Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

«Εγγυημένο Καθολικό Βασικό εισόδημα»: «Είναι η…λύση», λένε, vid

 Θα βοηθήσει, λένε, μέχρι και στην...εξάλειψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας!!!

Ο Καναδάς κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την υλοποίηση του καθολικού βασικού εισοδήματος.

Η εθνική οικονομική επιτροπή της Γερουσίας μελέτησε το επίμαχο νομοσχέδιο το φθινόπωρο το οποίο θα δημιουργήσει ένα εθνικό πλαίσιο για το επονομαζόμενο UBI (Universal Basic Income), σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το γραφείο της γερουσιάστριας του Οντάριο, Kim Pate.

Το νομοσχέδιο στη Γερουσία, το οποίο έλαβε μια πρώτη και δεύτερη ανάγνωση το 2021 και τον περασμένο Απρίλιο, αντίστοιχα, θα απαιτούσε από τους τοπικούς υπουργούς και τα κυβερνητικά όργανα σε όλο τον Καναδά να συνεδριάσουν και να καθορίσουν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σχέδιο για την παροχή του εγγυημένου εισοδήματος (UBI).

Αυτό θα περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι «δεν απαιτείται συμμετοχή στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση ή στην αγορά εργασίας για τη λήψη του UBI και ότι δεν θα περικοπεί η χρηματοδότηση για άλλες κοινωνικές υπηρεσίες». Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί τόσο από τη Γερουσία όσο και

από τη Βουλή των Κοινοτήτων, μια έκθεση θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ένα χρόνο μετά την έναρξη της μελέτης.

Κατά καιρούς, ιδίως τα τελευταία χρόνια, διάφορα πειράματα έλαβαν χώρα σε τοπικό επίπεδο στον Καναδά για την υιοθέτηση ενός «εγγυημένου εισοδήματος» που δεν θα έκανε «διακρίσεις» και θα μπορούσαν να το λάβουν ακόμα και οι μετανάστες.

Σήμερα παρουσιάζουν το UBI ως μία από τις…λύσεις που θα δοθούν για να καταπολεμηθεί η φτώχεια και οι κοινωνικές αδικίες.

Όλοι βέβαια βλέπουν το «τυράκι» και αγνοούν τη «φάκα».

Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε…συνηθισμένοι σε αυτού του είδους τις πολιτικές του «σε πληρώνω για να ΜΗΝ δουλεύεις» (!!!) με την εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μετά το 2014, ακολουθώντας το “παράδειγμα” ορισμένων ακόμα ευρωπαϊκών κρατών:

«Παρουσιάζουμε το πλαίσιο για την ανάπτυξη εγγυημένου βιώσιμου βασικού εισοδήματος!! Αγωνιζόμαστε σε αυτή τη χώρα με την έλλειψη στέγης, την επισιτιστική ασφάλεια, την φτώχεια, την υγεία, τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αυτός είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε την εξέταση αυτών των ζητημάτων. Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αλλά σίγουρα είναι ένας ΒΑΣΙΚΟΣ τρόπος»:

το είδα 

1 σχόλιο:

  1. Ανακοινώθηκε στο άρθρο, ότι θα το παίρνουν άνεργοι, αμόρφωτοι, μετανάστες, κλπ.
    Αυτοί που δεν έφαγαν τις δόσεις από τις φόλες θα το παίρνουν;....
    Ξέρουμε τι εστί Καναδάς, Ν. Ζηλανδία κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »