Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Κάλεσμα για τη δημιουργία του Πανελληνίου Δικτύου Αυτάρκειας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κάλεσμα για τη δημιουργία του Πανελληνίου Δικτύου Αυτάρκειας

Αγαπητοί συνοδοιπόροι της συγκυρίας,
αντιμέτωποι με μια στημένη ενεργειακή και επισιτιστική κρίση που όλα δείχνουν ότι θα βαθαίνει κάνοντας τη ζωή μας πολύ δύσκολη, είναι αναγκαίο να εστιάσουμε ξανά στην φιλοσοφία της αυτάρκειας ως λύση για την επιβίωσή μας.

Με τον όρο αυτάρκεια εννοούμε όλα εκείνα τα πρακτικά βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος προκειμένου να καλύψει ως παραγωγός τις ανάγκες του σε τροφή, ενέργεια, μετακίνηση, κλπ. Η αυτάρκεια μπορεί να είναι συνολική 100% (σε έναν αγροτικό τρόπο ζωής εκτός δικτύου ρεύματος) αλλά και ποσοστιαία όπου γίνονται βήματα προς έναν αυτάρκη τρόπο ζωής κατά 20%, ή 50% ή και περισσότερο ανάλογα με τις δυνατότητες και την επιθυμία του καθενός.

Γιατί χρειάζεται ένα Πανελλήνιο Δίκτυο Αυτάρκειας;

Πέρα από το προφανές για να υποστηρίξει επίσης τη δυνατότητα ενός ελεύθερου τρόπου ζωής που το σύστημα (με πρόσχημα τις διάφορες κατασκευασμένες «κρίσεις») προσπαθεί να εξαλείψει. Η ύπαρξη του Δικτύου είναι καίριας σημασίας στο να προβάλλει δυναμικά την πολιτική θέση της αυτοδιάθεσης. Αντιτασσόμαστε στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την εξάρτηση/υποταγή κινεζικού τύπου που μας ωθεί ταχέως (μέσα από ασφυκτική πίεση, εκβιασμούς ή την απάτη των «επιδομάτων»). Δεν συμμορφωνόμαστε σε μονόδρομους (υποχρεωτικότητας, ψηφιακών πιστοποιητικών και ταυτοτήτων, ψηφιακού νομίσματος, κλπ).

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα επιλογής του τρόπου που θα

ζήσουμε με μια στρατηγική που ισοδυναμεί με κάτι σαν απόσχιση: αφού το σύστημα μας στερεί το ζωτικό χώρο να ζήσουμε με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, «αποσχιζόμαστε» από την δικαιοδοσία του και δημιουργούμε το δικό μας ανεξάρτητο ζωτικό χώρο. (Κατ’ αναλογία αυτό είναι σαν να παύουμε να είμαστε συνδρομητές σε μια εταιρεία που δεν είμαστε ικανοποιημένοι, στην προκειμένη περίπτωση το εχθρικό ολοκληρωτικό καθεστώς).

Για το σκοπό αυτό το ζητούμενο για το κίνημα της αυτάρκειας είναι να λάβει μια οργανωμένη μορφή σε όλο και μεγαλύτερες ομάδες και κοινότητες. Ο λόγος είναι ότι κάθε ατομική απόπειρα αυτάρκειας θα ακυρωθεί εύκολα από το σύστημα που δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει το παράδειγμα της ελεύθερης και ανεξάρτητης διαβίωσης. Μέσα λοιπόν από τη δημιουργία ενός Πανελλήνιου Δικτύου θα μπορεί να υπάρξει η προστασία και η υπεράσπιση αυτού του μοντέλου ζωής και θα διευκολυνθεί τα μέγιστα και ο δρόμος προς την πολιτική αυτάρκεια: την πλήρη δηλαδή ρήξη με την τρέχουσα πολιτική παρακμή.

Πρόσκληση ενεργής συμμετοχής στο Πανελλήνιο Δίκτυο Αυτάρκειας

Όσοι λοιπόν κατανοείτε την αναγκαιότητα της αυτάρκειας σε κάθε επίπεδο, διατροφική, ενεργειακή αλλά συνάμα και πολιτική, οικονομική, ιατρική, εκπαιδευτική κλπ, μπείτε στην ομάδα facebook «Πανελλήνιο Δίκτυο Αυτάρκειας» όπου πέρα από την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών περί αυτάρκειας προέχει να διαμορφώσουμε από κοινού τις αρχές και τους στόχους του Δικτύου σε μια Διακήρυξη Αυτάρκειας που θα είναι και ο κατευθυντήριος οδηγός μας.

https://www.facebook.com/groups/305790368388253

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »