Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ

 image0

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ,

Όταν στην αρχή του σχολικού έτους πολλοί γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία, και όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο που σας παρουσιάζω σήμερα, ήταν τελικά πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτός, είχα γράψει ότι το υπουργείο της κ. Κεραμέως δεν θα κάνει το λάθος να αφήσει χιλιάδες παιδιά να μείνουν στην ίδια τάξη. Στο κάτω κάτω της γραφής, οι χιλιάδες γονείς είναι και ψηφοφόροι. Υποθέτω δεν θα τους θέλει η κυβέρνηση δυσαρεστημένους στις επόμενες εκλογές…

Θυμίζω ότι τότε, τον Σεπτέμβριο του 2020, είχα προτείνει στους γονείς να καταθέσουν μία δήλωση στις διευθύνσεις των σχολείων, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είχαν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, λόγοι οι οποίοι όχι απλά δεν εξέλιπαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αλλά στους αρχικούς προστέθηκαν κι άλλοι.

Έτσι, στις δηλώσεις αυτές εξέφραζαν κατ’ αρχάς την ανησυχία τους για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους. Προέβαλαν τις

αντιφατικές επιστημονικές θέσεις των ειδικών, αφενός για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τον υγιή πληθυσμό, αφετέρου για την επικινδυνότητα αυτής.

Θυμίζω ότι αρχικά οι ειδικοί μιλούσαν για τη χρήση μάσκας μόνο από τους πάσχοντες και ότι από τους υγιείς θα μπορούσε να είναι και επικίνδυνη για την υγεία τους, για να έρθουν στη συνέχεια, χωρίς ποτέ να επικαλεστούν νέα επιστημονικά δεδομένα, να μιλήσουν για τη χρήση μάσκας από όλους.

Κάπου τον Ιούλιο προς Αύγουστο είχε βγει δημόσια ο παιδίατρος Αναστάσιος Χατζής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και τρομοκράτησε τους γονείς, μιλώντας για την επικινδυνότητα της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει ακόμη και αιφνίδιο θάνατο. Εν συνεχεία ανασκεύασε τη θέση του αυτή, σε ένα βίντεο στο οποίο ελάχιστους κατάφερε να πείσει. Σε κάθε περίπτωση η αμφιβολία, η αβεβαιότητα και η ανησυχία των γονέων και των ίδιων των παιδιών διατηρήθηκαν.

Τον Οκτώβριο, μετά από μεγάλη πίεση που άσκησα στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα, και μετά από δημόσιες απειλές για κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας για απείθεια, έλαβα αντίγραφο της εισήγησης της επιτροπής για τις μάσκες στα σχολεία.

Όλη η Ελλάδα διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή επιστημονική τεκμηρίωση, ούτε για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τα παιδιά μας ούτε για τη μη επικινδυνότητα αυτής.

Μάλιστα, διαπιστώνοντας ότι τα μέλη της επιτροπής, προκειμένου να πείσουν για την επιστημονική ορθότητα της εισήγησής τους περί χρήσης μάσκας από τα παιδιά μας στα σχολεία, επικαλούντο σ’ αυτήν ανύπαρκτη κατά το χρόνο της εισήγησης ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, κατέθεσα μήνυση εναντίον τους για το έγκλημα της ψευδούς βεβαίωσης. Και επειδή επιτέθηκα στους ειδικούς, και ειδικότερα στους Τσιόδρα, Σύψα και Λινού, για τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες επιστημονικές θέσεις για τη χρήση μάσκας γενικώς, με μήνυση για τα εγκλήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της παράβασης καθήκοντος, και την ίδια στιγμή κατέθεσα μήνυση για το όργιο των παραβάσεων των μέτρων στο Εφετείο, είχαμε το γνωστό ακαταδίωκτο. Μία μάταιη όμως προσπάθεια της κυβέρνησης να τους σώσει (δηλαδή να σώσει την ίδια), αφού τα εγκλήματα για τα οποία έχουν μηνυθεί ουδόλως καλύπτονται από το ακαταδίωκτο για γνώμες ή ψήφους. Το μόνο που πέτυχαν ήταν η ομολογία ενοχής και η πλήρης δική μου επιβεβαίωση.

Μετά και τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της εισήγησης, η ανησυχία των γονέων αυξήθηκε, αφού κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε καμία επιστημονική τεκμηρίωση, ούτε για την αναγκαιότητα ούτε για τη μη επικινδυνότητα.

Επιπλέον, όμως, και σημαντικότερο, ήταν η ανησυχία των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών, πέραν της χρήσης μάσκας, από την έκθεση των παιδιών τους στον “φονικό” ιό. Στον άκρως “μεταδοτικό” και “μολυσματικό” ιό. Αυτά άκουγαν, και εξακολουθούν και ακούν, από την κυβέρνηση, τους ειδικούς και τα Μ.Μ.Ε.

Και ενώ τους έλεγαν πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός, την ίδια ώρα τους έλεγαν ότι η μάσκα απλώς περιορίζει τις πιθανότητες να μολυνθούν τα παιδιά τους από τον ιό αυτό, και δεν τις αποκλείει.

Εύλογο ήταν λοιπόν να αποφασίσουν να προφυλάξουν τα παιδιά τους και να μη τη στείλουν στα σχολεία, με τον κίνδυνο να μολυνθούν από τον “φονικό” ιό.

Τα ίδια τα παιδιά, μάλιστα, διαρκώς άκουγαν για τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό στους γονείς, στις γιαγιάδες και τους παππούδες τους. Πολλά ζούνε με γονείς ή γιαγιάδες και παππούδες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές είχαν ένα λόγο παραπάνω να μην κολλήσουν και χάσουν τις εξετάσεις.

Μετά ήρθαν τα self test, ως υποχρεωτική προϋπόθεση για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τα μαθήματα στα σχολεία. Παραβλέποντας το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πήγαιναν στα σχολεία χωρίς self test και ξαφνικά απαιτούντο χωρίς να εξηγηθεί τι άλλαξε, γονείς και παιδιά κατάλαβαν ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των self test δεν είναι αξιόπιστα, ή σε κάθε περίπτωση  δεν είναι 100% αξιόπιστα. Ώστε ο κίνδυνος να κολλήσουν τα παιδιά τον “φοβερό” και “τρομερό” παρέμεινε μεγάλος.

Οι γονείς ήρθαν πάλι αντιμέτωποι με πιθανότητες.

Έτσι, και επειδή ο αριθμός των παιδιών που έχουν συμπληρώσει το ανώτατο όριο απουσιών είναι μεγάλος, και επειδή δεν είναι όλα τα σχολεία …Κολλέγια, ώστε να χάνονται τα απουσιολόγια και τα παιδιά να προβιβάζονται ή να αποφοιτούν κανονικά, όσες απουσίες και να έχουν κάνει, έπρεπε να βρεθεί μία λύση.

Και η λύση αυτή θεωρώ ότι βρίσκεται στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας που σας παρουσιάζω εδώ.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 59871/27.5.2021 έγγραφό του προς όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε., διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. και όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, δεν θα ληφθούν υπόψη οι απουσίες που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά τους αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας.

Και αν ακόμα δεν γίνει δεκτό ότι δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των παιδιών οι απουσίες τους αλλά στο γεγονός ότι οι γονείς τους ευθύνονται που δεν τα έστειλαν στα σχολεία (αν και δεν βλέπω γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό), όλα όσα παραπάνω εκτίθενται είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εμπίπτουν στην έννοια της ανωτέρας βίας.

Άλλωστε, δεν νομίζω ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν οι ίδιοι οι γιατροί να ζητάνε ασυλία από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους θανάτους στα νοσοκομεία, επικαλούμενοι την “παντελώς άγνωστη ασθένεια” ,

και να μην μπορούν να την επικαλεστούν και τα παιδιά με τους γονείς τους για μερικές απουσίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »