Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Είναι τα lockdown και η κοινωνική απόσταση πιο επιβλαβή για τα νεαρά κορίτσια;

γράφει ο Dr. Ron Brown

Η Κοινωνική απόσταση και τα lockdown, μπορεί να έρθουν με έναν επιπλέον επιβλαβή κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας για νεαρά κορίτσια. Σε μια ανάλυση των δεδομένων μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021, μια μελέτη των κέντρων ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών (CDC) διαπίστωσε αύξηση κατά 50,6% από το προηγούμενο έτος στις επισκέψεις των Επειγόντων Περιστατικών, από κορίτσια 12 – 17 ετών τα οποία φέρεται να αποπειράθηκαν ν’ αυτοκτονήσουν. Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν αυτοί οι αριθμοί να μην αντιπροσωπεύουν πρόσθετες προσπάθειες αυτοκτονίας σε κορίτσια που απέφυγαν τις νοσοκομειακές εισαγωγές για φόβο του Covid-19. 

Οι συγγραφείς πρότειναν επίσης ότι η διαταραχή από την κοινωνική απόσταση και το lockdown μπορεί να συμβάλλουν σε αυτές τις περιπτώσεις, μαζί με άλλους παράγοντες όπως η κατάχρηση ουσιών, η έλλειψη θεραπείας της ψυχικής υγείας και το άγχος για την υγεία και την οικονομική ανασφάλεια σε όλη τη διάρκεια της πανδημία του Covid-19. Ο αποχωρισμός από τους φίλους και

τους δασκάλους ήταν ένας πρόσθετος παράγοντας που αναφέρεται στη μελέτη. Αλλά τι είναι αυτό που καθιστά τα νεαρά κορίτσια ιδιαίτερα ευαίσθητα για τον κίνδυνο αυτοκτονίας κάτω από τις εντολές για παραμονή στο σπίτι, το lockdown και την κοινωνική απόσταση; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται σε διαφορές μεταξύ των φύλων στην κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Μια θεμελιώδης ανασκόπηση περιγράφει πώς οι σχέσεις μεταξύ ομοτίμων αποτελούν ένα φυσιολογικό μέρος της κοινωνικής ανάπτυξης τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια από την προσχολική ηλικία κατά τη μέση παιδική ηλικία. Λόγω των διαφορών στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φύλων κατά τη διάρκεια του κοινωνικού παιχνιδιού, το lockdown και η κοινωνική απόσταση μπορεί να έχουν ισχυρότερο αρνητικό αντίκτυπο στα κορίτσια, καθιστώντας πιο δύσκολο για τα κορίτσια να αποκτήσουν τις δεξιότητες, τις αξίες και τους στόχους που απαιτούνται για την κοινωνικοποίηση.

Από μια παραδοσιακή προοπτική φύλου, τα αγόρια τείνουν να παίζουν σε μεγάλες ομάδες, ενώ τα κορίτσια σχηματίζουν πιο έντονες προσωπικές σχέσεις μεταξύ τους με αποκλειστικά «κολλητές» με τις οποίες παίζουν και αλληλεπιδρούν καθημερινά. Τα αγόρια έχουν συχνότερα πολλαπλούς ρόλους σε συντονισμένες αλληλεπιδράσεις όπως ομαδικά αθλήματα, ενώ τα κορίτσια τείνουν να ασχολούνται περισσότερο με συνεργασίες που μοιράζονται με τις φίλες τους. Τα αγόρια παίζουν σε ομάδες μακριά από το σπίτι, το σχολείο και τους ενήλικες, ενώ τα κορίτσια τείνουν να παραμένουν πιο κοντά στο σπίτι, αλληλεπιδρώντας με γυναίκες ενήλικες και νεότερα βρέφη. Τα κορίτσια είναι επίσης πιο πιθανό από τα αγόρια να αναζητήσουν δασκάλους για βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων. Σε παρόμοιες ηλικίες, τα κορίτσια είναι γενικά πιο προηγμένα αναπτυξιακά από τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν υψηλότερα κίνητρα να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες ως μέρος του παραδοσιακού ρόλου του γυναικείου φύλου. Τα αγόρια, από την άλλη πλευρά, έχουν κίνητρα να αποκτήσουν δεξιότητες ανεξαρτησίας και αυτοεξυπηρέτησης ως μέρος του παραδοσιακού αρσενικού ρόλου του φύλου.

Οι οδηγίες παραμονής στο σπίτι, τα lockdown και οι κοινωνικές αποστάσεις για μεγάλες χρονικές περιόδους είναι πιθανό να έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο σχεδόν σε όλους. Επιπλέον, αυτά τα δρακόντεια μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων μπορεί να διαταράξουν σοβαρά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις των νέων κοριτσιών με φίλους και δασκάλους, οι οποίες είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την κοινωνική ανάπτυξη των κοριτσιών σε νεαρές ενήλικες. Περαιτέρω έρευνες απαιτούνται ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα για την προστασία των παιδιών μας από ψυχολογική βλάβη που προκαλείται από ακραία μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων.

Ο Dr PhD Ronald B. Brown, έχει συγγράψει δώδεκα άρθρα που εξετάστηκαν από ομοτίμους της Εθνικής Βιβλιοθήκης των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας. Καθώς και ένα άρθρο για τη σύνθεση των γνώσεων στη σύγχρονη φυσική φιλοσοφία και φιλοσοφίες. Εκτός από την επιδημιολογική και την έρευνα για τη δημόσια υγεία σε μολυσματικές ασθένειες και εμβόλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, οι σημερινοί τομείς της έρευνάς του περιλαμβάνουν την πρόληψη του καρκίνου, της καρδιαγγειακής νόσου, της άνοιας και άλλων χρόνιων ασθενειών.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: TrialSiteNews

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.