Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Απάτη της "Κλιματικής Αλλαγής"- ΑΠΟΔΕΙΞΗ #2 - CO2 vs. Θερμοκρασία: Η Θερμαντική Επίδραση Κάθε μορίου CO2 Μειώνεται όσο Aυξάνεται η Συγκέντρωσή του

Μετάφραση: Απολλόδωρος

16 Απριλίου 2022,  Co2coalition.org, Διαβάστε το εδώ

_______

Οι επιστήμονες του κλίματος έχουν διαπιστώσει, και οι δύο πλευρές συμφωνούν, ότι η θερμαντική επίδραση κάθε μορίου CO2 μειώνεται σημαντικά (λογαριθμικά) καθώς αυξάνεται η συγκέντρωσή του. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας του θερμοκηπίου όταν η συγκέντρωση του CO2 πλησίαζε τις 20 φορές τη σημερινή. Αυτό το άβολο γεγονός, αν και σημαντικό, κρατείται πολύ καλά κρυμμένο και σπάνια αναφέρεται, γιατί υπονομεύει τη θεωρία της μελλοντικής καταστροφικής κλιματικής αλλαγής. Ισχύει η φθίνουσα απόδοση.

Μια πιο λεπτομερής περιγραφή του διαγράμματος για τους λάτρεις της φυσικής παρέχεται εδώ από τον Dr. William Happer:

"Η μπλε καμπύλη δείχνει πώς μεταβάλλεται η ροή θερμικής ακτινοβολίας Z(C) από τη Γη προς το διάστημα με τη συγκέντρωση C του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα. Αυτό το παράδειγμα αφορά ένα εύκρατο, καλοκαιρινό γεωγραφικό πλάτος. Το C μετριέται σε μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) όλων των ατμοσφαιρικών μορίων. Στην τρέχουσα τιμή της συγκέντρωσης CO2, περίπου C = 400 ppm, η ροή είναι Z(400 ppm) = 277 Watt ανά τετραγωνικό μέτρο (W/m^2). Εάν όλο το CO2 μπορούσε να απομακρυνθεί από τη γήινη ατμόσφαιρα, οπότε C = 0, αλλά δεν υπήρχαν αλλαγές στις συγκεντρώσεις των υπόλοιπων αερίων του θερμοκηπίου (υδρατμοί, όζον, μεθάνιο και οξείδιο του αζώτου) και δεν υπήρχαν αλλαγές στο προφίλ της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας, η ροή θα ήταν μεγαλύτερη, Z(0 ppm)= 307 Watt (W/m^2), που φαίνεται από τη μπλε κουκκίδα στον κάθετο άξονα του γραφήματος. Η προσθήκη του αερίου του θερμοκηπίου CO2 μειώνει τη ροή προς το διάστημα, πολύ γρήγορα για τα πρώτα μερικά μέρη ανά εκατομμύριο CO2, όπως μπορεί κανείς να δει από την μπλε καμπύλη. Όσο όμως προστίθεται περισσότερο CO2, μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος της φθίνουσας απόδοσης. Η μπλε καμπύλη είναι σχεδόν επίπεδη για τις σημερινές συγκεντρώσεις CO2, οπότε το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι πολύ αναίσθητο στις μεταβολές των συγκεντρώσεων CO2. Στην ορολογία της μεταφοράς ακτινοβολίας το φαινόμενο του θερμοκηπίου λέγεται ότι είναι "κορεσμένο".

Οι κατακόρυφες κόκκινες γραμμές δείχνουν τη μείωση της ροής προς το διάστημα που προκαλείται από διαδοχικές αυξήσεις της συγκέντρωσης C του CO2 κατά 50 ppm. Οι προσαυξήσεις είναι τόσο μικρές που πρέπει να πολλαπλασιαστούν με έναν παράγοντα 100 για να είναι ευδιάκριτες στο γράφημα. Εκτός από τις συγκεντρώσεις C που είναι σχεδόν μηδενικές, κάθε διπλασιασμός της συγκέντρωσης CO2 μειώνει την ακτινοβολία προς το διάστημα κατά 3 W. Για παράδειγμα, η πρώτη κόκκινη γραμμή δείχνει ότι η αύξηση του C από 50 ppm σε 100 ppm μειώνει την ακτινοβολία προς το διάστημα κατά 300/100 W/m^2 = 3 W/m^2."


Πηγή(ες): Wijngaarden-Happer 2020, Dependence of Earth's Thermal Radiation on Five Most Abundant Greenhouse Gases (Εξάρτηση της θερμικής ακτινοβολίας της Γης από τα πέντε πιο άφθονα αέρια του θερμοκηπίου).

Πηγή(ες): Happer 2021 Προσωπικές ανακοινώσεις

------------------

Δικτυογραφία :

The warming effect of each molecule of CO2 declines as its concentration increases - CO2 Coalition

https://co2coalition.org/facts/water-vapor-is-the-primary-greenhouse-gas-3/

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »