Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Σερβία: Αγωγές κατά χωρών του ΝΑΤΟ που την βομβάρδισαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο

Ο καθηγητής Στρέτο Νόγκο | © I Milutinovitsch
Η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι πρώτες πέντε χώρες τις οποίες οι Σέρβοι πολίτες θα μηνύσουν: τους πιλότους του ΝΑΤΟ, τους υπουργούς Άμυνας, τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς κρατών κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτών «Απεμπλουτισμένο Ουράνιο», καθηγητής Στρέτο Νόγκο, είναι ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας για μηνύσεις κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους Σέρβους πολίτες μας, γράφει η σερβική εφημερίδα ‘Polika’ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ο Σύνδεσμος εργάζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σύμφωνα με τον Νόγκο οι πρώτες αγωγές θα κατατεθούν τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των περιπτώσεων αυτών είναι μία γυναίκα από την πόλη Κραγκούγιεβατς που
ζούσε δίπλα στο εργοστάσιο της ‘Ζάσταβα’ και υποφέρει από μεταστάσεις καρκίνου μετά τον βομβαρδισμό του εργοστασίου.

Καθηγητές της πυρηνικής ιατρικής έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ένας τέτοιος καρκίνος, ο οποίος οφείλεται σαφώς στο απεμπλουτισμένο ουράνιο που περιείχαν οι νατοϊκές βόμβες κατά την επίθεση της Συμμαχίας στη Σερβία.

Η κάρτα υγείας της, πριν τον βομβαρδισμό ήταν άψογη. Πέθανε πολύ γρήγορα και ο σύζυγός  της κράτησε όλα τα δεδομένα που τεκμηριώνουν την εμφάνιση καρκίνου στη θανούσα.

Ο καθηγητής θα σημειώσει ότι άλλη περίπτωση είναι μια φοιτήτρια που έγραψε διδακτορική διατριβή για τις συνέπειες της βομβιστικής επίθεσης στο Κραγκούγιεβατς και πέθανε από καρκίνο.

«Αναζητούμε τους γονείς της για μάρτυρες», είπε ο καθηγητής. Θα τονίσει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, οι  οποίες θα τεκμηριωθούν ώστε να κατατεθούν ως μαρτυρίες.

http://www.politika.rs/scc/clanak/409085/U-oktobru-prve-tuzbe-zbog-bolesti-izazvanih-bombardovanjem
Πηγή: politika.rs

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ