Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Τα Μέσα Ενημέρωσης Ισχυρίζονται Παραπλανητικά Ότι Οι ΗΠΑ Θα Σημειώσουν Ρεκόρ Υψηλών Θερμοκρασιών Αυτό Το Καλοκαίρι

φωτογραφία από RUN 4 FFWPU

Μετάφραση: Απολλόδωρος

12 Ιουλίου 2023 | H. STERLING BURNETT | Διαβάστε το εδώ

Παρόλο που έχει κάνει ζέστη, αν τα μέσα ενημέρωσης είχαν μπει στον κόπο να ελέγξουν τα ιστορικά αρχεία, θα είχαν διαπιστώσει ότι καμμία από τις υψηλές θερμοκρασίες που επιτεύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν πλησίασε τα ιστορικά υψηλά τους στις αναφερόμενες πολιτείες.

Το άρθρο της USA Today, "Το ένα ρεκόρ ζέστης μετά το άλλο θα σπάσει το 2023. Να πώς να τα καταλάβετε όλα αυτά", ισχυρίζεται ότι τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών όλων των εποχών έσπασαν στη Φλόριντα, την Αριζόνα και το Τέξας.

Οι ισχυρισμοί αυτοί αντικατοπτρίζουν παρόμοιους ισχυρισμούς άλλων μέσων ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα του The Guardian και του Axios..

"Η ανεπίσημη μέση θερμοκρασία της Γης έσπασε ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα", έγραψε η USA Today. "Οι ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες έσπασαν ρεκόρ στη Νότια Φλόριντα και την Αριζόνα. Ένας θερμικός θόλος στο Τέξας έσπασε ρεκόρ τον Ιούνιο και ήταν ο θερμότερος Ιούνιος του πλανήτη που έχει καταγραφεί ποτέ".

Όπως έχει συζητηθεί από πολλούς άλλους αναλυτές εδώ, εδώ, και στο Climate Realism εδώ, για παράδειγμα, οι ισχυρισμοί ότι η Γη σημείωσε ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών την περασμένη εβδομάδα βασίστηκαν σε εσφαλμένες "αναλογικές αναλύσεις" μοντέλων υπολογιστών και όχι σε σκληρά δεδομένα που καταγράφηκαν από δορυφόρους, μετεωρολογικά μπαλόνια και επιφανειακούς σταθμούς.

Πράγματι, παρά την προσοχή που δόθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις ισχυριζόμενες παγκόσμιες θερμοκρασίες ρεκόρ, όταν η USA Today ρώτησε την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) σχετικά με τους ισχυρισμούς περί ρεκόρ, η υπηρεσία δήλωσε ότι τα δεδομένα επιφανειακής θερμοκρασίας δεν επιβεβαιώνουν ότι οι παγκόσμιες υψηλές θερμοκρασίες έσπασαν ρεκόρ στις αρχές Ιουλίου.

Παρόλο που οι υψηλές θερμοκρασίες για συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να έχουν ξεπεραστεί σε ορισμένες πόλεις των πολιτειών που συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η μακροπρόθεσμη κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την εκτίναξη των θερμοκρασιών μιας μόνο ημέρας ή εβδομάδας, ιδίως όταν υπάρχουν πιο πιθανές αιτίες για τις καταγεγραμμένες θερμοκρασίες.

Η Γη εισήλθε πρόσφατα σε φάση El Nino, ένα φυσικό καιρικό πρότυπο, το οποίο, όπως επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), προκαλεί ευρεία αύξηση των επιφανειακών θερμοκρασιών.

Επιπλέον, ο Ατλαντικός Ωκεανός βιώνει ταυτόχρονα μια περίοδο εξαιρετικά χαμηλής Βορειοατλαντικής Ταλάντωσης, η οποία επίσης οδηγεί σε θερμότερες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας.

Επίσης, κάθε μία από τις πόλεις ή περιοχές όπου ισχυρίστηκαν ότι έσπασαν τα ρεκόρ έχει σταθμούς θερμοκρασίας που έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη από το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας (UHI).

Στις τοποθεσίες που αναφέρονται στις διάφορες ιστορίες έχει σημειωθεί τεράστια αύξηση του πληθυσμού από τότε που σημειώθηκαν τα προηγούμενα ρεκόρ.

Για παράδειγμα, το San Angelo του Τέξας, ήταν μεταξύ των περιοχών που τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έσπασε το ιστορικό ρεκόρ για μια ημερομηνία στις αρχές Ιουλίου, με θερμοκρασία 114℉, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 111℉, το οποίο σημειώθηκε για πρώτη φορά το 1933 και ισοφαρίστηκε επανειλημμένα από τότε, το 1943, το 1944 και το 1960 (τα τρία τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία η Γη ψύχθηκε ελαφρά).

Αυτό που παραλείπουν να αναφέρουν αυτές οι ιστορίες, ωστόσο, είναι ότι από τότε που τέθηκε και ισοφαρίστηκε το προηγούμενο ρεκόρ, το San Angelo μεγάλωσε σημαντικά, με περισσότερες συνακόλουθες τεχνητές πηγές θερμότητας.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 έως σήμερα, ο πληθυσμός του San Angelo έχει αυξηθεί κατά περίπου 294%, και από το 1960, την τελευταία φορά που ισοφαρίστηκε το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας, ο πληθυσμός του San Angelo έχει αυξηθεί περισσότερο από 69%.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το ρεκόρ όλων των εποχών στο Τέξας με την υψηλότερη θερμοκρασία των 120℉ καταγράφηκε σε δύο τοποθεσίες και οι δύο με πληθυσμό τότε και τώρα μικρότερο από 10.000 άτομα: Το Seymour το 1933 και το Monhans το 1994.

Και οι δύο τοποθεσίες έχουν ένα κλάσμα του πληθυσμού του San Angelo. Το πρόσφατο υψηλό του San Angelo δεν φαίνεται τόσο δραματικό στο πλαίσιο αυτό.

Ο πληθυσμός έχει αυξηθεί ακόμη ταχύτερα και είναι πολύ μεγαλύτερος στη Φλόριντα και την Αριζόνα, δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολιτείες της χώρας.

Για παράδειγμα, ενώ η USA Today αναφέρεται αόριστα στα ημερήσια ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας που σημειώνονται στην Αριζόνα, ο Guardian δίνει κάποιες λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι το Phoenix μπορεί να ισοφάρισε τη δεύτερη πιο ζεστή ημέρα στο ρεκόρ των 121℉ που σημειώθηκε το 1995.

Ωστόσο, από το 1990 ο πληθυσμός του Phoenix έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 67 τοις εκατό.

Για την Αριζόνα στο σύνολό της, το σημερινό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας 128℉ σημειώθηκε το 1994 στη λίμνη Havasu City.

Το 1990, ο πληθυσμός του Lake Havasu City ήταν μόλις το 2,5 τοις εκατό του πληθυσμού του Phoenix και παρά τον υπερδιπλασιασμό του μεγέθους του από τότε, εξακολουθεί να είναι μόνο το 3,4 τοις εκατό του μεγέθους του Phoenix.

Στο αραιοκατοικημένο Lake Havasu City, είναι εξαιρετικά απίθανο το φαινόμενο UHI να έθεσε σε κίνδυνο το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών όλων των εποχών της Αριζόνα.

Αντίθετα, το φαινόμενο UHI είναι σχεδόν βέβαιο ότι συνέβαλε στις πρόσφατες μη-ρεκόρ αλλά υψηλές θερμοκρασίες του Phoenix.

Και όσον αφορά τη Φλόριντα, το ρεκόρ θερμοκρασίας θερμότητας σημειώθηκε στις 29 Ιουνίου 1931, με 109℉, περισσότερο από 90 χρόνια πριν από την παγκόσμια θέρμανση στο Monticello, το οποίο είχε λιγότερους από 2.000 κατοίκους.

Αυτή η θερμοκρασία είναι 19 βαθμούς υψηλότερη από τις θερμοκρασίες στην Daytona Beach στις αρχές Ιουνίου, για τις οποίες η USA Today εξέφρασε τόση ανησυχία.

Έγιναν και θα γίνουν κάποια ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών αυτό το καλοκαίρι; Σχεδόν σίγουρα. Σχεδόν πάντα συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να σημειώνονται νέα ρεκόρ θερμοκρασίας κάπου σε κάποια ημερομηνία.

Αυτό θα είναι ιδιαίτερα πιθανό φέτος με τον συνδυασμό των υφιστάμενων ωκεάνιων κυκλοφοριακών μοτίβων που βρίσκονται σε ισχύ ή διαμορφώνονται.

Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει μακροχρόνια τάση για αύξηση του αριθμού των κυμάτων καύσωνα ή για σταθερά ρεκόρ θερμοκρασιών, η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τυχόν νέα ρεκόρ.

Διαβάστε περισσότερα στο Climate Realism

Δικτυογραφία:

Media Deceptively Claim U.S. Setting Record-High Temps This Summer - Climate Change Dispatch

https://climatechangedispatch.com/media-deceptively-claim-u-s-setting-record-high-temps-this-summer/

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »