Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Έρχεται το Ελληνικό ηλιακό αυτοκίνητο

Μια ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Κρήτη ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι του 2022 θα παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό όχημα που κινείται με ηλιακή ενέργεια.

Ξεκίνησαν την ανάπτυξή του το 2011, αρχικά σε μορφή τρίκυκλου. Σταδιακά επαναπροσδιόρισαν τα σχέδια του, αφού είχαν κατασκευάσει τρία πρωτότυπα. Το 2019 αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κανονικό όχημα και όπως ανέφεραν πρόσφατα, θα το έχουν έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Sunnyclist L7e-C αποτελεί δημιουργία της ελληνικής εταιρείας Enermech και θα κατασκευαστεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολυτεχνείου της Κρήτης. Το σχέδιο ανήκει στο βιομηχανικο σχεδιαστή Μιχάλη Ρούλιο, με την εγκατεστημένη ισχύ της φωτοβολταϊκής γεννήτριας να ανέρχεται στα 780W. Οι μισές κυψέλες όμως είναι κρυμμένες και εκτείνονται μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα κομψό design με

καλή αεροδυναμική, διατηρώντας την επάρκεια σε ηλιακή ενέργεια.

Sunnyclist

Το όχημα διαθέτει στιβαρό πλαίσιο αλουμινίου το οποίο έχει μελετηθεί με προσομοίωση Crash Test με τη χρήση εξειδικευμένου πακέτου λογισμικών της εταιρείας ΒΕΤΑ CAE Systems S.A. Διαθέτει ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, ωστε ο χρήστης να έχει όλη την πληροφορία που χρειάζεται για τον έλεγχο της διαδρομής και της ενεργειακής κατάστασης του οχήματος.

Επιπλέον αναπτύχθηκε εφαρμογή υπολογιστή ταξιδιού για συσκευές android, η οποία συλλέγει στοιχεία από την πρόβλεψη του καιρού (ηλιοφάνεια), τα ενεργειακά δεδομένα του οχήματος και είναι ειδικά παραμετροποιμένη για το Sunnyclist ώστε να προβλέπει με ακρίβεια την ενεργειακή κατάσταση του οχήματος κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκαν πρωτότυπα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω CAN BUS. Η επικοινωνία με τις έξυπνες συσκευές γίνεται μέσω bluetooth.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το 2014, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο γύρος της Κρήτης με ηλιακό όχημα, διανύοντας 800 χιλιόμετρα σε πέντε μέρες, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη σκοπιμότητα της ιδέας του Sunnyclist.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »