Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

"Το ΝΑΤΟ είναι πλέον άχρηστο". Ο AFU φοβάται τη νέα τακτική της Ρωσίας

Στρατιώτες κατά τη διάρκεια τακτικών ασκήσεων των παράκτιων πυραυλικών δυνάμεων του στόλου της Βαλτικής - RIA Novosti, 1920, 25.07.2023

© RIA Novosti / Igor Zarembo

Andrei Kots

ΜΟΣΧΑ, 25 Ιουλίου - RIA Novosti, Αντρέι Κοτς. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και την απόσυρση της Μόσχας από τη συμφωνία για τα σιτηρά, η Ρωσία εξαπολύει καθημερινά ισχυρά πλήγματα στις θαλάσσιες υποδομές της Οδησσού και του Νικολάεφ, καθώς και στις εγκαταστάσεις του AFU στα μετόπισθεν. Χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανική διοίκηση το αναγνώρισε ως το κύριο πρόβλημα.

Μια μυστική εγκατάσταση κοντά στην Οδησσό

Τα "αντίποινα χτυπήματα" για τη γέφυρα της Κριμαίας άρχισαν τη νύχτα της 18ης Ιουλίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι εκτοξευτές πυραύλων επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένες βάρκες. Ένας άλλος στόχος ήταν ένα εργοστάσιο επισκευής πλοίων όπου συναρμολογούνταν θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επιπλέον, κοντά στην Οδησσό και το Νικολάεφ καταστράφηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων 70.000 τόνων που προμηθεύουν με καύσιμα τον AFU.

Την επόμενη νύχτα ακολούθησε ισχυρό πλήγμα στο λιμάνι της Οδησσού. Ο Δήμαρχος της πόλης, Gennady Trukhanov, δήλωσε ότι επίθεση τέτοιας κλίμακας δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Η Επιχειρησιακή Διοίκηση Νότου της AFU δήλωσε ότι τα χτυπήματα "σε ένα από τα λιμάνια της περιοχής" προκάλεσαν ζημιές σε τερματικούς σταθμούς σιτηρών και πετρελαίου, δεξαμενές και εξοπλισμό για τη φόρτωση σε πλοία. Το κύμα των εκρήξεων έπληξε επίσης αποθήκες καπνού και πυροτεχνικών.

Η Μόσχα ενημέρωσε αργότερα για την επίθεση στην αεροπορική βάση Kanatovo στην περιοχή Kirovograd.

Εκτόξευση του πυραύλου cruise υψηλής ακρίβειας Kalibr - RIA Novosti, 1920, 24.07.2023

© RIA Novosti / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Τη νύχτα της 20ής Ιουλίου, τα πλήγματα συνεχίστηκαν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατού στην Οδησσό, το Μυκολαίβ, το Ιλιτσέφσκ - χώροι αποθήκευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αποθήκες με πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, υποδομές καυσίμων. Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι χτυπήθηκαν όλοι οι στόχοι.

Και στις 21 Ιουλίου επιτέθηκαν το απόγευμα - τερματικούς σταθμούς όπου εκφορτώθηκε δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν επίσης για ζημιές σε κάποια "εγκατάσταση υποδομής" στη Ζατόκα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας πέταξαν σε λιμάνια του Δούναβη κοντά στα ρουμανικά σύνορα. Συγκεκριμένα, το λιμάνι του Ρένι υπέστη σοβαρές ζημιές. Τα πλοία έφτασαν εκεί χωρίς να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, όντας κάτω από την "ομπρέλα" ενός κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ. Τα σύνορα είχαν ήδη διασχιστεί στην περιοχή των υδάτων του ποταμού.

"Ένα νέο στάδιο της κρίσης"

Ως αποτέλεσμα, οι εξαγωγές σιτηρών μέσω θαλάσσης ανεστάλησαν. Το Κίεβο υποσχέθηκε να ανοίξει το δρόμο μέσω των χωρικών υδάτων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Εξέφρασαν επίσης την ιδέα της συνοδείας από πολεμικά πλοία της συμμαχίας. Ωστόσο, οι ΗΠΑ απέρριψαν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

"Η Δύση και η Ουκρανία έχουν συνηθίσει τη Ρωσία να κάνει παραχωρήσεις, να προσπαθεί να διαπραγματευτεί και να βρει συμβιβασμούς", εξηγεί ο πολιτικός επιστήμονας Andrei Suzdaltsev. - Αλλά η σκληρή απόφαση της Μόσχας για τη συμφωνία για τα σιτηρά και τα χτυπήματα που ακολούθησαν δείχνουν ένα νέο στάδιο της ουκρανορωσικής κρίσης".

© RIA Novosti / Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Χτύπημα από το παράκτιο πυραυλικό σύστημα Bastion σε υποδομές του ουκρανικού στρατού.

Η κατακόρυφα αυξημένη ένταση των χτυπημάτων αναγνωρίζεται και στο Κίεβο. Ο στρατός παραπονιέται ότι δεν μπορεί να καταρρίψει τους υπερηχητικούς πυραύλους Onyx. Ο Γιούρι Ιγκνάτ, εκπρόσωπος της AFU, επισήμανε ότι η ταχύτητα άνω των τριών χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα και το εξαιρετικά χαμηλό ύψος καθιστούν πολύ δύσκολη την αναχαίτιση.

Παρά τα δυτικά συστήματα αεράμυνας, προφανώς δεν έχει καταρριφθεί ούτε ένας Onyx αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για έναν υπερηχητικό, μεσαίου βεληνεκούς πύραυλο κατά πλοίων που έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμά ναυτικές ομάδες επιφανείας και μεμονωμένα πλοία. Χρησιμοποιείται επίσης εναντίον χερσαίων στόχων. Εμβέλεια - 300 χιλιόμετρα (η αναβαθμισμένη έκδοση "Μ" - 800 χιλιόμετρα). Το βάρος της πολεμικής κεφαλής - 300 χιλιόγραμμα.

Το "Onyx" οπλίζει όχι μόνο πλοία και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και κινητά παράκτια συγκροτήματα "Bastion". Αυτά είναι αυτά που χτύπησαν την Οδησσό και το Νικολάεφ από το έδαφος της Κριμαίας.

Ο Ignat ανέφερε επίσης τους πυραύλους αεροσκαφών κατά πλοίων Kh-22, που επιταχύνονται σε τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Ο ομιλητής τόνισε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να καταστραφούν στον αέρα. Και έτσι διέψευσε επανειλημμένες αναφορές για καταρρίψεις πάνω από το Κίεβο υπερηχητικών "Kinzhal", τα οποία είναι πολύ ταχύτερα και πιο ευέλικτα.

Τρία κλιμάκια

Η Ρωσία χρησιμοποίησε και άλλα μέσα υψηλής ακρίβειας: τα υποηχητικά Kalibr θαλάσσης και αέρος Kh-101, τα χερσαία Iskander-M και Iskander-K, και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι Geran.

© RIA Novosti / Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Εργασίες μάχης των πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Iskander των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης

Τα "Γεράνια" εκτοξεύονται, κατά κανόνα, μαζικά στην αρχή μιας επίθεσης. Το καθήκον τους δεν είναι τόσο να πλήξουν στόχους όσο να προκαλέσουν την ουκρανική αεράμυνα να ανταποδώσει τα πυρά. Οι εντοπισμένες θέσεις SAM πλήττονται με πυραύλους αντιραντάρ.

Το δεύτερο κλιμάκιο είναι τα Kalibras και τα X-101 - σε εξαιρετικά χαμηλά ύψη με κάλυψη του εδάφους. Μαζί με αυτά πετούν "διπλά" χωρίς πολεμική κεφαλή, προκαλώντας περαιτέρω σύγχυση στους χειριστές των ραντάρ. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η μερίδα του λέοντος των αντιαεροπορικών πυραύλων έχει ήδη εξαντληθεί και τα SAM επαναφορτίζονται. Η ουκρανική αεράμυνα είναι κορεσμένη από στόχους και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αναχαίτιση όλων των "εισερχόμενων".

Προς το τέλος, μπαίνουν στο παιχνίδι τα συγκροτήματα Iskander και τα υπερηχητικά όπλα. Οι πύραυλοι αυτοί καταστρέφουν τους προβλεπόμενους στόχους, που είναι ήδη ανυπεράσπιστοι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η μαζική συνδυασμένη χρήση διαφορετικών μέσων καταστροφής, που επιτίθενται από διαφορετικές πλευρές και σε διαφορετικά ύψη, που κάνει τα ρωσικά πλήγματα τόσο αποτελεσματικά.

Ο Γιούρι Ιγκνάτ έβγαλε ένα απογοητευτικό συμπέρασμα: παρά τις κυρώσεις και την πρωτοφανή οικονομική πίεση, η Ρωσία συνεχίζει να παράγει πυραύλους. Και δεν μπορεί να γίνει τίποτα γι' αυτό

"NATO- is- now- useless. AFU- fears -Russia's -new- tactics

https://ria.ru/20230725/porty-1885992439.html

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »