Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Διευθύντρια Γυμνασίου στο Ηράκλειο Κρήτης: “To έγγραφο του Υπουργείου για τη μη καταχώρηση των λόγω ανωτέρας βίας απουσιών αφορά το διάστημα που το σχολείο λειτουργούσε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση” !! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ;;;

IMG_3798

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ,

Είχα δημοσιεύσει πρόσφατα το υπ’ αριθμ. πρωτ. 59871/ΓΔ4/27.5.2021 του Υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες.

Έγγραφο Υπουργελιου Παιδείας

Και είχα προτείνει στους γονείς, τα παιδιά των οποίων έχουν υπερβεί το όριο των απουσιών, να καταθέσουν αίτηση στις διευθύνσεις των σχολείων, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Όπως γνωρίζετε ο/η …
 
μαθητής/τρια τ… ,
 
έχει υπερβεί το ανώτατο όριο των απουσιών στο τρέχον σχολικό έτος.
 
Δια της παρούσης, σας δηλώνουμε ότι οι απουσίες του/της… οφείλονται σε αποκλειστική δική μας υπαιτιότητα.
 
Ειδικότερα, λόγω του κλίματος αβεβαιότητας, σύγχυσης και ανασφάλειας που δημιουργήθηκε, αφενός σχετικά με την χρήση μάσκας, αφετέρου σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2 και της άγνωστης, κατά την παραδοχή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ασθένειας Covid-19 στο σχολικό περιβάλλον, αποφασίσαμε να μη στείλουμε τον/την στη σχολική μονάδα, θεωρώντας απολύτως καλόπιστα ότι με την απόφασή μας αυτή προστατεύσαμε την υγεία και τη ζωή του/της. Υπήρξαν αντιφατικές επιστημονικές παραδοχές σχετικά με τη χρήση μάσκας από τον πληθυσμό, ασάφεια ως προς τα επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, ενώ αντιθέτως υπήρξε απολύτως σαφές ότι η χρήση αυτή μειώνει αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα μετάδοσης του ιού στο σχολικό περιβάλλον. Τέλος, στη διαδικασία των self test που ακολουθήθηκε κατά το δεύτερο ήμισυ του σχολικού έτους, κατέστη επίσης ξεκάθαρο ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των self test δεν είναι 100% αξιόπιστα, όπως ακριβώς η χρήση μάσκας δεν αποκλείει 100% τη μετάδοση του ιού, γεγονός που διατήρησε ή και ενέτεινε την ανησυχία μας για την ασφάλεια του/της…
 
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 59871/ΓΔ3/27.5.2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο υποβάλλουμε συνημμένα, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών οι απουσίες που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας.
Εν προκειμένω, σύμφωνα με τα όσα εκτίθενται ανωτέρω, η απουσία του/της δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του/της αλλά σε αντικειμενικό λόγο ανωτέρας βίας, ήτοι στη δική μας αποκλειστική απόφαση, η οποία ελήφθη στο πλαίσιο της άσκησης της γονικής μέριμνάς του/της, να μην τον/την στείλουμε στην σχολική μονάδα, για τους ως άνω εκτιθέμενους λόγους, τους οποίους εκτιμήσαμε ως πολύ σοβαρούς.
 
Μετά ταύτα, παρακαλούμε να μην προσμετρηθούν κατά τα άνω οι απουσίες του/της για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του/της από τον Σύλλογο Διδασκόντων“.
Πριν από λίγη ώρα έλαβα email από τους γονείς μαθητή Γυμνασίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Μου έστειλαν την απάντηση της διευθύντριας του σχολείου στην αίτηση που κατέθεσαν με το παραπάνω περιεχόμενο.

IMG_3798

Η διευθύντρια ισχυρίζεται, και το βεβαιώνει αυτό στο δημόσιο αυτό έγγραφο, ότι η ανωτέρα βία αφορά στο διάστημα που το σχολείο λειτουργούσε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Και ρωτάω εγώ τώρα:
Πού το είδε αυτό γραμμένο η διευθύντρια ;;
Πού λέει στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ότι αυτό αφορά αποκλειστικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ;;
Πουθενά !!
Ούτε επικαλείται κάποια διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου.
ΟΜΩΣ, κυρία διευθύντρια, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ !!!
 
Τι γράφει το Υπουργείο στο έγγραφο για τις απουσίες ;;
 
“…οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ,
 
ή Θ Α ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΘΟΥΝ” !!!!!!
 
27 Μαϊου 2021 υπεγράφη το έγγραφο.
 
Όταν πλέον είχαμε ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ,
 
και ΟΥΤΕ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μέχρι το τέλος του σχολικού έτους !!!!!!
 
Και οι απουσίες καταχωρίζονται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ !!!!!!
 
Επομένως, κυρία διευθύντρια, το Υπουργείο ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ,
 
αλλά ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ !!!!!!
Καλό λοιπόν θα ήταν τώρα να απαντήσει στο έγγραφο των γονέων, με το οποίο θα ζητάνε εξηγήσεις.
Να καταλάβουν και αυτοί, και μαζί με αυτούς και εμείς, τι είναι αυτό που δεν έχουμε καταλάβει στο έγγραφο του Υπουργείου και το κατάλαβε αυτή.
Γιατί δεν είναι προφανώς μόνο αυτοί οι γονείς.
Είναι χιλιάδες.
Για να δούμε τι θα απαντήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ