Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Η εφορία μπορεί πλέον να προχωρήσει σε απευθείας κατάσχεση των εισπράξεων από την ταμειακή μηχανή

Πότε η Εφορία θα μπορεί να κάνει απευθείας κατάσχεση των εισπράξεων
από την ταμειακή μηχανή
Πότε μπορεί η εφορία να προχωρήσει στην κατάσχεση των εισπράξεων της ταμειακής μηχανής


Η εφορία πλέον μπορεί να μπει μέσα σε κατάστημα και να κατασχέσει χρήματα από το ταμείο.

Η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς την εφορία, εφόσον υπερβαίνουν τα 500 ευρώ μπορεί να ενεργοποιήσει και την κατάσχεση είτε μετρητών, είτε επιταγών που θα βρεθούν στο ταμείο του φορολογούμενου κατά τη διάρκεια διενέργειας του φορολογικού ελέγχου.

Το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το δημόσιο για το οποίο δεν λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης είναι τα 500 ευρώ, με την εξαίρεση, όμως, των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων για το οποίο δεν υπάρχει όριο.

Υπενθυμίζεται πως για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που
δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση, μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και είναι:

     α. κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,


     β. κατάσχεση ακινήτων. Εκτός των ανωτέρω είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου, διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων.

Μάλιστα το μέτρο εμφανίστηκε ξανά μετά την κατάσχεση των ημερήσιων εισπράξεων σε εστιατόριο στη Μύκονο, καθώς υπήρχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ