Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

«ΒΟΜΒΕΣ» για την θέρμανση και τα σπίτια μας! Αυτά αποφάσισαν

Τι θα γίνει στα σπίτια των πόλεων το προσεχές διάστημα!!!

Όπως όλα δείχνουν η «πράσινη» μετάβαση δεν αφορά μόνο στις βιομηχανίες!

Πλέον έρχεται στην καθημερινότητα των πολιτών!

Αυτό δεν σημαίνει μόνο μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά αφορά και τα ίδια μας τα σπίτια!!!

Στην Ευρώπη αποφάσισαν πως ακόμα και οι παλιές πολυκατοικίες θα πρέπει να προχωρήσουν πράσινα! Μένει να διαπιστωθεί αν αυτό σημαίνει αναβάθμιση ή απλά απαξίωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον αμέτρητων διαμερισμάτων!!!

Αναφορικά με τα νεόδμητα οφείλουν να έχουν μηδενικές εκπομπές από το 2030! Τουτέστιν: Καυστήρες τέλος!!!

Σε σχέση με τα παλιά κτίσματα, δίνεται μεν μια μεταβατική περίοδος 16 ετών, ωστόσο υπάρχει ένα αλλά! Ειδικότερα, τα κράτη-μέλη θα προωθήσουν μέτρα για την απαλλαγή των συστημάτων θέρμανσης από τις εκπομπές άνθρακα καθώς και για την σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στην θέρμανση και την ψύξη, αποσκοπώντας στην πλήρη κατάργηση των λεβήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2040.

Εντούτοις, έχουν ορίσει στα ψιλά γράμματα και μία πιο κοντινή ημερομηνία, η οποία αφορά τους πιο ευάλωτους. Ποια είναι αυτή;;; Τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να σταματήσουν να επιδοτούν τους αυτόνομους λέβητες ορυκτών καυσίμων αρχής γενομένης από το 2025. Με μια φράση από το 2025, οι επιδοτήσεις θέρμανσης, είτε πρόκειται για πετρέλαιο είτε για φυσικό αέριο, είναι προγραμματισμένο, εκτός απροόπτου, να τελειώσουν!!!!!

Θα επιδοτούνται μόνο υβριδικά συστήματα θέρμανσης, όπως

αυτά που συνδυάζουν έναν λέβητα με μια ηλιοθερμική εγκατάσταση ή μια αντλία θερμότητας.

Εν κατακλείδι, οι λέβητες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως έως το 2040 και οι επιδοτήσεις να περικοπούν από το 2025 ως μέρος μιας πολιτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τους νομοθέτες της ΕΕ το βράδυ της Πέμπτης (7 Δεκεμβρίου) για την ανανέωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (EPBD) του μπλοκ.

το είδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »