Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε ποσά!! Οι μισθοί Υπουργών, βουλευτών και εξωκοινοβουλευτικών από το 2024

  Με τροπολογία-σκούπα, που ρυθμίζει εκκρεμότητες της ΛΑΡΚΟ, προβλέπει συμπληρωματικό κονδύλι 350 εκατ. ευρώ για το «κλείσιμο» του ΕΣΠΑ κ.λπ., αναμορφώνονται και οι αποδοχές των μελών της κυβέρνησης που δεν είναι βουλευτές.

Από 1/1/2024 η μηνιαία αποζημίωση του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και του Υπηρεσιακού Γραμματέα αυξάνεται από 4.631 μεικτά (περίπου 2.913 καθαρά) σε 5.121 μεικτά (περίπου 3.145 καθαρά).

Η Υπουργική αποζημίωση (τόσο του Υπουργού όσο και του Αναπληρωτή) ισούται με τη βουλευτική αποζημίωση, που ανέρχεται σε 5.135 μεικτά (περίπου 3.152 καθαρά).

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός Υπουργός λαμβάνει επιπλέον της βουλευτικής αποζημίωσης, περίπου 1.865 ευρώ καθαρά για ταχυδρομική ατέλεια-έξοδα γραφείου-κίνησης κ.λπ., ώστε ο καθαρός μισθός να διαμορφώνεται σε περίπου 5.017 ευρώ (για βουλευτές επαρχίας ανέρχεται σε έως 5.540 ευρώ).

Αντιθέτως, ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός και Υφυπουργός λαμβάνουν μόνο τη βουλευτική αποζημίωση, χωρίς τα ανωτέρω.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, από 1/1/2024 ο Γενικός και

Υπηρεσιακός Γραμματέας θα έπαιρναν τα ίδια χρήματα με τον εξωκοινοβουλευτικό Υπουργό (σήμερα λαμβάνουν 10% λιγότερα).

Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, με την τροπολογία ορίζεται ότι η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού ορίζεται ίση με το 90% του Προέδρου Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426). Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε 7.583 μεικτά ή 4.416 καθαρά.

Η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού Υφυπουργού ορίζεται ίση με το 80% του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε 6.740 μεικτά ή 3.944 καθαρά.

Με αυτόν το τρόπο, «καθαρά» οι αποδοχές του 2024 διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ο Γενικός Γραμματέας θα λαμβάνει 3.145 ευρώ
  • Ο εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός 3.944 ευρώ
  • Ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός 4.416 ευρώ
  • Ο κοινοβουλευτικός Υπουργός-Υφυπουργός και Βουλευτής 5.017 ευρώ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »