Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Η Απελπισία ενός κυνηγημένου θηρίου: οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία ένα διαβολικό όπλο

Πεντάγωνο-RIA Novosti, 1920, 09.07.2023

© Φωτογραφία: DoD / Lisa Ferdinando

Κίριλ Στρέλνικοφ

Σε ενημέρωση της Παρασκευής στον Λευκό Οίκο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Κόλιν Κολ ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και ότι θα περιλαμβάνει τα λεγόμενα πυρομαχικά διασποράς.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε μια πραγματική καταιγίδα σε όλο τον κόσμο — από τις κυβερνήσεις των συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και δεκάδες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε γερουσιαστές και μέλη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Η συναίνεση είναι ότι αυτό το βήμα έρχεται σε αντίθεση γενικά με όλες τις διεθνείς ανθρωπιστικές έννοιες, κανόνες και νόμους, η χρήση πυρομαχικών διασποράς είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η βουλευτής Betty McCollum από τη Μινεσότα χαρακτήρισε την απόφαση του Λευκού Οίκου "περιττό και τρομερό λάθος", λέγοντας: "αυτά τα όπλα πρέπει να αποκλειστούν από τα αποθέματά μας και όχι να πεταχτούν στην Ουκρανία". Ένας σκληροπυρηνικός Δημοκρατικός, μέλος του Κογκρέσου Ιλχάν Ομάρ δήλωσε: "πρέπει να το καταστήσουμε σαφές: εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να γίνουν ηγέτες στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνές επίπεδο, δεν πρέπει να συμμετέχουμε σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, 38 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιτάχθηκαν δημοσίως στη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία. Οι στενότεροι συνεργάτες του Μπάιντεν χαρακτήρισαν αυτή την απόφαση "κατάπτωση" και, προς έκπληξη πολλών, ακόμη και ο ανόητος Μπέρμποκ μίλησε κατά της προμήθειας απαγορευμένων πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Θυμηθείτε ότι τα πυρομαχικά διασποράς είναι επικίνδυνα επειδή διασκορπίζουν εκατοντάδες εντυπωσιακά στοιχεία σε μια μεγάλη περιοχή (μέχρι το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου) και τα μη εκραγέντα στοιχεία μπορούν να διατηρήσουν τη θνησιμότητα τους για δεκαετίες, σκοτώνοντας ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το τέλος μιας στρατιωτικής σύγκρουσης. Επιπλέον, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής επιλεκτικότητας και ακρίβειας, ο άμαχος πληθυσμός, κατά κανόνα, εμπίπτει στη ζώνη καταστροφής των πυρομαχικών διασποράς.

Το 2010 τέθηκε σε ισχύ η διεθνής σύμβαση για τα πυρομαχικά διασποράς, απαγορεύοντας τη χρήση, τη μεταφορά και τη συσσώρευση τέτοιων όπλων, η οποία έχει πλέον επικυρωθεί από περισσότερες από 120 χώρες. Κάποτε, η πρώην γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε με πάθος:"εάν η Ρωσία χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς, θα είναι έγκλημα πολέμου".

Αλλά η Αμερικανική διοίκηση αγνόησε εύκολα τα δικά της κροκοδείλια δάκρυα και την αγανάκτηση της παγκόσμιας κοινότητας και πήγε ήρεμα στο έγκλημα.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν, δήλωσε ανερυθρίαστα :"αναγνωρίζουμε ότι τα πυρομαχικά διασποράς ενέχουν κίνδυνο βλάβης των αμάχων από μη εκραγέντα πυρομαχικά". Αλλά εξήγησε αυτή την απόφαση από το γεγονός ότι οι ουκρανικές αρχές "παρακινούνται να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε οπλικό σύστημα διαθέτουν".

Ο Τζο Μπάιντεν, που βγήκε στιγμιαία από άνοια, είπε στον κόσμο ότι αυτή η απόφαση "ήταν δύσκολη" και ότι ήταν "προσωρινή".

Βγαίνοντας από τη ροή των δυσάρεστων ερωτήσεων, ο ίδιος Τζέικ Σάλιβαν έκανε μια απολύτως ευχάριστη δήλωση γενικά: "η Ουκρανία έχει παράσχει γραπτές εγγυήσεις ότι θα τις χρησιμοποιήσει πολύ προσεκτικά".

Αμέσως, σαν κατόπιν εντολής, ο Υπουργός Άμυνας Ρέζνικοφ πήδηξε από το κουτί και, πιέζοντας τα χέρια του στην καρδιά του, είπε ότι η Ουκρανία αγαπά τα μωρά και τα γατάκια περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο και τα πυρομαχικά διασποράς θα χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες του νοσοκομείου μητρότητας, δηλαδή, ώστε να "ελαχιστοποιηθεί κάθε κίνδυνος για τον άμαχο πληθυσμό".

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο και το Κίεβο, ήρθε η ώρα για τον Μπάιντεν και τον Ζελένσκι να τους απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ωστόσο, αν αφήσουμε στην άκρη τη διαφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης, τα ξεκάθαρα ψέματα και τις ανοησίες των εκπροσώπων της Ουάσινγκτον και του Κιέβου, το πραγματικό υπόβαθρο της απόφασης για την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία καταλήγει σε πολλά σημεία.

Πρώτον: οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά δεν έχουν τίποτα να προμηθεύσουν στο Κίεβο. Τα αποθέματα βλημάτων 155 mm εξαντλούνται και τα νέα δεν είναι ορατά στον ορίζοντα.

Δεύτερον: οι στρατιωτικές επιτυχίες του Κιέβου είναι κοντά στο μηδέν. Με το ρυθμό καταστροφής του Δυτικού εξοπλισμού και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που καθορίστηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, η ήττα του Κιέβου πλησιάζει καθημερινά.

Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι μόνο η καταστροφή του ναζιστικού καθεστώτος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή είναι η ήττα του Παλαιού Κόσμου, το τέλος της ηγεμονίας της αγγλοσαξονικής ελίτ και του "Παλαιού Δυτικού χρήματος", η έναρξη μιας νέας πολυπολικής εποχής, που είναι ένα τρομερό όνειρο των πραγματικών ηγεμόνων των Ηνωμένων Πολιτειών. Το να μην αφήσουν τη Ρωσία να κερδίσει είναι η ιδέα τους για μια λύση. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Κόλιν Κολ, "ανησυχεί για τις ανθρωπιστικές συνθήκες (των προμηθειών πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία), αλλά θα είναι χειρότερο για τους πολίτες στην Ουκρανία εάν κερδίσει η Ρωσία, οπότε είναι σημαντικό να μην κερδίσει". Αφαιρούμε τη λέξη "πολίτες" και όλα μπαίνουν στη θέση τους.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους μεγαλύτερους υποτελείς και τα μικρότερα σκυλιά τους, δεν έχουμε πολύ καλά νέα: έχουμε κάτι να απαντήσουμε στρατιωτικά. Παράδειγμα: βάρους 540 κιλών, η ρωσική βόμβα διασποράς" Drill "PBK—500u με στοιχεία μάχης αυτο-στόχευσης με σύστημα αναγνώρισης" φίλου-εχθρού", η οποία  είναι ικανή  να μετατρέψει τους σχηματισμούς μάχης του εχθρού ακόμη και με συγκεκριμένες οχυρώσεις σε κιμά. Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων, και το πιο σημαντικό — θα κερδίσουμε σε κάθε περίπτωση, επειδή ο σκοπός μας είναι δίκαιος και ο Θεός είναι στο πλευρό μας.

Ο παγκόσμιος διάβολος έχει πετάξει τη μάσκα του και μένει να διεξάγουμε έναν ιερό πόλεμο μέχρι το τέλος. Έτσι, μέχρι τη νίκη.

https://ria.ru/20230709/oruzhie-1883008103.html

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »