Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟ «ΜΑΝΤΡΩΜΑ»; ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΡΙΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

 αστυνομιαα

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των συναθροίσεων, το οποίο φέρνει… «ησυχία, τάξη και ασφάλεια».
Άλλη μία παράμετρος του νομοσχεδίου είναι πως οι δημοσιογράφοι, όπως καταγγέλλεται, στο εξής θα πρέπει να καλύπτουν τα γεγονότα σε «συγκεκριμένο, οριοθετημένο χώρο».

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του σχεδίου, «η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».

Επισημαίνεται από τους αρμόδιους ότι «η παρουσία και η προστασία των δημοσιογράφων στο πλαίσιο των συναθροίσεων είναι βασική συνιστώσα του νέου σχεδιασμού», προκειμένου να «διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση», αλλά και παράλληλα, «η ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν επεισόδια».

Όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες στο σχέδιο για τις

συναθροίσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και «η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων». Στο εξής μάλιστα θα μπορούν να φορούν διακριτό και προστατευτικό εξοπλισμό.

Αυτό που απαντούν οι Αρχές είναι πως οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κινούνται όπου θέλουν. Ο εν λόγω ισχυρισμό, ωστόσο, δεν συνάδει με όσα έχουν γραφτεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »