Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Είναι το LGBT το νέο αμερικανικό όπλο;

 

Η USAID Ουκρανίας εγκαινιάζει έργο για την προώθηση της Queer κουλτούρας στο Ντονμπάς

Andrey Sokolov

"Η υλοποίηση αυτού του έργου", σημειώνει με υπερηφάνεια το Κίεβο, "κατέστη δυνατή χάρη στην ειλικρινή υποστήριξη του αμερικανικού λαού μέσω της USAID Ukraine) #USAID #EastOpportunity. Με άλλα λόγια, αφού συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψουν το Ντονμπάς με τη βία των όπλων, το Κίεβο και οι Αμερικανοί χειριστές τους αποφάσισαν να αποσυνθέσουν το Ντονμπάς εκ των έσω επιβάλλοντάς του "δυτικές αξίες", μεταξύ άλλων μέσω της queer κουλτούρας.

Η ιδέα είναι τόσο απεχθής που ακόμη και ο Αμερικανός συντηρητικός συγγραφέας Rod Dreher εξοργίστηκε από αυτήν, αποκαλώντας την "πολιτιστικό ιμπεριαλισμό" σε ένα άρθρο με τίτλο "Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τους υποστηρικτές της Queer κουλτούρας".
 
"Η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID)", γράφει, "χρησιμοποιεί τα δολάρια των φορολογουμένων για να διαδώσει την queer κουλτούρα στο Donbass και να επιβάλει ένα προπαγανδιστικό πραξικόπημα στις φιλορωσικές δυνάμεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα KyivPride χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο. Αυτό ακριβώς είναι ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός. Οι Αμερικανοί καθηγητές πανεπιστημίων και οι μελετητές αριστερών απόψεων λατρεύουν να μιλούν για το πώς πρόκειται να "αποαποικιοποιήσουν το πρόγραμμα σπουδών" στα πανεπιστήμια, αλλά, φυσικά, πρόκειται απλώς για την επιβολή δυτικών πολιτιστικών προτύπων στους απρόθυμους λαούς των "καθυστερημένων" χωρών.
 
Αναρωτιέμαι γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει ενεργά το Pride στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά δεν μπορεί να πει πολλά για το Pride στο Ριάντ, για παράδειγμα;
 
Γιατί σέβονται τα πολιτιστικά πρότυπα των αραβικών χωρών, αλλά όχι τα πολιτιστικά πρότυπα των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης;" αναρωτιέται ο Rod Dreher.
 
"Πιστεύει πραγματικά η Ουάσινγκτον", συνεχίζει, "ότι ο λαός του Ντόνμπας είναι πρόθυμος να εισαχθεί στην queer κουλτούρα από τους προωθητές αυτής της κουλτούρας, που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες; Πώς πιστεύουν ότι θα αντιδράσει ο λαός του Ντόνμπας σε αυτό; Αυτοί οι στρατηγοί είναι οι ίδιες ιδεολογικές ιδιοφυΐες που μας έβαλαν στον πόλεμο του Ιράκ, σίγουροι ότι όλοι οι Ιρακινοί ήταν κατά βάθος φιλελεύθεροι δημοκράτες που περίμεναν να απελευθερωθούν. Πρόκειται για τις ίδιες ιδεολογικές ιδιοφυΐες που μετέτρεψαν τη Λιβύη από μια διεφθαρμένη αλλά σταθερή και αποκατεστημένη απολυταρχία σε ένα χομπεσιανό σύμπλεγμα αντιμαχόμενων πόλεων-κρατών και σε καταφύγιο για τους τζιχαντιστές".
 
Το ότι οι ΗΠΑ έχουν όντως πάρει την κοινότητα ΛΟΑΤ "στο χεράκι" τους με την πιο κυριολεκτική έννοια του όρου επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήρε την πρόσφατη απαγόρευση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ να υπηρετούν οι τρανσέξουαλ στον Αμερικανικό στρατό.
 
Το θέμα των ΛΟΑΤ χρησιμοποιείται ήδη ενεργά σε διαφημίσεις στρατολόγησης για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει ειρωνικά σχόλια σε άλλες χώρες, στα οποία ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν ήταν και δεν θα είναι ευάλωτος παρά την ευκαιρία των μελών της ΛΟΑΤ κοινότητας να υπηρετήσουν σε αυτόν.
 
"Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν είναι ευάλωτες και δεν θα είναι ποτέ. Πιστεύω ότι οι αντίπαλοί μας, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων και των Ρώσων, επιδιώκουν να κάνουν εικασίες για τέτοιες δηλώσεις", προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Αμερικανός υπουργός.
 
Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο με ομόφυλα ζευγάρια που φιλιούνται στα χείλη με στολή είναι απίθανο να ενισχύσουν το κύρος και τη μαχητική αποτελεσματικότητα του αμερικανικού στρατού.
 
Επίθεση και στη Ρωσία.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προωθούν τις "νέες αξίες" μόνο στη χώρα τους. Με τα συνθήματα της ανεκτικότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων, υιοθέτησαν την πρακτική της queer κουλτούρας για να διαφθείρουν εκ των έσω τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας. Αρκεί να θυμηθούμε τη σημαία ΛΟΑΤ που πρόσφατα αναρτήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.
 
Αμερικανικά ιδρύματα διέθεσαν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια το 2017 για την καταπολέμηση του νόμου που απαγορεύει την προπαγάνδα των ΛΟΑΤ στη Ρωσία. Η αντίστοιχη έκθεση εκπονήθηκε από το Ρωσικό Ίδρυμα Ελευθερίας, μια φιλανθρωπική οργάνωση. Οι επιχορηγούμενοι επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τα νομοθετικά μέτρα κατά της προπαγάνδας των ΛΟΑΤ.
 
Το Αμερικανικό "Ίδρυμα Ρωσικής Ελευθερίας" σκόπιμα δεν ανέφερε στην έκθεσή του τα ονόματα των ΜΚΟ που έλαβαν τέτοια χρηματοδότηση. "Λόγω των υφιστάμενων απειλών για την ασφάλεια των Ρώσων και των ρωσικών οργανώσεων που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων, οι πληροφορίες σχετικά με τους παραλήπτες δεν αποκαλύπτονται", αναφέρει η έκθεση.
 
Στη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, υπάρχουν αρκετές τέτοιες μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με την προώθηση τέτοιων "δυτικών αξιών". Για παράδειγμα, η Ομοσπονδία ΛΟΑΤ Αθλητισμού της Ρωσίας, το Ρωσικό Δίκτυο ΛΟΑΤ, καθώς και το Side by Side Film Festival και η περιφερειακή ομάδα πρωτοβουλίας "Maximum".
 
Έτσι, το κινηματογραφικό φεστιβάλ γκέι κουλτούρας "Side by Side" διεξάγεται ήδη συνεχώς στη χώρα μας και η "Εκατονταετία" έχει ήδη γράψει γι' αυτό. Να τι γράφουν οι ίδιοι οι διοργανωτές στην ιστοσελίδα τους στην ενότητα που τιτλοφορείται σημαντικά "Αποστολή": "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό πολιτιστικό χώρο όπου ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, queer και όλοι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν και να εξερευνήσουν την ταυτότητά τους... Με την προβολή ταινιών δημιουργούμε έναν ευρύ χώρο συζήτησης με την κοινωνία, καταρρίπτοντας μύθους και αμφισβητώντας στερεότυπα που εξακολουθούν να εμποδίζουν την ανάπτυξη της LGBT κοινότητας στη Ρωσία. Χτίζοντας έναν θετικό διάλογο, συμβάλλουμε στην προστασία των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ και προωθούμε αλλαγές στη ρωσική κοινωνία - περισσότερο άνοιγμα και αποδοχή της κοινότητας ΛΟΑΤ".
 
Ταυτόχρονα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν επανειλημμένα παραδεχθεί ότι οι "εταίροι" του είναι τα προξενεία του Καναδά, της Σουηδίας, του Ισραήλ, της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Πολιτειών (πριν κλείσει). Τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία πολύ συχνά εμπλέκονται στην αντιρωσική προπαγάνδα, τη ρωσοφοβία, τον αγώνα κατά του "καθεστώτος" και έχουν την ιδιότητα του ξένου πράκτορα, συμμετέχουν ενεργά στην κάλυψη του φεστιβάλ.
 
Μεταξύ 2019 και 2020, το Κέντρο για την Κοινωνία των Πολιτών με έδρα την Πράγα διοργάνωσε περισσότερα από 20 προγράμματα επιχορηγήσεων και υποτροφιών που επικεντρώθηκαν στον "εκδημοκρατισμό της Ρωσίας", ύψους άνω των 180 εκατομμυρίων ρουβλίων. Ειδικότερα, τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στην εκλαΐκευση των ιδεών της κοινότητας ΛΟΑΤ και στη χαλάρωση της νομοθεσίας για τη χρήση ναρκωτικών.
 
Και το Σουηδικό Ινστιτούτο διέθεσε περισσότερα από 140 εκατομμύρια ρούβλια για τη διάδοση των ιδεών των ΛΟΑΤ στη χώρα μας και την τόνωση των δραστηριοτήτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  
Ένα εργαλείο στα χέρια των δυτικών ελίτ

Ο Αλεξάντερ Σατίλοφ, κοσμήτορας του τμήματος πολιτικών επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου που υπάγεται στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πιστεύει ότι οι λομπίστες χρησιμοποιούν τους υποστηρικτές της κοινότητας ΛΟΑΤ για να "επηρεάσουν" τους Ρώσους, στρέφοντάς τους εναντίον της σημερινής κυβέρνησης. Αν και, στην πραγματικότητα, τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ντονμπάς, αντίθετα, τέτοιες "αξίες" προκαλούν έντονη απόρριψη στους περισσότερους ανθρώπους.
 
"Το κίνημα ΛΟΑΤ και οι φεμινίστριες που έχουν ενταχθεί σε αυτό είναι εργαλεία στα χέρια των ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δυτικής Ευρώπης στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία", καταλήγει ο πολιτικός αναλυτής Peter Makedontsev στο EurAsiaDaily. - Στόχος τους είναι να επιτεθούν στην αγορά εργασίας, στον εθνικό πολιτισμό και στην οικογένεια, ενώ η προπαγάνδα των ΛΟΑΤ είναι ένα εργαλείο για τη μείωση του πληθυσμού της Ρωσίας, ιδίως του σλαβικού πληθυσμού της.
 
Όπως γνωρίζουμε, ο πληθυσμός της Ρωσίας βρίσκεται ήδη σε "δημογραφική τρύπα" και το έργο της αύξησης του πληθυσμού της είναι σήμερα το πιο σημαντικό για το κράτος. Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε αποτελεσματική προστασία από την επιθετική προπαγάνδα των ΛΟΑΤ που καταστρέφει τη ρωσική κοινωνία. Οι κραυγές για την προστασία των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων είναι στην πραγματικότητα ένα προπέτασμα καπνού που καλύπτει τους πραγματικούς στόχους των ακτιβιστών ΛΟΑΤ και των δυτικών προστατών τους. Σε μια εποχή που η ενότητα του έθνους είναι ιδιαίτερα σημαντική, γίνεται μια ακόμη προσπάθεια να διασπαστεί, χτυπώντας την οικογένεια - το θεμέλιο κάθε κοινωνίας.
 
Έτσι, η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ προπαγάνδα των ΛΟΑΤ, όχι μόνο στο Ντονμπάς αλλά και στη Ρωσία, είναι πράγματι το νέο όπλο της Δύσης στον αγώνα για την καταστροφή της χώρας μας.
 
Ειδικά για την Stoletiya

http://www.stoletie.ru/politika/lgbt__novoje_amerikanskoje_oruzhije_257.htm

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ