Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, στα νησιά βρίσκονται σήμερα 32.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, που διαβιούν σε κάποια δομή. Κανείς όμως δεν γνωρίζει πόσοι πραγματικά βρίσκονται στα νησιά, καθώς πολλοί δεν έχουν καταγραφεί.
Σύμφωνα με την έντυπη μορφή της εφημερίδας, από τους 32.000 αλλοδαπούς, 14.445 είναι από το Αφγανιστάν, 9.068 από τη Συρία, 1.621 από το Ιράκ, 609 από το Ιράν, 906 από τη Δημοκρατία του Κογκό, 84 από το Πακιστάν και 22 από την Αλγερία.
Το ανθρώπινο μωσαϊκό συμπληρώνεται με μετανάστες από 51 χώρες ακόμη, όπως
η Γουινέα Μπισάου (Αφρική), η Ισημερινή Γουινέα (Αφρική), οι νήσοι Κομόρες (Ινδικός Ωκεανός).
Επιπλέον 32.000 αλλοδαποί φιλοξενούνται σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Άμυνας, 55.085 αλλοδαποί διαμένουν σε 34 δομές που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα Εστία συμμετέχουν 21.114 αλλοδαποί που διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε όλη την Ελλάδα.
Συνολικά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα ξεπερνά τις 83.000. Κανείς όμως δεν είναι σίγουρος για τον πραγματικό αριθμό των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, αν κάποιος αλλοδαπός μένει σε κάποια πλατεία, κάποιον δημόσιο χώρο ή σε κάποια κατάληψη, δεν καταγράφεται!
Επί της ουσίας, το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά πόσοι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες διαμένουν σήμερα στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, υποδομές του Στρατού ή των Δήμων, ή σε σπίτια που νοικιάζονται για την φιλοξενία οικογενειών που αναμένουν την απόφαση για το αν θα λάβουν άσυλο ή όχι.
Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, επειδή τα προηγούμενα χρόνια δεν δημιουργήθηκε κάποιο αξιόπιστο σύστημα για την καταγραφή όποιου εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου