Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης με COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών σε σχέση με τα ανεμβολίαστα, δείχνουν στοιχεία του CDC

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), από τον Φεβρουάριο καταγράφονται υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων παιδιών από ό,τι μεταξύ ανεμβολίαστων στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Στις 12 Φεβρουαρίου, το CDC ανέφερε εβδομαδιαίο ποσοστό κρουσμάτων 250,02 ανά 10.000 κατοίκους σε πλήρως εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, έναντι 245,82 για τα ανεμβολίαστα παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο CDC κατέγραψε υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων μικρών παιδιών από τότε που συλλέχθηκαν για πρώτη φορά στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, όπου είναι και

η τελευταία εβδομάδα που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

CDC data Children 5 11 case rates between vaccinated and unvaccinated 600x314 1
Ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)
rates of cases between vaccinated and unvaccinated children 5 11 600x354 1
Δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

Τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών κατέστησαν επιλέξιμα για τον εμβολιασμό COVID-19 στις 2 Νοεμβρίου 2021. Υπάρχουν περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, περίπου το 28,8% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Τα στοιχεία του CDC δείχνουν επίσης ότι το χάσμα στα ποσοστά των κρουσμάτων μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων έχει γίνει όλο και μικρότερο σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Τα ποσοστά θανάτων δείχνουν την ίδια τάση μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων για άτομα άνω των 50 ετών. Για τα άτομα κάτω των 50 ετών, τα ποσοστά θανάτου δεν έχουν μεγάλη διαφορά από την κυκλοφορία του εμβολίου.

Screen Shot 2022 05 16 at 5.15.52 PM 600x303 1
Ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού, αναμνηστική δόση και ηλικιακή ομάδα. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)
Screen Shot 2022 05 16 at 5.24.20 PM 600x304 1
Ποσοστά θανάτων από COVID-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού και ηλικιακή ομάδα. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια COVID-19 έχουν «αμελητέα επίδραση» στους ανθρώπους, δήλωσε ο Δρ. Πίτερ Μακκούλοου, γνωστός καρδιολόγος και επιδημιολόγος.

«Με αυτά τα αποτελέσματα στα χέρια μας, είναι σαφές ότι τα εμβόλια έχουν αμελητέα επίδραση στους πληθυσμούς», δήλωσε ο Μακκάλοου στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Δεδομένου του συνολικού φτωχού προφίλ ασφάλειας και της έλλειψης οποιασδήποτε διαβεβαίωσης για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ενδεχόμενο πρόσθετων δόσεων αυτών των προϊόντων».

Ο CDC απάντησε ότι διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

«Αρκετοί παράγοντες πιθανόν να επηρεάζουν τα ακατέργαστα ποσοστά κρουσμάτων ανά κατάσταση εμβολιασμού και αναμνηστικής δόσης, καθιστώντας δύσκολη την ερμηνεία των πρόσφατων τάσεων», δήλωσε στην Epoch Times η Τζάσμιν Ριντ, εκπρόσωπος του CDC, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν υψηλότερο επιπολασμό προηγούμενης λοίμωξης στις ομάδες των μη εμβολιασμένων και μη ενισχυμένων, δυσκολία στη συνεκτίμηση του χρόνου από τον εμβολιασμό και της φθίνουσας προστασίας και πιθανές διαφορές στις πρακτικές ελέγχου (όπως οι εξετάσεις στο σπίτι) και στις συμπεριφορές πρόληψης ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση εμβολιασμού. Αυτοί οι περιορισμοί φαίνεται να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στα ποσοστά θανάτου που παρουσιάζονται εδώ».

Η Ρίντ παρέπεμψε επίσης την Epoch Times σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον CDC τον Μάρτιο, η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο της Pfizer μείωσε τη μόλυνση Όμικρον μεταξύ παιδιών και εφήβων ηλικίας 5-15 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο COVID-19 που μπορεί να χορηγηθεί στην ηλικιακή ομάδα 5-17 ετών. Η Pfizer δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό.

«Ο CDC αξιολογεί εάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για το ποσοστό των κρουσμάτων για να παρέχει προκαταρκτικές πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο του εμβολίου», πρόσθεσε η Ρίντ.

Στις 13 Μαΐου, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Journal of the American Medical Association διαπίστωσε ότι το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer μετατράπηκε σε αρνητικά αποτελεσματικό μετά από πέντε μήνες.

Η προστασία μειώθηκε επίσης σημαντικά έναντι της νοσηλείας με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωσε η μελέτη. Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι ένας τρόπος για την καταπολέμηση της αρνητικής αποτελεσματικότητας ήταν η λήψη αναμνηστικής δόσης.

Ο Μακκούλοου δήλωσε ότι οι περισσότερες μη τυχαιοποιημένες μελέτες που επιχειρούσαν να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (VE) είχαν κάποιες «κοινές ατέλειες», συμπεριλαμβανομένης της μη συνεκτίμησης της βασικής προηγούμενης λοίμωξης από COVID-19, της μη αναφοράς για τις επί του παρόντος αναμνηστικές δόσεις εντός ενός χρονικού παραθύρου 6 μηνών και της μη αξιολόγησης της νοσηλείας ή του θανάτου λόγω COVID-19 ή άλλων καταστάσεων.
«Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες μελέτες για τον COVID-19 VE έχουν μεροληψία προς την κατεύθυνση της υπερεκτίμησης οποιουδήποτε κλινικού οφέλους από τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Μακκούλοου.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εγκρίνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών ήδη από την Τρίτη, ανέφερε η New York Times.

Τον περασμένο μήνα, η Moderna ζήτησε άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών. Καθώς ο FDA ανέβαλε τον Φεβρουάριο την απόφασή του σχετικά με το αν θα εγκρίνει το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, η Pfizer επεξεργάζεται τώρα δεδομένα για ένα σχήμα τριών δόσεων.

Από τον Harry Lee

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: theepochtimes.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »