Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Δύο θεωρίες, δύο ερμηνείες

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

δύο θεωρίες, δύο ερμηνείες
… αν θέλουμε να φτάσουμε στην αλήθεια θα πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα. Δεν υπάρχουν μόνο τα Windows, υπάρχει και το Linux. Δεν υπάρχει μόνο η χημική γεωργία, υπάρχει και η βιολογική γεωργία. Δεν υπάρχει μόνο η αλλοπαθητική ιατρική, υπάρχει και η ιπποκρατική ιατρική και ούτω καθεξής.

Όμως στα ιατρικά ζητήματα εμείς εκτιθέμεθα μονότονα και μόνιμα (ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια) στη μία εκ των υπαρχουσών θεωριών, στη θεωρία των μικροοργανισμών ή των μικροβίων (Germ theory). Αυτή έχει επικρατήσει όχι επειδή είναι σωστή αλλά επειδή σχετίζεται με τα συμφέροντα της big pharma και της αλλοπαθητικής ιατρικής (ελληνική λέξη που κυριολεκτικά σημαίνει «από αλλού η πάθηση» - δηλαδή από ένα εξωτερικό μικρόβιο).

Υπάρχει όμως και η άλλη θεωρία, η θεωρία του βιολογικού εδάφους (terrain theory) δηλαδή του σώματος, η οποία έχει τη δική της ερμηνεία για τις λεγόμενες ιώσεις. Βάσει αυτής της θεωρίας η αιτία της ασθένειας βρίσκεται πάντα μέσα στο σώμα και συγκεκριμένα στο ποσό καθαρός και απαλλαγμένος από τοξίνες είναι ο οργανισμός και το αίμα.

Ας δούμε λοιπόν πως ερμηνεύει αυτή η θεωρία το κλισέ «κολλούν και μεταδίδουν» που με μια άκριτη ευκολία αναπαράγεται συνεχώς.

Το κόλλησα σημαίνει ότι:

  • έχω χάλια ανοσοποιητικό (προφανώς επειδή δεν έχω μάθει να το φροντίζω)
  • κάνω κακή διατροφή
  • έχω διατροφικές ανεπάρκειες (πρώτιστα σε βιταμίνη D)
  • δεν αθλούμαι
  • δεν κοιμάμαι καλά
  • έχω κακή ψυχολογία

το μεταδίδω σημαίνει ότι:
α) για τους αν-εμβολίαστους

  • περνάω ένα επεισόδιο αποτοξίνωσης (όσο πιο τοξινωμένος ο οργανισμός, τόσο πιο έντονη και αφόρητη η δυσφορία) του οποίου τα συμπτώματα η αλλοπαθητική ιατρική τα λέει «γρίπη ή κρυολόγημα». Και επειδή συμβαίνουν ταυτόχρονα με πολλούς άλλους (ιδιαίτερα την εποχή του χειμώνα που ο οργανισμός είναι στρεσαρισμένος) τα αποδίδει σε ιό – εξ ου και η παραπλανητική φράση «κυκλοφορεί μια ίωση» - και στη δήθεν μεταδοτικότητα που αυτός έχει.

α) για τους εμ-βολιασμένους

  • περνάω ένα επεισόδιο αποτοξίνωσης αλλά επίσης υφίσταμαι τις παρενέργειες των σκευασμάτων. Όλα αυτά τα ετερόκλητα συστατικά που υπάρχουν σε αυτά (και πραγματικά είναι να απορεί κανείς τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά με ανοσία) και που αναγράφονται στα φυλλάδια τους είναι γνωστό ότι έχουν βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρενέργειες (και μάλιστα πολύ σοβαρές όπως τις κατέγραψε η FDA και παρόλα αυτά έδωσε έγκριση έκτακτης ανάγκης).

Ένα ακόμη στοιχείο για να φανεί πόσο άτοπη είναι η θεωρία των μικροοργανισμών είναι τα τρισεκατομμύρια βακτήρια και μικροοργανισμοί που υπάρχουν μέσα και πάνω στο σώμα μας, το λεγόμενο ανθρώπινο μικροβιωμα (human microbiome). Το να προστεθεί ένα ακόμα εξωτερικό βακτήριο ή μικροοργανισμός στα τρισεκατομμύρια δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά εκτός αν το ανοσοποιητικό είναι κατασταλμένο.

Επιπλέον με πειράματα που έχουν γίνει στο παρελθόν δεν έχει αποδειχθεί ποτέ η μεταδοτικότητα. Και είναι κάτι που το διαπιστώνουμε καθημερινά όταν στο ίδιο περιβάλλον που κάποιοι νοσούν κάποιοι άλλοι είναι υγιέστατοι. Οπότε το αλλοπαθητικό κλισε «νοσούν και μεταδίδουν» αποδομείται πλήρως. Και μαζί με αυτό αποδομείται όλη η απάτη της πανδημίας η οποία στηρίχθηκε στη δήθεν μεταδοτικότητα και διασπορά και μάλιστα ενός ιού που δεν έχει απομονωθεί σύμφωνα με το CDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ