αναθεώρηση του πλαισίου ΔΥΚ στην επόμενη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2023 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Σε ένα έγγραφο 132 σελίδων που περιέχει μια σειρά συστάσεων για την G20, η B20 προέτρεψε την ευρεία υιοθέτηση της ψηφιακής τεκμηρίωσης των πιστοποιητικών COVID-19, τα οποία θα αποτελούν μέρος μιας “τεχνολογικά υποστηριζόμενης “always-on” παγκόσμιας υποδομής υγείας”.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ανέφερε σε έκθεση του Φεβρουαρίου 2022 (pdf) ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού χρησιμεύουν ως μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας.

Σε προηγούμενη έκθεση (pdf), το WEF ανέφερε ότι “η ψηφιακή ταυτότητα καθορίζει ποια προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση – ή, αντίθετα, τι μας αποκλείεται”.

“Ψηφιακό Γκουλάγκ”

Ο δημοσιογράφος Nick Corbishley, ο οποίος γράφει για τις οικονομικές και πολιτικές τάσεις στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, έχει προειδοποιήσει ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού μπορεί να οδηγήσουν στην εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτότητας που θα απειλήσει την ιδιωτικότητα και την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

“Είναι σαν αυτή η κοινωνία των σημείων ελέγχου. Όπου θέλετε να πάτε, πρέπει να δείξετε το κινητό σας τηλέφωνο, την ταυτότητά σας … ακόμη και αν πρόκειται απλώς να μπείτε σε ένα σούπερ μάρκετ ή να μπείτε σε ένα κατάστημα”, δήλωσε στην εκπομπή “Crossroads” του EpochTV.

Ο Corbishley περιέγραψε τις αρνητικές πτυχές ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης ως ένα είδος “ψηφιακού γκουλάγκ” στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να “εξοριστούν ουσιαστικά από την κοινωνία”.

“Πρόκειται για ένα τρομακτικό όραμα”, είπε.

Πηγή: theepochtimes.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »