Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Κάλλιστα μπορεί να εργάζεται μέχρι τα…εκατό.

Η περίπτωση της 90χρονης Δέσποινας Δαβιδιάδη, της οποίας η σύνταξη κόπηκε, επειδή κρίθηκε ικανή για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα (!!) είναι από τις πλέον ενδεικτικές της κρατικής αναλγησίας. .

Το θέμα της κυρίας Δαβιδιάδη ήρθε στη δημοσιότητα χθες από την εκπομπή του AΝΤ1. Η εν λόγω κυρία μέχρι πρότινος λάμβανε από τον τ. ΟΑΕΕ (έχει ενταχθεί στον ΕΦΚΑ) μια σύνταξη της τάξης των 300 ευρώ από τον θανόντα πατέρα της ως θυγατέρα με ποσοστό αναπηρίας. Η σύνταξη αυτή, προ μνημονιακών περικοπών ήταν 551 ευρώ τον μήνα, μαζί με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά συρρικνώθηκε εξαιτίας της ουσιαστικής κατάργησης του ΕΚΑΣ και των μειώσεων που έγιναν βάσει των -ασφυκτικών- προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όμως τα ακόμη πιο άσχημα ήταν «μπροστά» για την κυρία Δαβιδιάδη. Λίγο πριν κλείσει τα 90 έτη (τα γενέθλιά της ήταν μόλις χθες), σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, της έκοψαν την πενιχρή σύνταξη με την οποία προσπαθούσε να επιβιώσει καθώς και το δικαίωμα στις ιατροφαρμακευτικές παροχές.

Για ποιον λόγο; Με βάση και το σχετικό έγγραφο, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της
χθεσινής εκπομπής, η αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας έκρινε ότι η 90χρονη δεν χρειάζεται σύνταξη αναπηρική αφού «είναι ικανή για βιοποριστικό επάγγελμα»! Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το γεγονός είναι πραγματικό.


Φυσικά η περίπτωση της 90χρονης, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το Δημόσιο, δεν είναι η μοναδική. Αντιμέτωποι με την κρατική αβελτηρία, τα κενά και τις ελλείψεις ακόμη και στην εφαρμογή των νόμων, που ήδη έχουν ψηφιστεί, βρίσκονται χιλιάδες πολίτες.

Στην προκειμένη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, το πρόβλημα για την κυρία Δαβιδιάδη προκαλείται εξαιτίας της απουσίας μέχρι σήμερα ενός Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας για τον ΕΦΚΑ. Η 90χρονη αντιμετωπίζεται με τα κριτήρια του τ. ΤΕΒΕ (τ. ΟΑΕΕ), ενώ εάν υπήρχε ενιαίος κανονισμός, θα μπορούσε, ακόμη και αν το ποσοστό αναπηρίας της είχε κριθεί κάτω από το 67% αλλά πάνω από 50%, να λαμβάνει ακόμη τη σύνταξή της.

Πλέον, το ζήτημα της 90χρονης θα επανεξεταστεί μετά την ένσταση που ήδη υπέβαλε. Ωστόσο, κανένας από τους πολιτικούς αρμοδίους και τους «καρεκλοκένταρους» του Δημοσίου δεν πρόκειται να της δώσει λύση στο πώς θα περάσει τους επόμενους μήνες, δηλαδή μέχρι να κριθεί η ένστασή της, αφού -όπως ανέφερε- δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της και να αγοράσει τα απαραίτητα για την υγεία της φάρμακα.

ΠΗΓΗ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ