Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

«Η χρήση του Blockchain ως όπλο: Αποκομίζοντας κέρδος από την αύξηση της ανισότητας» - Solari Report

  Από την Catherine Austin Fitts


Η Alison McDowell είναι μια φλογερή ερευνήτρια των ζητημάτων του υπερανθρωπισμού και της τεχνοκρατίας. Ήθελα να της πάρω συνέντευξη εδώ και αρκετό καιρό.
Καθώς οι τεχνολογίες όπως το blockchain και τα ψηφιακά συστήματα συναλλαγών χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των σιδηροδρομικών γραμμών της τυραννίας με "διαβατήρια εμβολίων", ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Σε αυτή τη συνέντευξη, αναλύουμε τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τη χρήση του blockchain, το οποίο ευνοείται από την ψηφιοποίηση των πάντων, συμπεριλαμβανομένου του μυαλού, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών των ανθρώπων.
Η Alison μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι το ιατρικό ή υγειονομικό διαβατήριο είναι ένας δούρειος ίππος που μας παγιδεύει εντός πολύ μεγαλύτερου ελέγχου.
Συνδέει μεταξύ τους πολλά διαφορετικά πράγματα - όπως το οπλοποιημένο δίκτυο κοινωνικής ασφάλισης, την αυξημένη αυτοματοποίηση, το πανοπτικόν και τη μετατόπιση προς τη ρομποτική.

Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν πάντα πολλά χρόνια για να σχεδιαστούν.
Το έργο της Alison είναι ανεκτίμητο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει: 
Οι παραδοσιακές κυβερνητικές υπηρεσίες διοικούνται από εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνοκρατία για να αποσπάσουν το 100% της οικονομικής αξίας με το 100% του ελέγχου.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξή μου με την Alison McDowell. Δεν θα θέλατε να τη χάσετε!


Η ιστοσελίδα της Alison McDowell : WRENCH IN THE GEARS

*******
Υποτιτλισμένο απόσπασμα

To βίντεο στο Odysee 



To βίντεο στο Brighteon



*******

Ολόκληρη η συνέντευξη




********

Επιπλέον σύνδεσμοι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά: 




********

Γλωσσάριο όρων - Περισσότερες πληροφορίες στο wrenchinthegears.com


Τεχνοκρατία (Technocracy): αυστηρά ρυθμιζόμενη μορφή διακυβέρνησης στην οποία οι ειδικοί της βιομηχανικής μηχανικής εφαρμόζουν την επιστημονική μέθοδο και την ανάλυση της ενεργειακής δαπάνης σε ατομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: μηχανισμός μέσω του οποίου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προτίθεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα παγκόσμιας τεχνοκρατίας σε συνδυασμό με ληστρικές επενδύσεις κοινωνικού αντίκτυπου.
[σ.ι.  για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ]

Δεδομένα (Data): Πληροφορίες, συχνά αποθηκευμένες σε υπολογιστή, που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση και τον προγραμματισμό.

Βιομετρικά δεδομένα: μοναδικά ανθρώπινα στοιχεία που μας ταυτοποιούν ατομικά σε συσκευές και συστήματα.
[σ.ι.  για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ]

Ψηφιακή ταυτότητα: μοναδική αναγνωριστικό που συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα ενός ατόμου ως μόνιμο αρχείο.
[σ.ι.  για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ]

Εξόρυξη δεδομένων (data mining): νέες ιδέες και πρότυπα που προκύπτουν από την ανάλυση μεγάλων συνόλων δεδομένων.

Υπολογιστικό νέφος (Cloud Computing): χρήση απομακρυσμένων, διακομιστών στο διαδίκτυο για την αποθήκευση και την πρόσβαση σε πληροφορίες

5G - δίκτυο κινητής τηλεφωνίας υψηλής συχνότητας που σχεδιάστηκε το 2008 και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα το 2019. Βασίζεται σε παρεμβατική υποδομή μικρών κυψελών για τη λειτουργία του Διαδικτύου των Πραγμάτων.

6G - σχεδιαζόμενη υποδομή για την προώθηση της κυβερνο-φυσικής συγχώνευσης, των ψηφιακών διδύμων, των ολογραμμάτων και της επικοινωνίας μεταξύ των
μέσων τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ

Διαλειτουργικότητα (Interoperability): δομημένα συστήματα που επιτρέπουν την ελεύθερη ροή των αλγόριθμων δεδομένων - κανόνες για την επίτευξη ενός επιθυμητού αποτελέσματος, σταθερά δέντρα αποφάσεων, αν x τότε ψ

Τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) - λογισμικό που μπορεί να μαθαίνει και να προβλέπει κρυφά τη συμπεριφορά, συχνά χωρίς συγκατάθεση

Μηχανική μάθηση - υπολογιστές που ανακαλύπτουν πώς να εκτελούν εργασίες για τις οποίες δεν έχουν προγραμματιστεί με σαφή δεδομένα εξάσκησης- δομημένες, μη δομημένες και τεχνικές ενίσχυσης.

Συμπεριφορικά Οικονομικά (Behavioral Economics): μορφή της οικονομικής επιστήμης που χρησιμοποιεί τον συμπεριφορισμό (operant conditioning) για την επιβολή της στρατηγικής της αγοράς

Grit / Growth Mindset /Resilience: Αυτοπειθαρχία που προωθείται ως εργαλείο για την αντιμετώπιση δυσλειτουργικών κοινωνικών συστημάτων.

Gamification: σχεδιασμός στρατηγικών που κάνουν τις επιθυμητές συμπεριφορές να φαίνονται "διασκεδαστικές".

Nudge (Ώθηση): σχεδιασμός χαρακτηριστικών που ενθαρρύνουν μια προτιμώμενη επιλογή.

Blockchain: βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί αποκεντρωμένους κόμβους, δεν διαγράφεται, κρυπτογραφημένη
[σ.ι.  για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ]

Κρυπτονόμισμα: ψηφιακή αξία που δημιουργείται και αποθηκεύεται σε blockchain 

Έξυπνα συμβόλαια (Smart Contracts) :αυτοεκτελούμενες ψηφιακές συμφωνίες (αν πληρούται η συνθήκη x τότε συμβαίνει y) που ενεργοποιούνται από δεδομένα αισθητήρων και στη συνέχεια πιστοποιούνται και καταγράφονται μόνιμα στην αλυσίδα μπλοκ (blockchain)

Έξυπνες πόλεις (Smart Cities): περιβάλλοντα που συλλέγουν δεδομένα προκειμένου να διαμορφώνουν τη συμπεριφορά 

Πόλεις τσάρτερ (Charter Cities): καθορισμένες ζώνες που διοικούνται από συμφέροντα εκτός της εκλεγμένης κυβέρνησης 

Υπερανθρωπισμός - οι άνθρωποι εξελίσσονται πέραν των φυσικών σωμάτων για να συγχωνευθούν με υπολογιστικά συστήματα μέσω κατάποσης, ενέσεων και εμφυτευμάτων.
[σ.ι.  για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ & εδώ ]

Cyborg - μηχανικά μέρη που προστίθενται σε ένα οργανικό σώμα για να ενισχύσουν τη λειτουργία του.

Πιεζοηλεκτρική συλλογή ανθρώπινης ενέργειας - χρήση φορητής και νανοτεχνολογίας για τη συλλογή μηχανικής ενέργειας από διαδικασίες ζωής (ροή αίματος, ανοιγοκλείσιμο των ματιών, περπάτημα, κατάποση, καρδιακοί παλμοί).
[σ.ι. σχετικό παράδειγμα της πιεζοηλεκτρικής συλλογής ανθρώπινης ενέργειας δείτε εδώ ]


Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) - δίκτυα αισθητήρων που συλλέγουν και μεταδίδουν δεδομένα 
[σ.ι.  για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ]

Διαδίκτυο των Σωμάτων (IoB) - ανθρώπινες ζωτικές λειτουργίες που παρακολουθούνται από δίκτυα αισθητήρων
[σ.ι.  για ακόμη περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ]

Ψηφιακός δίδυμος - εικονικά ομοιώματα που συνδέονται με αισθητήρες με τους ανθρώπους, τα περιβάλλοντα ή τα συστήματα τα οποία αντιπροσωπεύουν και χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση προσομοιώσεων σε πραγματικό χρόνο.

Φορητή τεχνολογία (Wearable Technology): υλικά που φοριούνται στο δέρμα ή κοντά στο δέρμα και αναμεταδίδουν τα ζωτικά σημεία, λαμβάνουν και επεξεργάζονται δεδομένα από το εξωτερικό περιβάλλον και εξασφαλίζουν την βιοανάδραση.

Απτική (Haptic): σχετίζεται με την αφή και το χειρισμό αντικειμένων, μπορεί να περιλαμβάνει μηχανικούς ελεγκτές

Γεωεντοπισμός (Geo-Location): μοτίβα κίνησης ενός ατόμου ή μιας συσκευής που παρακολουθούνται και προβλέπονται με τη χρήση αθροιστικών διαδικτυακών δεδομένων 

Γεωφραγμός (Geo-Fencing): όρια ψηφιακώς καθορισμένα, εντός των οποίων ενεργοποιούνται αυτόματα ορισμένες ενέργειες λόγω της ύπαρξης μιας κινητής συσκευής ή ενός αισθητήρα.

Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality): ψηφιακή επικάλυψη πληροφοριών στον πραγματικό κόσμο - Pokémon-Go Εικονική Πραγματικότητα - Καθηλωτική ψηφιακή εμπειρία που χρησιμοποιεί ένα σετ κεφαλής και απτικά χειριστήρια για τη δημιουργία αμφίδρομης καταγραφής δεδομένων με ωθήσεις.

Επενδύσεις κοινωνικού αντικτύπου (Social Impact Investing): ένα φαινομενικά ενάρετο πρόγραμμα που εμπεριέχει τζόγο και την εκμετάλλευση εξαθλιωμένων ανθρώπων και υποβαθμισμένων φυσικών συστημάτων

Πληρωμή για την επιτυχία (Pay for Success): επανασχεδιασμός της παροχής υπηρεσιών προς καταγραφή και απόδειξη της επιτυχίας των επενδύσεων αντίκτυπου.

Ομόλογα ανθρώπινου κεφαλαίου (Human Capital Bonds): χρηματοπιστωτικά μέσα που παράγουν κέρδος μέσω επενδύσεων σε ιδιωτικοποιημένα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας με γνώμονα την τεχνολογία, τα οποία υποχρεώνουν τους δικαιούχους των επιδομάτων να πραγματοποιούν τη "ζωή" τους εντός προδιαγεγραμμένων μονοπατιών "αυτοβελτίωσης", τα οποία παράγουν δεδομένα.
Τα αποτελέσματα σταθμίζονται και μετρώνται με βάση τυποποιημένες μετρήσεις της "επιτυχίας".
Τα ομόλογα μπορούν να τιτλοποιηθούν, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους επενδυτές να στοιχηματίσουν υπέρ ή κατά της συμμόρφωσης των φτωχών.
[σ.ι. με απλά λόγια, αν συναινέσεις στην ψηφιακή ταυτότητα και οικειοθελώς φορέσεις τις αλυσίδες ( blockchain ) της σκλαβιάς, μετατρέπεσαι σε σκλάβο/προΐόν των «επενδυτών», οι οποίοι κερδοσκοπούν πάνω στη ζωή σου, αποκομίζουν κέρδος από κάθε πράξη σου]

Μονοπάτι (Pathway): καθήκοντα που ανατίθενται σε άτομα/ομάδες που παράγουν τις προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες που απαιτούνται για την τροφοδότηση των αγορών ομολόγων ανθρώπινου κεφαλαίου

Evidence-Based : παρεμβάσεις της κοινωνικής πρόνοιας κατά τις οποίες η "επιτυχία" "αποδεικνύεται" όταν τα δεδομένα ενός δικαιούχου κατευθύνονται προς ένα αποτέλεσμα που ωφελεί τους επενδυτές 
[σ.ι. για παράδειγμα η ψηφιακή σου ταυτότητα «κοκκινίζει» και δεν έχεις πρόσβαση σε τίποτε αν δεν κάνεις την 100η «αναμνηστική» δόση»]


Ανάπτυξη - Επαναλαμβανόμενη συλλογή δεδομένων με την πάροδο του χρόνου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των αποδόσεων των επενδύσεων αντίκτυπου.

Δια βίου μάθηση - Αβέβαιες προοπτικές απασχόλησης που απαιτούν συνεχή επανεκπαίδευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων 

Νανοτεχνολογία - πεδίο χειρισμού της ύλης στο ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει ασυνήθιστες μαγνητικές, χημικές και βιολογικές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ