Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Σκωτία: Κυβερνητικό έγγραφο ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να αναφέρουν γονείς που διαφωνούν με το επίσημο αφήγημα σχετικά με το Covid-19 στις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Ένα κυβερνητικό έγγραφο που εκπονήθηκε από την Education Scotland περιγράφει πώς οι αρχές θεωρούν τώρα οτιδήποτε αντιβαίνει στο επίσημο αφήγημα για το Covid-19 ως μια εξτρεμιστική άποψη που θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά και κινδυνεύει να τα ριζοσπαστικοποιήσει.

Το έγγραφο με τίτλο «Πώς οι εξτρεμιστές χρησιμοποιούν το Covid-19 για να προωθήσουν την παραπληροφόρηση, την αντιπληροφόρηση και τις θεωρίες συνωμοσίας» ισχυρίζεται ότι απευθύνεται σε ανώτερους ηγέτες, δασκάλους και τους αρχηγούς ασφαλείας και στοχεύει στην παροχή μιας σύνοψης των τρόπων με τους οποίους οι εξτρεμιστές έχουν ανταποκριθεί στον Covid-19, επισημαίνοντας τους πρόσθετους κινδύνους ριζοσπαστικοποίησης για τα παιδιά.

Δείτε το έγγραφο:

Η Education Scotland περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι μπορεί να έχουν εκτεθεί σε παραπληροφόρηση, αντιπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας, τις οποίες χαρακτηρίζονται ως «fake news». Το έγγραφο δηλώνει τους

ανθρώπους που διέσπειραν αυτά που οι Αρχές θεωρούν ότι θεωρίες συνωμοσίας, ως εξτρεμιστές που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το Covid-19, προκειμένου να διασπείρουν αφηγήματα μίσους και να αυξήσουν τη δυσπιστία και τη διαίρεση.

Αλλά τι είδους θεωρίες έχει ταξινομήσει η Education Scotland ως εξτρεμιστικές;

• Αντισημιτικές συνωμοσίες που κατηγορούν την εβραϊκή κοινότητα για τη διάδοση του ιού ή υποδηλώνουν ότι το COVID-19 είναι μια «εβραϊκή συνωμοσία».
• Τους ισχυρισμούς ότι Βρετανοί Μουσουλμάνοι έχουν παραβιάσει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και διαδίδουν το COVID-19
• Αφηγήματα που προάγουν το αντι-κινεζικό μίσος
• Αφηγήματα εμπνευσμένα από το Daesh που ισχυρίζονται ότι η πανδημία είναι θεϊκή τιμωρία για τις «αμαρτωλές» συμπεριφορές της Δύσης και τη χρησιμοποιούν για να προωθήσει την ανάγκη για ένα Χαλιφάτο στη Δύση.
• Ακροδεξιές συνωμοσίες που ισχυρίζονται ότι η κοινωνία καταρρέει και η δεξιά τρομοκρατία μπορεί να επιταχύνει το τέλος της, υποκινώντας τη βία των κοινωνικών συγκρούσεων και τελικά έναν φυλετικό πόλεμο.

Ακούγεται αρκετά λογικό μέχρι τώρα, έτσι δεν είναι;

Αυτό μέχρι να βρείτε ποιες άλλες απόψεις θεωρεί η Education Scotland ως εξτρεμιστικές.

• Ευρύτερες θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με το 5G, το τεστ και την προστασία και τον αντι-εμβολιασμό, που μπορεί να είναι επιζήμια μηνύματα για τη δημόσια υγεία.

Ας ξεκινήσουμε με το 5G. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που δεν έχει υποβληθεί σε επαρκείς δοκιμές ασφαλείας για τα ανθρώπινα όντα. Κάτι για το οποίο δε θα πρέπει να εκπλαγούμε λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι οι αρχές σπεύδουν κολασμένα για τον εμβολιασμό κάθε άνδρα και παιδιού με μια άλλη πειραματική τεχνολογία – τα εμβόλια COVID-19.

Δεν σε κάνει αντι-εμβολιαστή το να αρνηθείς να δεχθείς ένα πειραματικό «εμβόλιο» το θα οποίο βρίσκεται ακόμα στην τρίτη δοκιμαστική φάση μέχρι το 2023 το νωρίτερο. Σε κάνει αντίθετο στα ανασφαλή εμβόλια, διότι αυτό ακριβώς είναι μέχρι στιγμής, καθώς δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμα δεδομένα για να μας πείτε το αντίθετο. Είναι αυτό μια εξτρεμιστική άποψη; Όχι, δεν είναι, είναι κάτι απίστευτα λογικό το οποίο κάποιος με μια ουγγιά κοινής λογικής θα πρέπει να είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει. Το να θεωρηθείς εξτρεμιστής επειδή διαφωνείς να υποστηρίξεις πειραματικές γονιδιακές θεραπείες που οι αρχές προσπαθούν να εξαναγκάσουν ολόκληρο τον πληθυσμό να λάβει μέσα του,σημαίνει πραγματικά προσγειωθήκαμε στη μέση του μυθιστορήματος του George Orwell «Χίλια εννιακόσια ογδόντα τέσσερα».

Μετά, υπάρχει και το «δοκιμή και προστασία» ή δοκιμή και εντοπισμός, όπως ίσως θα το γνωρίζετε. Μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση στο όνομα της αποτροπής της εξάπλωσης του Covid-19. Έχει χρησιμεύσει τροχοπέδη σε αυτούς που είναι αρκετά ανόητοι για να το κατεβάσουν και να το χρησιμοποιήσουν, χάνοντας πιθανώς πολλές μέρες εργασίας και ζωής που θα περνούσαν καλά επειδή τυχαίνει να βρίσκονται κοντά σε κάποιον που έλαβε θετικό τεστ για το SARS-CoV-2. Κάποιος που πιθανότατα έλαβε θετικό τεστ μετά τη δοκιμή του, παρόλο που δεν είχε συμπτώματα, με αποτέλεσμα να είναι ψευδώς θετικό. Είναι πραγματικά εξτρεμιστικό να εκφράζουμε αυτά τα γεγονότα; Η Σκωτία φαίνεται να το πιστεύει.

Τι έχει συστήσει η Education Scotland εάν οι εκπαιδευτικοί υποψιάζονται ότι οι μαθητές τους ενδέχεται να έχουν υποβληθεί σε τέτοιες απόψεις που είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια;

1. Εξετάστε τις σχολικές διαδικασίες ή τις διαδικασίες διασφάλισης / αξιολόγησης κινδύνων του σχολείου σας προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνουν τους κινδύνους ριζοσπαστικοποίησης και εξετάστε τον αντίκτυπο απέναντι στον COVID-19 και τις πληροφορίες σε αυτήν την ενημέρωση, καθώς και τυχόν τοπικές αλλαγές στον κίνδυνο ή στις εντάσεις της κοινότητας

2. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό είναι εξοικειωμένο με τα ζητήματα που τέθηκαν σε αυτήν την ενημέρωση ώστε να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του στην αναγνώριση των ανησυχιών.

3. Βεβαιωθείτε ότι τόσο το προσωπικό όσο και οι εκπαιδευόμενοι είναι σαφείς στο να αναφέρουν διαδικασίες του εγείρουν ανησυχίες

4. Αφιερώστε χρόνο για την ανοικοδόμηση σχέσεων μεταξύ παιδιών και νέων και αξιόπιστων ενηλίκων και θετικών προτύπων, τα οποία μπορεί να απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή η απουσία μπορεί να έχει οδηγήσει σε εξτρεμιστικά αφηγήματα και άτομα που προσφέρουν μια εξήγηση για την πανδημία που αυξάνει την έκκληση για προσφυγή που δε θα αμφισβητηθεί. Πραγματοποιήστε συζητήσεις «ασφαλούς χώρου» με τους μαθητές και ενθαρρύνετε το προσωπικό να υιοθετήσει προσεγγίσεις «ενεργής ακρόασης» και να ζητήσει συμβουλές εάν ανησυχεί για ένα παιδί ή ένα νεαρό άτομο

5. Ελέγξτε τις ευκαιρίες του προγράμματος σπουδών για κριτική σκέψη, ασφάλεια στο διαδίκτυο και γνώση γραφής στα μέσα επικοινωνίας (μπορείτε να βρείτε περαιτέρω υποστήριξη και καθοδήγηση παρακάτω).

Με άλλα λόγια, προτείνουν στους γονείς να αναφερθούν στις αρμόδιες αρχές στο όνομα της προστασίας των παιδιών, καθώς έχουν υποβληθεί σε απόψεις σχετικά με αυτήν την «πανδημία της ντροπής» που δεν συμμορφώνονται με το αφήγημα που οι αρχές προσπαθούν να προωθήσουν στο ανυποψίαστο και εξαιρετικά αφελές έθνος από τον Μάρτιο του 2020. Συνιστούν επίσης να εξασφαλίσουν ότι έχουν προσχωρήσει ξανά στο σύστημα και υπόκεινται στα αφηγήματα των Αρχών δια μέσου της «ανοικοδόμησης σχέσεων με αξιόπιστους ενήλικες». Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αν ως γονέας, δεν συμφωνείτε με τα αφηγήματα των Αρχών, είστε απειλή για την ασφάλεια του παιδιού σας.

Αλλά γίνεται ακόμα καλύτερο, ή χειρότερο ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το βλέπετε. Ποιες πηγές συνιστά το Education Scotland ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δασκάλους και τα παιδιά ώστε να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν παραπλανητικό περιεχόμενο; Κανέναν άλλον, εκτός από εκείνες που διατίθενται στο BBC.

Είναι το ίδιο BBC που απέφυγε να αναφέρει τις δύο τελευταίες πορείες για την ελευθερία στο Λονδίνο στις 15 Μαΐου και στις 29 Μαΐου, στις οποίες παρευρέθηκαν μέχρι 1 εκατομμύριο άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν για ιατρική τυραννία; Είναι το ίδιο BBC που έκανε αναφορά για την πορεία ελευθερίας που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου, αλλά αντ ‘αυτού προτίμησε την παραπληροφόρηση επιμένοντας ότι μόνο μερικές χιλιάδες παρευρέθηκαν; Κατά ειρωνικό τρόπο μέσω της δικής τους ομάδας παραπληροφόρησης με τη μορφή της Μαριάννα Σπρινγκ και του Μάικ Γουίντλινγκ, οι οποίοι χαρακτήρισαν εκείνους που παρευρίσκονταν ως «όχι πολύ συνηθισμένοι κανονικοί άνθρωποι».

Επιτρέψαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει παρόμοιο με την ξεχασμένη κατάσταση της Ανατολικής Γερμανίας και επιτρέψαμε την φυσιολογικοποίηση της ιατρικής τυραννίας. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό, αλλά η σιωπή σας μας έχει φέρει εδώ που βρισκόμαστε, και το πρόβλημα τώρα είναι ότι έρχονται για τα παιδιά σας. Σε ποιο σημείο θα λέτε ότι είναι αρκετό;

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: the Daily Expose

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »