Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Το 96% των Αμερικανικών Δεδομένων για το Κλίμα είναι Αλλοιωμένο

Μετάφραση: Απολλόδωρος

11 Ιουνίου 2023 | Truth Press | Διαβάστε το εδώ

Αυτή η στιγμή μοιάζει κατάλληλη για να εμφανιστεί μια ιστορία σαν αυτή, αφού αφορά τόσο τα σύννεφα καπνού όσο και την κλιματική αλλαγή. Πιθανότατα θα ακούσατε πώς η AOC έσπευσε να κατηγορήσει τα σύννεφα καπνού που υφέρπουν από τις πυρκαγιές στον Καναδά την περασμένη εβδομάδα για την κλιματική αλλαγή.

Όπως πιθανότατα περιμένατε, χωρίς καν να χρειαστεί να το ελέγξετε, αυτό αποδεικνύεται ανοησία. Αλλά τα υποκείμενα γεγονότα που αποδεικνύουν την ανόητη φύση του αποδεικνύεται ότι έχουν βαθιές ρίζες στην επιστήμη. Και ερευνώντας αυτό το ερώτημα προκύπτει κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον, στο οποίο θα αναφερθούμε σε λίγο.

Θα πρέπει να δείτε τη δουλειά του βετεράνου μετεωρολόγου Anthony Watts του Ινστιτούτου Heartland. Μελετά τον καιρό και το κλίμα γενικότερα εδώ και πολύ καιρό. Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα επιθεωρώντας μετεωρολογικό εξοπλισμό και μελετά ιστορικά δεδομένα καιρού από όλο τον κόσμο.

Ένα από τα πρώτα ευρήματα που θα ήθελε να γνωρίζει το κοινό είναι ότι όχι μόνο οι πυρκαγιές είναι συχνές σε πολλά μέρη της Βόρειας Αμερικής, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τον 21ο αιώνα, στην πραγματικότητα ήταν λιγότερες από ό,τι στο παρελθόν. Απλώς λαμβάνουν μεγαλύτερη προσοχή από τον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντί να επικεντρωθεί η συζήτηση στο ποιες μπορεί να είναι οι πραγματικές ή φανταστικές βλάβες, πώς να τις μετριάσουμε και πώς να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, οι ακτιβιστές του κλίματος εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να κατηγορήσουν την "κλιματική αλλαγή" για τον καπνό. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πυρκαγιές γίνονται λιγότερο συχνές και σοβαρές καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται σε μικρό βαθμό. Καθώς οι πυρκαγιές γίνονται λιγότερο συχνές, είναι παράλογο να κατηγορούμε τις λίγες πυρκαγιές που παραμένουν για την κλιματική αλλαγή...

"Μελέτες με κριτές και επαληθευμένες δορυφορικές παρατηρήσεις δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι πυρκαγιές μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα έχουν γίνει λιγότερο συχνές και λιγότερο σοβαρές καθώς η Γη θερμαίνεται σε μικρό βαθμό. Ο πιθανός λόγος είναι η μετρούμενη αύξηση της εξάτμισης από τους ωκεανούς του πλανήτη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα συχνότερες παγκόσμιες βροχοπτώσεις".

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το συγκλονιστικό μέρος της ιστορίας. Όταν συζητάμε για τη "μέτρια αύξηση της θερμοκρασίας" που έχει παρουσιάσει ο πλανήτης, χρειάζεται να έχουμε αξιόπιστα δεδομένα. Αλλά καθώς ο Dr. Watts εξέτασε μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, ανακάλυψε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα μπορεί να είναι σχεδόν άχρηστα όταν προσπαθεί να ποσοτικοποιήσει πολύ μικρές αλλαγές στις μέσες θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει επειδή πάνω από το 90% των δεδομένων είναι "αλλοιωμένα". Και ο λόγος γι' αυτό είναι η πραγματικότητα ότι η συντριπτική πλειονότητα των θερμομέτρων στα οποία βασίζεται η NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration) είναι ακατάλληλα εγκατεστημένα και συντηρημένα, με αποτέλεσμα την καταγραφή τεχνητά υψηλότερων θερμοκρασιών.

Μια νέα μελέτη, με τίτλο: Corrupted Climate Stations: The Official U.S. Surface Temperature Record Remains Fatally Flawed (Διαφθαρμένοι σταθμοί κλίματος: Η επίσημη καταγραφή της επιφανειακής θερμοκρασίας των ΗΠΑ παραμένει θανάσιμα ελαττωματική) διαπιστώνει ότι περίπου το 96% των αμερικανικών σταθμών θερμοκρασίας που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της κλιματικής αλλαγής δεν πληρούν αυτό που η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) θεωρεί ως "αποδεκτή" και μη αλλοιωμένη τοποθέτηση σύμφωνα με τα δικά της δημοσιευμένα πρότυπα.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Heartland Institute, συντάχθηκε μέσω δορυφορικών και προσωπικών επισκέψεων σε μετεωρολογικούς σταθμούς της NOAA που συμβάλλουν στα "επίσημα" δεδομένα θερμοκρασίας της ξηράς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα δείχνει ότι το 96% αυτών των σταθμών είναι αλλοιωμένο από τις τοπικές επιπτώσεις της αστικοποίησης - παράγοντας θερμική μεροληψία λόγω της εγγύτητάς τους σε άσφαλτο, μηχανήματα και άλλα αντικείμενα που παράγουν θερμότητα, παγιδεύουν θερμότητα ή επιτείνουν τη θερμότητα.

Προκειμένου να παραχθούν ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας με βάση τα ίδια τα δημοσιευμένα πρότυπα της NOAA, τα θερμόμετρα υποτίθεται ότι βρίσκονται σε φυσικές, "παρθένες" τοποθεσίες, όπως χωράφια, δάση, κορυφές λόφων κ.λπ. Αλλά η έρευνα του Dr. Watts αποκάλυψε ότι πάνω από το 90% των θερμομέτρων της NOAA βρίσκονται σε ακατάλληλα μέρη. Το 96% βρίσκεται σε χώρους στάθμευσης, σε κτίρια, σε τοίχους από τούβλα ή σε άλλα τεχνητά περιβάλλοντα. Τα τούβλα, η άσφαλτος και άλλα ανθρώπινα κατασκευαστικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα περιβάλλοντα παγιδεύουν τεχνητά τη θερμότητα, οδηγώντας σε μια "θερμική μεροληψία" στα συλλεγόμενα δεδομένα. Τα θερμόμετρα που τοποθετούνται σε φυσικά περιβάλλοντα καταγράφουν χαμηλότερες μέσες θερμοκρασίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πόλεις, οι χώροι στάθμευσης και οι αυτοκινητόδρομοι δεν είναι θερμότεροι. Είναι σαφώς θερμότερες. Αλλά δεν είναι επειδή ο πλανήτης συνολικά θερμαίνεται. Είναι επειδή κατασκευάζουμε πράγματα που παγιδεύουν και συγκρατούν περισσότερη θερμότητα από όση θα συνέλεγε και θα συγκρατούσε η Μητέρα Φύση αν την άφηναν στην τύχη της. Αυτό είναι ένα ακόμη εξαιρετικό στοιχείο που υποστηρίζει ένα σχέδιο που υποστηρίζω εδώ και αρκετό καιρό.

Υπάρχει ένας τρόπος να μειωθεί η αύξηση της θερμοκρασίας φτηνά και σχετικά εύκολα. Και δεν περιλαμβάνει την απαγόρευση των σομπών υγραερίου, την απαγόρευση των αυτοκινήτων των ανθρώπων ή τον αποδεκατισμό της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων. Απλά πρέπει να φυτέψουμε ένα τρισεκατομμύριο δέντρα. Υπάρχουν καινοτόμα σχέδια σχεδιασμού που επιτρέπουν τη φύτευση δέντρων και θάμνων πάνω και γύρω από κτίρια σε αστικές περιοχές, καθώς και τεράστιες εκτάσεις πρώην δασικών εκτάσεων που πρέπει να αποκατασταθούν. Όλα αυτά τα φυτά θα δημιουργήσουν σκιά, μειώνοντας την τοπική θερμοκρασία. Ταυτόχρονα θα απορροφήσουν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και θα το αντικαταστήσουν με οξυγόνο, αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, τα δέντρα τα κάνουν όλα αυτά από μόνα τους χωρίς καμία παρέμβαση από τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν βγάζουν χρήματα για ανθρώπους όπως ο John Kerry και οι φίλοι του που ταξιδεύουν με ιδιωτικά τζετ, οπότε δεν θα τους ακούσετε ποτέ να το υποστηρίζουν.

—Δικτυογραφία:

96% of U.S. Climate Data Is Corrupted - Truth Press

https://truthpress.com/news/96-of-u-s-climate-data-is-corrupted/

πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ????

    Snowpiercer (2013)

    https://tainio-mania.online/load/drama/1/2-1-0-1354

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »