Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΜΟΝΤΕΛΟ 1992! Μονιμοποιούνται οι ιδιώτες στα λεωφορεία της Αττικής...

Ανοιχτό διαγωνισμό για την παραχώρηση 63 λεωφορειακών γραμμών της Αττικής, για διάστημα από πέντε έως επτάμισι χρόνια, σε ιδιώτες προκηρύσσει ο ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με το κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση -και θυμίζει το μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και από την κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη το 1992 για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών-  η «παροχή υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών με αστικά λεωφορεία στην ανατολική και δυτική Αττική για 60 μήνες με δικαίωμα παράτασης έως 30 μήνες», που αφορά 25 λεωφορειακές γραμμές στην ανατολική Αττική και 38 γραμμές στη δυτική Αττική, έχει συνολικό προϋπολογισμό 312.000.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., επί υπουργίας Κώστα Αχ. Καραμανλή, είχε προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση αυτού του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, με αφορμή την πανδημία και τις ανάγκες για αυξημένα δρομολόγια, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ωστόσο μετά και τον πρόσφατο εκλογικό θρίαμβο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας πολιτικής που υπήρχε στα σχέδια εδώ και… δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβλεπόμενη αμοιβή ανά οχημα το χιλιόμετρο θα ανέλθει σε 2,13 ευρώ, θα είναι δηλαδή σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το 1,41 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είχε οριστεί για τα ΚΤΕΛ.

Ο ανάδοχος -ή οι ανάδοχοι- θα πρέπει να χρησιμοποιεί ντιζελοκίνητα λεωφορεία κατηγορίας EURO VI, νέα ή μεταχειρισμένα, με ηλικία έως και πέντε έτη κατά την έναρξη της σύμβασης, ενώ η ηλικία τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 έτη σε κανένα χρονικό σημείο της σύμβασης. Μέχρι το τέλος του πρώτου έτους της σύμβασης θα πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία και δύο αμαξοστάσια, ένα στην ανατολική και ένα στη δυτική Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »