Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Βρετανία: Συμμόρφωση του Κόρμπιν απαιτεί η Εβραϊκή Κοινότητα

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν
Συγγνώμη έσπευσε να ζητήσει ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος

Πριν πάρει το χρίσμα οποιοσδήποτε …κι ειδικά στη χώρα του Σίτι του Λονδίνου …απαιτείται «συμμόρφωση». Μπορείς να πεις ότι ο Ερντογάν ή ο Πούτιν είναι κλώνοι του Χίτλερ …αλλά όχι για τον Νετανιάχου …τον άνθρωπο των Rothschild. Τα ΜΜΕ θα σε «χτυπήσουν» σαν χταπόδι μέχρι να ανακαλέσεις. 



https://www.zougla.gr/kosmos/article/vretania-o-kormpin-zitise-signomi-gia-antisimitiki-dilosiΠηγή: zougla.gr

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε την Τετάρτη συγγνώμη επειδή προκάλεσε «ανησυχία και φόβους» ως οικοδεσπότης μιας συνάντησης το 2010 κατά την οποία, σύμφωνα με τους Times, ένας ομιλητής είχε συγκρίνει την ισραηλινή πολιτική με τις πολιτικές των Ναζί.

Ο Κόρμπιν αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι το κόμμα του έχει επιδείξει ανοχή στον αντισημιτισμό μερικών από τα μέλη του. Τον περασμένο μήνα εβραϊκές εφημερίδες ανέφεραν πως το Εργατικό Κόμμα θα αποτελέσει «υπαρξιακή απειλή για τη ζωή των Eβραίων σ’ αυτή τη χώρα», αν κερδίσει την εξουσία.

Η εφημερίδα Times ανέφερε πως ο Κόρμπιν ήταν ο οικοδεσπότης μιας συνάντησης την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος κατά την οποία ένας εβραίος επιζήσας του Άουσβιτς, ο Χάγιο Μάγιερ, ο οποίος πέθανε το 2014, προέβη επανειλημμένα σε συγκρίσεις ανάμεσα στην ισραηλινή πολιτική και τον ναζισμό. Πριν από τον θάνατό του, ο Μάγιερ επέκρινε την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τι είχε λεχθεί κατά τη συνάντηση. Οι Times δημοσίευσαν μια φωτογραφία από τη συνάντηση στην οποία εικονίζονται ο Κόρμπιν με τον Μάγιερ και το γραφείο του δεν αμφισβήτησε την εμπλοκή του.

«Κατά τη συνάντηση εκφράσθηκαν απόψεις τις οποίες δεν αποδέχομαι ούτε παραβλέπω», αναφέρει ο Κόρμπιν στη δήλωση που εξέδωσε.

«Κατά το παρελθόν, αναζητώντας τη δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό και την ειρήνη στο Ισραήλ/Παλαιστίνη, εμφανίσθηκα περιστασιακά σε συναντήσεις με ανθρώπους τις απόψεις των οποίων απορρίπτω πλήρως. Ζητώ συγγνώμη για τις ανησυχίες και τους φόβους που αυτό προκάλεσε».

Η Εκστρατεία Κατά του Αντισημιτισμού, μια φιλανθρωπική οργάνωση που επιδιώκει να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό και να ενημερώσει τον κόσμο γι’ αυτόν, δήλωσε πως δεν πιστεύει τη συγγνώμη του Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν είχε προηγουμένως ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτό που είχε αποκαλέσει «θυλάκους» αντισημιτισμού στο κόμμα και είχε υποσχεθεί να τους εξαλείψει. Απάντησε στις διαμαρτυρίες συναντώμενος με ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας και καθησυχάζοντας τους Eβραίους ότι είναι ευπρόσδεκτοι στο κόμμα.

https://sputniknews.com/europe/201704191052790515-germany-hitler-erdogan-comparison/
Πηγή: sputniknews.com

https://www.forbes.com/sites/currentevents/2014/04/16/is-vladimir-putin-another-adolf-hitler/
Πηγή: forbes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ