Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ομολογία-σοκ του Σύψα για τους θανάτους στην πανδημία. Είναι βέβαιο πως ποσοστό θανάτων με Covid-19 οφείλεται στα πολυανθεκτικά μικρόβια

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως έχει ανοίξει η αποκάλυψη του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα για τον μύκητα Candida auris, που πολιορκεί τα δημόσια νοσοκομεία. Η αναφορά του μέλους της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων μπορεί να έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχία σε ασθενείς και γιατρούς, όμως τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν πως ο μύκητας αυτός έχει «φωλιάσει» εδώ και μήνες στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Με δεδομένο πως ο συγκεκριμένος μύκητας είναι ικανός να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στον άνθρωπο, ιδιαίτερα λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος ή του αυτιού και σηψαιμία, είναι θανατηφόρος για το 70% των περιπτώσεων που προσβάλλει και «στοχεύει» ασθενείς σε νοσοκομειακό περιβάλλον, ιδιαίτερα στις ΜΕΘ, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση κατά πόσο ευθύνεται για τον αυξημένο αριθμό θανάτων που είχαμε στη διάρκεια της πανδημίας.

Στην πραγματικότητα, η αναφορά του Νίκου Σύψα κατά τη διάρκεια του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων άφησε να εννοηθεί ότι στην

προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού η επιτήρηση και η προσοχή που δόθηκε σε αυτές τις ανθεκτικές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις δεν ήταν οι δέουσες. «Δυστυχώς ξέφυγε από το ραντάρ της επιτήρησης η έκρηξη των λοιμώξεων σε ΜΕΘ και θαλάμους. Ξέφυγε γιατί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έπρεπε να ασχοληθούν με τον κορονοϊό, ρίχτηκαν στη μάχη της πανδημίας» εξήγησε ο κ. Σύψας, συμπληρώνοντας ότι «είναι βέβαιο πως ποσοστό θανάτων στους νοσηλευόμενους με Covid-19 οφείλεται στα πολυανθεκτικά μικρόβια από τα οποία μολύνθηκαν».

Και ενώ ανοίγει δειλά δειλά η συζήτηση για τα πολυανθεκτικά μικρόβια και το πώς επηρέασαν τον αριθμό των θανάτων στην εποχή της πανδημίας, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τη βόμβα της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννας Μαστοράκου, που δήλωσε χθες ότι στα νοσοκομεία της Πάτρας είχαμε τρεις τέσσερις θανάτους εξαιτίας του μύκητα Candida auris. «Ουδείς θάνατος έχει καταγραφεί στην περιοχή από τον μύκητα Candida auris» υποστήριξε ο κ. Καρβέλης, επισημαίνοντας ότι από τις διαβεβαιώσεις των γιατρών των νοσοκομείων της περιοχής κανένας ασθενής δεν έχει καταλήξει από τον φονικό μύκητα.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα από τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται σε επιφυλακή για τον μύκητα Candida auris, το πρόβλημα του οποίου φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Πηγή: dimokratia.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »