Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Το Κόσοβο της Ηρωίνης, τα Βαλκάνια της Συμφοράς. Ελλάδα, Κύπρος, Θράκη και αναγνώριση Κοσόβου

Ορισμένοι “αυτοκρατορικοί” κύκλοι πρωθούν τώρα ένα σχέδιο αναδόμησης των βαλκανικών συνόρων, προκειμένου να “λυθεί” το ζήτημα του Κοσόβου και να ολοκληρωθεί η μετατροπή όλης της Βαλκανικής σε μια ζώνη εξαθλιωμένων προτεκτοράτων, στρατωτικών βάσεων κατά της Ρωσίας και κέντρου διακίνησης ναρκωτικών, δούλων, όπλων, τζιχαντιστών κλπ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό το σχέδιο προχωρήσει. Αλλά επειδή υπάρχουν πολλά σχέδια στο τραπέζι και επειδή ασκούνται κατά καιρούς έντονες πιέσεις από την Ουάσιγκτων στην Αθήνα να αναγνωρίσει το Κόσοβο και επειδή η Ουάσιγκτων θέλει παγίως να υπονομεύσει της σχέσεις των Ελλήνων με τους Σέρβους, για να απομονώσει την Ελλάδα από οποιοδήποτε εναλλακτικό στήριγμα, γράψαμε το παρακάτω άρθρο για να προειδοποιήσουμε εγκαίρως για το τι θα σημαίνει μια ενδεχόμενη μονομερής αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Αθήνα.

Σε συνθήκες ασυναρτησίας της εξωτερικής μας πολιτικής, βαθιάς σύγχυσης της ελληνικής “ελίτ” και του πολιτικού κόσμου, θεωρήσαμε ακόμα περισσότερο σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα που θάπρεπε, αλλά δεν είναι διόλου αυτονόητα.

Το άρθρο γράφτηκε πριν από τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνορωσικά και
δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρόν της Κυριακής (12.8) με τον τίτλο “Αναγνωρίστε το Κόσοβο!”

Δ.Κ.

Αναγνωρίστε το Κόσοβο


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

«Ο Αύγουστος μας κλείνει πονηρά το μάτι» είπε στους φίλους του ο κ. Κοτζιάς κι αυτοί το πήραν για κάποιας απροσδιόριστης μορφής έξαρση του Υπουργού. Η πονηριά βέβαια, από ότι γνωρίζουμε εμείς, είναι ίδιον των ανθρώπων, όχι των μηνών.

Ο Αύγουστος πάντως του σύγχρονου κόσμου, η Αμερική δηλαδή, έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος με την Αθήνα. Μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην τολμούν πλέον να εμφανισθούν δημοσίως, αλλά λύθηκε επιτέλους το Μακεδονικό και τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ. Οι ελληνορωσικές σχέσεις γνωρίζουν τη χειρότερη κρίση της ιστορίας τους και η Ορθοδοξία το ίδιο. Οι πράκτορες της CIA και της MI6 αλωνίζουν στο ελληνικό κράτος και στον ελληνικό τύπο. Στη Θράκη μπαίνουν τα θεμέλια της ελληνοτουρκικής συμφιλίωσης για την περίπτωση που τα βρουν Αμερική-Ισραήλ με την Τουρκία (στην περίπτωση αυτή, ο νέος γάμος θα γιορταστεί με μεγαλοπρεπείς θυσίες της Ιφιγένειας, των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη). Αν πάμε σε σύγκρουση Αμερικής-Ισραήλ με Τουρκία, θα παίξουμε τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου», καταστρεφόμενοι προς χάριν του “ελευθέρου κόσμου». Μας ετοιμαζουν ταυτόχρονα και για τους δύο ρόλους.

Ολόκληρη η Ελλάδα μετατρέπεται τώρα ταχέως σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, με όλους τους κινδύνους και χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ενώ ετοιμάζονται για τη μεγάλη λεηλασία από την Exxon και άλλες φιλικές εταιρείες του υποθαλάσσιου πλούτου μας.

Τι πιο φυσικό λοιπόν για τον εξοχώτατο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά να δηλώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Αμερικής είναι καλύτερες από ποτέ άλλοτε. Με μια κουβέντα τάπε όλα ο άνθρωπος.

Μόνο που ο κ. Πάιατ σκέφτεται προφανώς περισσότερα από όσα λέει, εν αντιθέσει με τους ‘Ελληνες αρμοδίους που μιλάνε πολύ και σκέφτονται από λίγο έως καθόλου. Σου λέει λοιπόν, τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πεντέξι. Δεν θέλει να αφήσει υπόλοιπα πίσω του. Πρέπει να κλείσει το αλβανικό και να πείσει την Αθήνα να αναγνωρίσει το Κόσοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένους διπλωματικούς κύκλους, αλλά και δημοσιεύματα διεθνώς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επείγεται να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, όπως επιθυμούν διακαώς οι Αμερικανοί.

Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας να μην είναι ακριβείς, αλλά φοβούμεθα πως είναι. Τέλος πάντων, αν δεν είναι, ας τις διαψεύσει το λαλίστατο συνήθως, και επί παντός του επιστητού, Υπουργείο Εξωτερικών.

Εγκλημα κατά Ελλάδας, Κύπρου και βαλκανικών λαών

Μια τέτοια αναγνώριση του Κοσόβου από την Αθήνα θα συνιστά μια καταστροφή για την ελληνική εξωτερική πολιτική, θα επιφέρει σοβαρότατη βλάβη σε ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και της Κύπρου, αλλά και στην προοπτική των Βαλκανίων.

Κατά το διεθνές δίκαιο, το Κόσοβο είναι μια περιοχή που ανήκει, ντε γιούρε, κατά τον νόμο, στην κυριαρχία της Σερβίας. ‘Εχει αποσπασθεί ντε φάκτο από τη Σερβία με μία βάρβαρη και παράνομη στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, χωρίς την αναγκαία προς τούτο εξουσιοδότηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το Κόσοβο είναι το ακριβές ισοδύναμο στα Βαλκάνια της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Δημιουργήθηκε από μια παράνομη στρατιωτική εισβολή, υπάρχει ντε φάκτο με τη βία των όπλων, χωρίς να έχει έρεισμα στο Διεθνές Δίκαιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Κύπρο οι Αμερικανοί έβαλαν τους Τούρκους να κάνουν την εισβολή, ενώ στο Κόσοβο την έκαναν οι ίδιοι.

Ανατροπή των θεμελίων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Η τυχόν αναγνώριση του Κοσόβου από την Ελλάδα ανατρέπει το κύριο θεμέλιο της ελληνικής και κυπριακής εξωτερικής πολιτικής και της όλης διεθνούς παρουσίας της Ελλάδας και της Κύπρου επί δεκαετίες, που είναι η απαίτηση ισχύος του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτό είναι το κύριο διπλωματικό και διεθνοπολιτικό όπλο της Αθήνας. Η Ελλάδα (και η Κύπρος) είναι πολύ μικρές χώρες για να κάνουν ατιμίες, για να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς ξανά την έκφραση του Ελευθερίου Βενιζέλου. Δεν είναι υπερδυνάμεις που να μπορούν να γράφουν στα παληά της τα παπούτσια το δίκαιο και την ηθική.

Κάμποσοι, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ιδίως όταν είναι να κάνουν διάφορες βρωμοδουλειές, προς υπεράσπιση των συμφερόντων της Αμερικής, της Γερμανίας και των συμμάχων τους, ισχυρίζονται ότι το διεθνές δίκαιο δεν έχει καμία αξία, επικαλούμενοι μάλιστα τον Θουκυδίδη (είχα ονομάσει κάποτε αυτή τη «σχολή σκέψης» τον «Θουκυδίδη των Λαμογίων»), αν και οι ίδιοι, στην προσπάθειά τους να φανούν χρήσιμοι στους ξένους, τοποθετούνται στον αντίποδα ακριβώς των ιδεών του Επιταφίου.

Η ιστορία των Περσικών Πολέμων, δηλαδή της νίκης ενός μικρού λαού εναντίον μιας ολοκληρωτικής Αυτοκρατορίας, τους διαψεύδει. Είναι εξάλλου αλήθεια ότι οι Αθηναίοι ξεπάτωσαν τους Μηλίους, αυτό όμως που δεν αναφέρεται είναι το πολιτικό κόστος που κατέβαλαν για τον Ιμπεριαλισμό τους, με την απομόνωσή τους από τις ελληνικές πόλεις και την καταστροφή της ίδιας της Αθήνας στη Σικελία.

Ζούμε πράγματι σε ένα κόσμο βίας. Αν όμως το διεθνές δίκαιο και η ηθική ήταν τόσο ανίσχυρα, όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν, αυτοί που θέλουν η χώρα τους να μην τα διεκδικεί έναντι «συμμάχων και εταίρων», η ανθρωπότητα θα ζούσε ακόμα στα σπήλαια. Ούτε θα είχαν υπάρξει ποτέ η Ελληνική ή η Κυπριακή Δημοκρατία. ‘Οσο για την ΤΔΒΚ, το κράτος που δημιούργησε, με τη βία των όπλων και με το όπλο της εθνοκάθαρσης, ο τουρκικός στρατός στη Βόρειο Κύπρο, θα είχε προ πολλού αναγνωριστεί διεθνώς.

Αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα αλλαγής συνόρων δια της βίας των όπλων, η Ελλάδα υπονομεύει τα δικά της σύνορα, τη δική της κυριαρχία στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Δημιουργώντας προηγούμενο για την Κύπρο και τη Θράκη

Αναγνωρίζοντας το Κόσοβο, δημιουργεί άμεσα ένα προηγούμενο, μια νομιμοποητική βάση, για την αναγνώριση του τουρκικού ψευδοκράτους στην Κύπρο, που μπορεί να χρησιμοποιήσει και θα χρησιμοποιήσει η Τουρκία. ‘Όπως και όποια άλλη δύναμη θέλει μια τέτοια εξέλιξη στην Κύπρο.

Θα δημιουργήσει επίσης η Ελλάδα μόνη της μια νομιμοποιητική βάση για πιθανές τουρκικές διεκδικήσεις στη Θράκη. Το βασικό πολιτικο-διπλωματικό και νομικό όπλο, πέραν των ενόπλων δυνάμεών της, που χρησιμοποιεί η Αθήνα επί δεκαετίες για να ανακόψει τον τουρκικό επεκτατισμό είναι το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορεί όμως μια χώρα να καθιστά θεμέλιο της πολιτικής της το διεθνές δίκαιο και, ταυτόχρονα, να το παραβιάζει η ίδια αναίσχυντα στη γειτονιά της.

Πισώπλατη μαχαιριά στους Σέρβους

Αναγνωρίζοντας το Κόσοβο, η Αθηνα θα καταφέρει επίσης μια πισώπλατη μαχαιριά στους Σέρβους, πατροπαράδοτο, ιστορικό φίλο του ελληνικού λαού, με τον οποίο βρεθήκαμε στα ίδια χαρακώματα και κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων και κατά τη διάρκεια της Αντιναζιστικής Εποποιίας της Ευρώπης στη δεκαετία του 1940.

Κάθε φορά βέβαια που κάποιος αναφέρει τους παραδοσιακούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Σερβία, με τη Ρωσία, με τους ‘Αραβες, με τους Κούρδους κλπ. κάποιος θα πεταχτεί από τους άπειρους φίλους της Υπερδύναμης, να μας πει οι Ρώσοι κάνανε αυτό, οι Σέρβοι κάνανε εκείνο, οι ‘Αραβες το τρίτο κ.ο.κ. Ενίοτε είναι και αλήθεια. Ακόμα και μέσα σε μια οικογένεια οι διαφορές και οι καυγάδες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Αλλά οι μεγάλες καταστροφές των Ελλήνων δεν προκλήθηκαν βέβαια από τους Σέρβους, τους Ρώσους ή τους ‘Αραβες. Από τους Αμερικανούς, τους ‘Αγγλους, τους Γερμανούς και τους Τούρκους προκλήθηκαν τα τελευταία διακόσια χρόνια. Από αυτούς δηλαδή στους οποίους μας προτείνουν να στηριζόμαστε οι διάφοροι καλοθελητές.

Θέλουν να απομονώσουν τον ελληνικό λαό από πιθανούς δυνητικούς, εναλλακτικούς συμμάχους και στηρίγματα, για να τον υποτάξουν και να τον καταστρέψουν απερίσπαστοι.

Οι σχέσεις των εθνών είναι σχέσεις αιώνων, δεν είναι εξάμηνος προγραμματισμός εκλογικών αναμετρήσεων. Κι αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες εθνών, λαών και κρατών, πρέπει να ξέρουν πολύ καλά την Ιστορία τους, αν δεν θέλουν να περάσουν σε αυτή ως ολετήρες των λαών τους.

Το Κόσοβο της Ηρωίνης, τα Βαλκάνια της Συμφοράς

Αλλά πέραν της επίδρασης μιας τυχόν αναγνώρισης του Κοσόβου στα στενά ελληνικά συμφέροντα, η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία Σέρβων και Αλβανών, αυξάνει τις πιθανότητες νέου πολέμου στα Βαλκάνια, αλλά και ενισχύει τη διαδικασία κατακερματισμού και προτεκτοροποίησης, διάλυσης και εξαθλίωσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που είναι σήμερα η φτωχότερη και περισσότερο λεηλατημένη περιοχή της ηπείρου μας, υπό ανελέητο, ενδοευρωπαίκό νεοαποικιακό ζυγό. Για ποιο λόγο συμφέρει την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη;

Μην κυττάτε τη Σερβία, που στο κάτω-κάτω πολέμησε εναντίον των Αμερικανών και των Γερμανών. Κυττάξτε τη μοίρα που επιφυλάσσουν στους φίλους και συμμάχους τους οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί. Κυττάξτε πως ζουν οι Αλβανοί, οι Βόσνιοι, οι Μαυροβούνιοι. Κυττάξτε αυτά τα διεφθαρμένα μικροκράτη, εξαθλιωμένα κέντρα του διεθνούς εγκλήματος, όπως η μεταφορά ηρωίνης από το Αφγανιστάν, ή το λαθρεμπόριο δούλων, τζιχαντιστών made by CIA etc., λαθραίων τσιγάρων και όπλων. Μια τεράστια στρατιωτική βάση κατά της Ρωσίας όλη η χερσόνησος, με εκατομμύρια κατοίκων της να την έχουν εγκαταλείψει για να επιβιώσουν. Συντρίμμια λαών, συντρίμμια εθνών, όπως δυστυχώς απομείναμε κι εμείς.

Γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή την εξέλιξη; Σε τις μας συμφέρει και εμάς και τους γείτονές μας; Που είναι το βαλκανικό όραμα των πολιτικών του λαού που γέννησε τον Ρήγα Φεραίο, δυστυχώς όμως και πολύ περισσότερους Εφιάλτες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ