Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Το ακούσαμε κι αυτό: Οι New York Times συμβουλεύουν το κοινό να μην εκτίθεται στον ήλιο γιατί προκαλεί ξαφνική έξαρση καρκίνων.

 Το ακούσαμε κι αυτό: Οι New York Times συμβουλεύουν το κοινό να μην εκτίθεται στον ήλιο γιατί προκαλεί ξαφνική έξαρση καρκίνων.

Το ακούσαμε κι αυτό…. Τι άλλη δικαιολογία θα βρουν για τους καρκίνους, τα έχουμε ακούσει όλα πια. Οι New York Times κόντρα σε όλες τις επιστημονικές έρευνες που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Προειδοποιούν με άρθρο το κοινό τους, ότι ο Ήλιος προκαλεί μια ξαφνική έξαρση των turbo καρκίνων στους ανθρώπους και συμβουλεύει τους αναγνώστες να αποφεύγουν με κάθε τρόπο την έκθεση στον ήλιο για να παραμείνουν υγιείς.

Σύμφωνα με τους NY Times, θα πρέπει να βγείτε έξω στον ήλιο μόνο εάν είστε καλυμμένοι ώστε να μπλοκάρετε πλήρως τις ακτίνες του. Εκτός από την εφαρμογή αντηλιακού κάθε δύο ώρες «σε κάθε εκτεθειμένο κομμάτι του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των χεριών και των άκρων και των αυτιών σας», προτείνουν να χρησιμοποιείτε καπέλο, μακρυμάνικα ρούχα και ομπρέλα.

Discernreport.com αναφέρει: Δεν είναι μόνο αυτό. Συνιστούν επίσης μάσκα ολόκληρου προσώπου που καλύπτει το πρόσωπό μέχρι τα μάτια σας – ή μια που περνάει εντελώς πάνω από το κεφάλι σας – μαζί με γάντια, γυαλιά ηλίου και προσωπίδες. Ή, θα μπορούσατε απλά να αποφύγετε να βγείτε έξω εντελώς. Η Δρ Maressa C. Criscito, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Langone Health της Νέας Υόρκης, είπε στους Times: 

Ο μεγαλύτερος φόβος που έχουν πολλοί για τον ήλιο είναι ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Οι Times σίγουρα δημιούργησαν αυτόν τον φόβο, γράφοντας: 

“Το 1700, το μέσο προσδόκιμο ζωής ήταν 30 με 40. Η διάμεση ηλικία στην οποία διαγιγνώσκεται το μελάνωμα είναι τα 65”, είπε [Idriss]. «Αν οι άνθρωποι είχαν λιγότερο καρκίνο του δέρματος πριν, υποστήριξε, ήταν επειδή δεν ζούσαν αρκετά για να τον αναπτύξουν…».

Αλλά αυτό δεν απεικονίζει ολόκληρη την εικόνα, η οποία είναι πολύ πιο περίπλοκη. Σε μια τυπική ηλιόλουστη μέρα, το σώμα σας μπορεί να παράγει έως και 25.000 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D, που έχει αντικαρκινική δράση. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτά τα οφέλη, ωστόσο, επειδή δεν εκτίθεντε αρκετά στον ήλιο για να βελτιστοποιήσουν τα επίπεδα βιταμίνης D τους.

Ο παγκόσμιος επιπολασμός της ανεπάρκειας βιταμίνης D (που ορίζεται ως επίπεδο μικρότερο από 20 ng/mL) και της ανεπάρκειας (που ορίζεται ως επίπεδο από 20 έως λιγότερο από 30 ng/mL) είναι 40% έως 100%. Επιπλέον, τα 20 ng/mL έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι είναι εντελώς ανεπαρκή για την καλή υγεία και την πρόληψη ασθενειών και, για να διατηρήσετε την υγεία σας, δεν συνιστώνται επίπεδα κάτω από 40 ng/mL (100 nmol/L).

Για παράδειγμα, η έρευνα έχει δείξει ότι μόλις φτάσετε σε ένα ελάχιστο επίπεδο βιταμίνης D ορού 40 ng/mL, ο κίνδυνος για καρκίνο μειώνεται κατά 67%, σε σύγκριση με το επίπεδο των 20 ng/mL ή λιγότερο. 

Η ιδέα ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάτε στον ήλιο, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος είναι επίσης παραπλανητική. Μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο BMJ Occupational & Environmental Medicine δεν βρήκε καμία συσχέτιση μεταξύ του ιστορικού εργασίας σε εξωτερικούς χώρους και του καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, μετά την ηλικία των 50 ετών, περισσότερη ηλιακή υπεριώδης ακτινοβολία Β (UVR) συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

«Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η μακροχρόνια υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο όψιμης έναρξης καρκίνου του μαστού», διαπίστωσε η μελέτη, προσθέτοντας: «Οι συμβουλές για τακτικά ένα σύντομο χρονικό διάστημα έξω στον ήλιο θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη ειδικά για τις γυναίκες εργαζόμενες σε εσωτερικούς χώρους. ”  Μια συστηματική ανασκόπηση του 2023 δεν διαπίστωσε παρομοίως αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δερματικού μελανώματος μεταξύ των ατόμων που εργάζονται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. 

Η δήλωση των Times ότι το μαύρισμα δεν είναι ασφαλές είναι επίσης παραπλανητική, επειδή η μελανίνη, η ουσία που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο σκούρο μετά την έκθεση στον ήλιο, προορίζεται να βοηθήσει στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαλείπουσα έκθεση στον ήλιο – περιστασιακή έκθεση ακολουθούμενη από πολλές ημέρες ή εβδομάδες με μικρή ή καθόλου έκθεση – τείνει να είναι πιο προβληματική σε σχέση με την τακτική, συχνή έκθεση στον ήλιο, καθώς είναι πιο πιθανό να καείτε και να προκαλέσετε.

Η τακτική έκθεση σε μικρές δόσεις, από την άλλη πλευρά, μειώνει αυτόν τον κίνδυνο, καθώς εμπλέκει έμφυτα προσαρμοστικά συστήματα στο δέρμα σας, τη μελανίνη σας ιδιαίτερα, που έχουν σχεδιαστεί ρητά για να αποτρέπουν τη βλάβη του DNA από την έκθεση στο υπεριώδες φως. Στη  συνέντευξή μου με την Ari Whitten , συγγραφέα του «The Ultimate Guide to Red Light Therapy», εξήγησε:

«Έχουμε λοιπόν αυτό το σύστημα ενσωματωμένο στο σώμα μας που έχει σχεδιαστεί για να μας επιτρέπει να λαμβάνουμε όλα αυτά τα οφέλη του ηλιακού φωτός χωρίς τη βλάβη του DNA και τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Η διαμόρφωση του φωτός ως θρεπτικό συστατικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κατανοήσουμε αυτό.

Ακριβώς όπως χρειαζόμαστε επαρκή θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώμε, όπως το σώμα μας απαιτεί φυσική κίνηση για να εκφράσει τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, χρειαζόμαστε επίσης επαρκή έκθεση στο φως για να εκφράσουμε τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. Η απουσία αυτής της έκθεσης στο ηλιακό φως δημιουργεί μη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. Και υπάρχουν μυριάδες μηχανισμοί μέσω των οποίων συμβαίνει αυτό.

Η βιταμίνη D είναι προφανώς η πιο γνωστή που ρυθμίζει πάνω από 2.000 γονίδια που σχετίζονται με την υγεία του ανοσοποιητικού, τη μυοσκελετική υγεία και πολλά άλλα πράγματα. Αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι μηχανισμοί [επίσης]».

Ο καρκίνος του δέρματος συνδέεται με το λινολεϊκό οξύ

Σε μια μελέτη του 1987, λήφθηκαν δείγματα λιπώδους ιστού από 100 ασθενείς με μελάνωμα και 100 άτομα χωρίς μελάνωμα και αναλύθηκαν τα λιπαρά οξέα των σωμάτων τους. Όχι μόνο υπάρχει αύξηση στο λινολεϊκό οξύ στον ιστό όλων των ατόμων, αλλά το ποσοστό των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFAs) ήταν σημαντικά υψηλότερο στον ιστό των ασθενών με μελάνωμα.

«Γίνεται η πρόταση ότι η αυξημένη κατανάλωση διαιτητικών πολυακόρεστων μπορεί να έχει συμβάλλει στην αιτιολογία του μελανώματος», κατέληξαν οι ερευνητές.  Επιπλέον, η υψηλή πρόσληψη LA μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ηλιακά εγκαύματα, κάτι που δεν θέλετε, καθώς αυτό συμβάλλει στον καρκίνο του δέρματος.

Η εξάλειψη των σπορελαίων από τη διατροφή σας θα μειώσει δραστικά τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και καρκίνου του δέρματος, καθώς η ευαισθησία στη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία ελέγχεται από το επίπεδο των PUFA στη διατροφή σας. 

Η μη υπερβολική έκθεση στον ήλιο «Έχει μεγάλο όφελος για την υγεία»

Οι κίνδυνοι για την υγεία από την έκθεση στον ήλιο προέρχονται από το κάψιμο, δηλαδή την υπερβολική έκθεση. «Δεδομένου ότι η «υπερέκθεση» δεν ορίζεται, το κοινό οδηγείται να πιστεύει ότι η έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται και ότι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο είναι ακίνδυνη», έγραψαν ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Λέιντεν στην Ολλανδία. το 2018. 

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια τεράστια γκάμα πλεονεκτημάτων από την ηλιοφάνεια. Αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τη βιταμίνη D, η οποία χρησιμεύει και ως δείκτης έκθεσης στον ήλιο, αλλά δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα τα οφέλη της. Ένα σχόλιο στο International Journal of Environmental Research and Public Health εξηγεί:

«Οι αναγνωρισμένοι μεσολαβητές που παράγονται από την έκθεση στον ήλιο περιλαμβάνουν βιταμίνη D, μονοξείδιο του αζώτου, ντοπαμίνη, βήτα-ενδορφίνη, ουροκανικό οξύ και γλουταμινικό οξύ. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D δεν είναι επαρκές υποκατάστατο για την έκθεση στον ήλιο… Το συμπέρασμά μας είναι ότι η μη υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι ένα όφελος για την υγεία και —με μέτρο— θα πρέπει να συνιστάται ως τέτοιο».

Επίσης, εάν εκτίθεστε σωστά στον ήλιο, οι ακτίνες διεισδύουν βαθιά στο σώμα σας και ενεργοποιούν την οξειδάση του κυτοχρώματος c, η οποία με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή μελατονίνης μέσα στα μιτοχόνδριά σας. Τα μιτοχόνδριά σας παράγουν ATP, το ενεργειακό νόμισμα του σώματός σας. Ένα υποπροϊόν αυτής της παραγωγής ATP είναι τα αντιδραστικά οξειδωτικά είδη (ROS), τα οποία είναι υπεύθυνα για το οξειδωτικό στρες.

Υπερβολικές ποσότητες ROS θα βλάψουν τα μιτοχόνδρια, συμβάλλοντας σε κακή υγεία, φλεγμονές και χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η θρόμβωση (θρόμβοι αίματος). Αλλά η μελατονίνη ουσιαστικά προστατεύει τα ROS που βλάπτουν τα μιτοχόνδριά σας.

Έτσι, με την άφθονη έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα μιτοχόνδριά σας θα λούζονται με μελατονίνη, μειώνοντας έτσι το οξειδωτικό στρες.  Η έκθεση σε στενή υπεριώδη ακτινοβολία B, ή NB-UVB, οδηγεί ακόμη και σε ένα άλλο ελάχιστα γνωστό όφελος – τη διαμόρφωση του ανθρώπινου εντερικού μικροβιώματος.

Συστάσεις για ασφαλή, ευαίσθητη έκθεση στον ήλιο

Για να κερδίσετε τα οφέλη του ηλιακού φωτός με παράλληλη ελαχιστοποίηση των κινδύνων, θα πρέπει να περνάτε σύντομο χρονικό διάστημα στον ήλιο καθημερινά, ανεβαίνοντας σταδιακά έτσι ώστε να μην καείτε. Ο Saladino αναφέρεται σε αυτό ως δημιουργία του ηλιακού σας κάλου: 

«Αν εχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα εκτεθείτε σε μικρή ποσότητα στον ήλιο… βάλτε αυτές τις UVA και UVB στα διαφορετικά στρώματα του δέρματός σας. Αποκτήστε σταδιακά τη μελανίνη που παράγει UVB και σκεφτείτε σταδιακά να είστε στον ήλιο.

Εν τω μεταξύ, θυμηθείτε να μειώσετε το LA στη διατροφή σας αποφεύγοντας τις υπερεπεξεργασμένες τροφές και να αυξήσετε το ανεφοδιασμό του σώματός σας σε θρεπτικά συστατικά, όπως η ασταξανθίνη, που έχουν  προστατευτική δράση στην υπεριώδη ακτινοβολία , συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου ηλιακού εγκαύματος και σχετικής βλάβης του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

πηγή

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑ@ΑΡΙΕΣ.....
    ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.....
    ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ......
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΜΑΣ.....
    ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ,ΘΕΛΕΙ ΡΕΓΟΥΛΟ.....
    ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΦΟΡΕΣΤΕ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΜΑΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΗΤΕ.....
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ......

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρέθηκε ιός καρκίνου σε λήψεις COVID: "Αυτό φαίνεται πολύ κακό", λέει ο Δρ Peter McCullough

    «Το SV40 είναι ένα γνωστό τμήμα DNA που προάγει τον καρκίνο. Και ναι, είναι στα πλάνα», ανέφερε
    @P_McCulloughMD
    https://twitter.com/VigilantFox/status/1680701828357320711

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »