Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η καλλιέργεια και ο εμπλουτισμός μικροβίων στο πρόσωπο μπορούν να διεισδύσουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις και καρκίνο του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο. Η μύτη και το στόμα σχεδιάστηκαν για να λαμβάνουν οξυγόνο χωρίς πίεση, ανεμπόδιστα. Το οξυγόνο ταξιδεύει κάτω από την τραχεία και χωρίζεται σε δύο σωλήνες που ονομάζονται βρόγχοι. Από εκεί, το οξυγόνο ταξιδεύει έως ότου φτάσει στις κυψελίδες, που είναι μικροσκοπικοί αερόσακοι που καλύπτονται με αιμοφόρα αγγεία. Αυτοί οι αερόσακοι μεταφέρουν το οξυγόνο απευθείας στην καρδιά, όπου διασκορπίζεται σε όλο το σώμα.
Όταν ένα άτομο εκπνέει, η
διαδικασία αναστρέφεται και οι πνεύμονες εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα.
Αυτό το αέριο είναι το …όχημα που επιτρέπει στα συστήματα των οργάνων
να απαλλάξουν το σώμα από τα απόβλητα. Όταν αυτή η διαδικασία
παρεμποδίζεται ή συγκρατείται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, οι
πνεύμονες και η καρδιά αγωνίζονται να θρέψουν το υπόλοιπο σώμα. Η
μακροχρόνια χρήση μάσκας εμποδίζει επίσης τη φυσική ικανότητα του
σώματος να
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Discovery διαπιστώνει ότι ο καρκίνος του πνεύμονα εξελίσσεται όταν οι πνεύμονες αναγκάζονται να επανασυνδέσουν τα μικρόβια. Η παρατεταμένη χρήση μάσκας δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που καλλιεργεί μικρόβια. Αυτό το τοξικό περιβάλλον κατακλύζει τους πνεύμονες με μικρόβια που προκαλούν τοξικότητα που τροφοδοτεί τον καρκίνο του πνεύμονα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πνεύμονες δεν είναι απλώς ένα στείρο περιβάλλον. Όταν τα μικρόβια κατακλύζουν τους πνεύμονες, μπορούν να ενεργοποιήσουν μια ανοσοαπόκριση. Αυτό προκαλεί φλεγμονώδεις πρωτεΐνες όπως η κυτοκίνη IL-17.
Τα μικρόβια που βρίσκονται συνήθως στο στόμα μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες. “Δεδομένης της γνωστής επίδρασης της IL-17 και της φλεγμονής στον καρκίνο του πνεύμονα, ενδιαφερόμαστε να προσδιορίσουμε εάν ο εμπλουτισμός των στοματικών αντιγόνων στους πνεύμονες θα μπορούσε να οδηγήσει σε φλεγμονή τύπου IL-17 και να επηρεάσει την πρόοδο και την πρόγνωση του καρκίνου του πνεύμονα”, δήλωσε ο Leopoldo Segal , Διευθυντής του προγράμματος Lung Microbiome και Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Grossman School of Medicine. (Σχετικά: Οι μασκοφόροι μαθητές τραυματίζονται σωματικά, ψυχολογικά, συμπεριφορικά και υποφέρουν από 24 διαφορετικά θέματα υγείας.)
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε διαγνωστικά κλινικά βρογχοσκόπια για την ανάλυση των μικροβίων πνευμόνων από 83 ενήλικες ασθενείς που δεν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα. Προσδιόρισαν τη σύνθεση κάθε μικροβιακού περιβάλλοντος και τεκμηρίωσαν ποια γονίδια εκφράστηκαν ως αποτέλεσμα. Διαπίστωσαν ότι ο πνευμονικός ιστός από ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα προχωρημένης κατάστασης (στάδια 3b-4) ήταν πιο εμπλουτισμένος με μικρόβια από ό, τι ο πνευμονικός ιστός ασθενών που είχαν πρώιμο στάδιο ασθένειας. Αυτός ο αυξημένος εμπλουτισμός των στοματικών βακτηρίων στους πνεύμονες συσχετίστηκε επίσης με μειωμένη πιθανότητα επιβίωσης, ανεξάρτητα από το στάδιο των όγκων.
Οι αποικίες βακτηρίων που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν τα
βακτήρια Veillonella, Prevotella και Streptococcus, τα οποία
καλλιεργούνται πιο εύκολα σε μάσκα. Η εξέλιξη του όγκου συσχετίστηκε με
τον εμπλουτισμό βακτηρίων Veillonella, Prevotella, Streptococcus και
Rothia. Τα καλλιεργημένα μικρόβια διεισδύουν στους πνεύμονες και
επηρεάζουν τη γενετική έκφραση, δηλαδή τις οδούς σηματοδότησης p53, PI3K
/ PTEN, ERK και IL-6 / IL-8.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της
μελέτης μας, είναι πιθανό ότι οι αλλαγές στο μικρόβιο του πνεύμονα θα
μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιοδείκτης για την πρόβλεψη της
πρόγνωσης ή για τη διαστρωμάτωση των ασθενών για θεραπεία», δήλωσε ο
Segal. Η παρατεταμένη μάσκα που φοράμε όχι μόνο επιβαρύνει την καρδιά
και τους πνεύμονες, αλλά επίσης καλλιεργεί ένα μικροβιακό περιβάλλον που
είναι πιο πιθανό να διεισδύσει στους πνεύμονες και να δημιουργήσει ένα
περιβάλλον καρκίνου.
πηγή: https://www.naturalnews.com/2021-01-15-long-term-mask-use-breeds-microbes-lung-cancer.html
Φωτογραφία από Mylene2401 από το Pixabay
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου