Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Προβληματισμοί εγείρονται καθώς η Ουγκάντα σχεδιάζει αναβάθμιση με συλλογή DNA για τις βιομετρικές της ταυτότητες

Biometric Update

Η επόμενη ψηφιακή εθνική ταυτότητα της Ουγκάντα θα προσθέσει βιομετρικά στοιχεία DNA για τη βελτίωση της επαλήθευσης της ταυτότητας για την παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα με τον κενυατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuko. Τα δελτία απεικονίζουν ήδη το πρόσωπο και αποθηκεύουν τα βιομετρικά στοιχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων του κατόχου.

Το Tuko αναφέρει ότι ο στρατηγός David Muhoozi, υπουργός Εσωτερικών, ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Ουγκάντα πως υπάρχουν σχέδια για την έκδοση «έξυπνων ψηφιακών» ταυτοτήτων που θα χρησιμοποιούν DNA όταν λήξουν οι τρέχουσες 10ετείς βιομετρικές ταυτότητες το 2024.

Ο Muhoozi δήλωσε ότι προστίθενται νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών στοιχείων DNA - ώστε να «αυξηθεί η φορητότητα και η επαλήθευση για την υποστήριξη των παγκόσμιων συναλλαγών» - ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ακρίβεια και η αξιοπιστία των διαπιστευτηρίων για τον προγραμματισμό και την παροχή υπηρεσιών.

Ωστόσο, το κόστος της εθνικής ταυτότητας DNA ενδέχεται να

χρειαστεί να βγει αποκλειστικά από τα ταμεία των κυβερνήσεων της Ουγκάντα, καθώς ο Muhoozi δήλωσε ότι το πρόγραμμα δεν θα προσφέρεται δωρεάν και ότι είναι δυνητικά πηγή εσόδων. Το υπάρχον έγγραφο χρηματοδοτείται μέσω φόρων.

Η ιδέα αυτή προκάλεσε την κριτική του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Thomas Tayebwa, ο οποίος δήλωσε ότι οι πολίτες της Ουγκάντας δεν θα πρέπει να πληρώνουν απευθείας για την εθνική ταυτότητα.

Πράγματι, η βουλευτής Rose Obiga δήλωσε ότι η απόκτηση των εθνικών ταυτοτήτων αποτελεί ήδη πρόκληση για τους Ουγκαντέζους. Η υποχρέωση πληρωμής θα πλήξει περισσότερο τους φτωχότερους πολίτες και θα δημιουργήσει αντίσταση.

Ενώ η Ουγκάντα προηγείται ορισμένων εθνών στη δημιουργία προγραμμάτων για βιομετρικά διαβατήρια, άδειες οδήγησης και παρόμοια έγγραφα ταυτότητας, η υλοποίηση τους είναι μια άλλη ιστορία.

Πρόσφατες αναφορές αναφέρουν ότι υπάρχει καθυστέρηση στις αιτήσεις για βιομετρικά διαβατήρια που προκαλεί καθυστερήσεις και ακυρώσεις ταξιδιών. Επίσης, ένας συνασπισμός κοινωνικών οργανώσεων  έχει μηνύσει την κυβέρνηση της Ουγκάντας επειδή φέρεται να δημιουργεί εμπόδια για τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους με την εθνική ταυτότητα.


Προτεινόμενη εναλλακτική οδός

Σε ένα άλλο μέτωπο, ένα κύριο άρθρο του Monitor διερωτάται: «Γιατί τώρα; Δεν αρκούν τα δεδομένα που η κυβέρνηση συλλέγει σε τακτική βάση σε πολλαπλές πλατφόρμες;».

Το δημοσίευμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απαιτεί περισσότερα δεδομένα πέραν των πληροφοριών από τα διαβατήρια, τα εκλογικά μητρώα, τα σχολεία και τους προέδρους των κοινοτήτων, ενώ παράλληλα επιδεικνύει έλλειμμα δεδομένων για τις ποινικές έρευνες.

Προχωρά περαιτέρω, υπονοώντας ότι τα βιομετρικά στοιχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων θα έπρεπε να είναι αρκετά και ήδη συλλέγονται - ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ευκολότερο να συλλεχθούν και να αποθηκευτούν σε σχέση με τα δείγματα DNA.

Τα χρήματα θα μπορούσαν καλύτερα να δαπανηθούν για την επιβεβαίωση και τον εξορθολογισμό των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα στα κυβερνητικά αρχεία. Η εθνική βάση δεδομένων ταυτότητας βρίθει ορθογραφικών λαθών, λανθασμένων ημερομηνιών γέννησης και λανθασμένων διευθύνσεων κατοικίας.

Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, σύμφωνα με το Monitor, μεταξύ του άρθρου 27 του Συντάγματος της Ουγκάντα, το οποίο προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή, και του άρθρου 7 του νόμου του 2019 για την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, το οποίο δίνει στην κυβέρνηση την εξουσία να συλλέγει τα δεδομένα των πολιτών για ορισμένα δημόσια καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ασφάλειας και της υγειονομικής περίθαλψης.


Δείτε και:






Το άρθρο σε PDF

 ΑΣΚΗΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. Οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί Υγείας έχουν προγραμματιστεί για την πανδημία της ευλογιάς των πιθήκων να χτυπήσει τον Μάιο του 2022, αποκαλύπτει το έγγραφο Wargame από τις αρχές του 2021

    «Το σενάριο της άσκησης ολοκληρώνεται με περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια κρούσματα και 270 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως».

    https://thekylebecker.substack.com/p/global-health-agencies-planned-for?s=w

    «Πριν από ένα χρόνο, σε ένα συνέδριο του Μονάχου [ sic ], το NTI προέβλεψε μια τρομοκρατική επίθεση με ευλογιά μαϊμούδων τον Μάιο του 2022 σε ένα παιχνίδι μικροβίων, εκτός από το ότι φαίνεται ότι ήταν οι τρομοκράτες», ανέφερε ο ανώτερος συντάκτης του TheBlaze, Daniel Horowitz .

    Το έγγραφο wargame παρέχει μια πολύτιμη ματιά στον τρόπο με τον οποίο οι εθνικές κυβερνήσεις και οι διακυβερνητικές οργανώσεις σκοπεύουν να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία.

    «Τον Μάρτιο του 2021, η NTI συνεργάστηκε με τη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου για τη διεξαγωγή μιας επιτραπέζιας άσκησης για τη μείωση των βιολογικών απειλών υψηλών συνεπειών», ανέφερε το έγγραφο της διάσκεψης. "Η άσκηση εξέτασε κενά στις εθνικές και διεθνείς αρχιτεκτονικές ετοιμότητας βιοασφάλειας και πανδημίας—διερεύνηση ευκαιριών για τη βελτίωση των ικανοτήτων πρόληψης και αντίδρασης για βιολογικά συμβάντα υψηλών συνεπειών. Αυτή η έκθεση συνοψίζει το σενάριο της άσκησης, βασικά πορίσματα από τη συζήτηση και συστάσεις
    για τη διεθνή κοινότητα ."

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ
    https://odysee.com/@KataklysmosNoe:7/mathete-tin-alitheia-kai-i-alitheia-tha-sas-eleutherosei:f

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημέρωση ειδήσεων Marburg "Epidemic" And Zombie Apocalypse!!

    https://www.ournewearthnews.com/2022/05/18/marburg-epidemic-and-zombie-apocalypse-news-update-marburg-will-be-activated-in-vaxxed-via-a-lipid-nanoparticle-who-are-a-patented-and-owned-new-species-and-5g-broadcasting-a-pulsed-18-ghz-si/
    ==========
    Coming Marburg, 5G & Mind Control - Maria Zeee με τον Todd Callendar και τον Dr. Peter Chambers

    https://www.bitchute.com/video/3GGXZS3uvz2t/


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ