Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η Δούρου έδωσε €20.000 σε ιστοσελίδα για να την… αποθεώνει

Μοιράζουν δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν — Η αμοιβή δίνεται για την προετοιμασία των ενεργειών δημοσιότητας του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014–2020» τελικώς όμως αφορά ευνοϊκά δημοσιεύματα για τη Ρένα Δούρου

Του Παναγιώτη Σουρέλη

Τα 0,60 ευρώ για κάθε ανάρτηση στο twitter υπέρ της κυβέρνησης ή κατά της αντιπολίτευσης, όπως είχε ομολογήσει χρήστης του twitter ότι λάμβανε, είναι «ψίχουλα» μπροστά στις χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται, προκειμένου κάποιοι πολιτικοί να χτίσουν επικοινωνιακά ένα καλό προφίλ ή να ξεπλυθούν από τις λάσπες, ακόμη και αν είναι της Μάνδρας.


Αναρτήσεις για τη Ρένα Δούρου στην ιστοσελίδα, η ιδιοκτήτρια της οποίας έλαβε €20.000 για
παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Αττικής
Σάλος έχει ξεσπάσει στο twitter με την αποκάλυψη, ότι ενημερωτικό σάιτ αποθέωνε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ακόμη και την περίοδο που στη Δυτική Αττική μετρούσαμε νεκρούς λόγω της θεομηνίας και των εγκληματικών παραλείψεων του κρατικού μηχανισμού. Όταν μάλιστα η ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας είχε επιλεγεί για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα προβολής και επικοινωνίας με αμοιβή περίπου 20.000 ευρώ!


Η προκήρυξη για την προετοιμασία των ενεργειών δημοσιότητας του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014–2020»


Είτε διότι ήταν συμβατική υποχρέωση είτε για να ευχαριστήσει την Περιφερειάρχη Αττικής για τη δουλειά που είχε αναλάβει έναντι χιλιάδων ευρώ, η σύμβουλος επικοινωνίας αναρτούσε στην ιστοσελίδα της διθυράμβους για την κυρία Δούρου ακόμη και τη στιγμή που η ίδια ουσιαστικά μήνυε… τον εαυτό της για τις καταστροφές στη Μάνδρα και τους 23 νεκρούς.


Ρεπορτάζ και απόψεις με τίτλους που ίσως να απέφευγε και η ίδια η Περιφερειάρχης Αττικής να χρησιμοποιήσει από σεμνότητα. «Πόρισμα-κόλαφος για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, δικαιώνει πλήρως τη στάση της Ρένας Δούρου και καταρρίπτει την σπέκουλα της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ!», «Άλλο… ρέμα και άλλο “ρεύμα” κατά της Δούρου, κύριοι των ΜΜΕ και του ΠΑΣΟΚ!


Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την εκταμίευση της 1ης δόσης των 3437,04 ευρώ στην ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας thefaq


Ακόμα και οι “εμπειρογνώμονες” της Ν.Δ. αδειάζουν τους σπεκουλαδόρους και τους “νοσταλγούς”!», «”Δεν ανακαλύψαμε τη Δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου…!”. Μέτρα – “μαμούθ” 292 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Αττική, εξήγγειλε η Ρένα Δούρου!» είναι ορισμένοι από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους.


Φυσικά δεν λείπει το «πουσάρισμα» της Περιφερειάρχη Αττικής για έργα και αποφάσεις της, με τίτλους που πάντα περιέχουν το όνομά τους, όπως «Νέο κλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στο Χαλάνδρι εγκαινίασε η Ρένα Δούρου — ¨Βάζουμε την κοινωνία πάνω από όλα”», «Παρέμβαση της Ρένας Δούρου για τον “γεωπολιτικό χάρτη” στη γειτονιά μας! “Θέλει γνώση, μέθοδο και όχι… ημιμάθεια!”»

Η ταυτότητα της ιστοσελίδας thefaq

Το έργο προβολής και επικοινωνίας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας (ΕΥΔΕΠ-Ε.Π.) της Περιφέρειας Αττικής, όπως είναι ο ακριβής τίτλος, εκτιμήθηκε στις 20.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έγινε ανοικτός διαγωνισμός, αλλά κλήθηκαν τρία συγκεκριμένα πρόσωπα από το χώρο της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας να καταθέσουν την πρότασή τους, ενώ επελέγη η χαμηλότερη προσφορά. Άγνωστο είναι το τελικό ποσό της συμφωνίας. Ωστόσο στις 27 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε ήδη η πρώτη πληρωμή, με την ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας που αποθέωνε την κυρία Δούρου, να λαμβάνει 3.437 ευρώ έπειτα από τον υπολογισμό φόρων και κρατήσεων.


Το πρώτο θέμα της ιστοσελίδας thefaq το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018, συμπτωματικά, υπέρ της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου


Πάντως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν γράφει διθυράμβους μόνο για την κυρία Δούρου αλλά για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ