Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Φρίκη! Παλαιστίνιοι γιατροί βασανίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό

 

Σημερινό ρεπορτάζ του BBC αποκαλύπτει τον ξυλοδαρμό και την χλεύη που υπέστησαν παλαιστίνιοι γιατροί και νοσηλευτές στη Γάζα. Μετά από ισραηλινή επιδρομή στο νοσοκομείο Νάσερ, οι παλαιστίνιοι κρατήθηκαν, αναγκάστηκαν να γδυθούν και ξυλοκοπήθηκαν επανειλημμένα, ενώ είχαν δεμένα τα μάτια.

Ο γιατρός Ahmed Abu Sabha περιέγραψε ότι ήταν για μια εβδομάδα υπό κράτηση. Ανέφερε ακόμα πως του επιτέθηκαν σκυλιά με φίμωτρα και του έσπασε το χέρι ένας Ισραηλινός στρατιώτης. Οι παλαιστίνιοι αποκάλυψαν στο βρετανικό μέσο ότι τους ταπείνωσαν, τους ξυλοκόπησαν, τους έβρεξαν με κρύο νερό και τους ανάγκασαν να γονατίσουν για ώρες. Ανέφεραν ότι κρατήθηκαν φυλακισμένοι για μέρες πριν

αφεθούν ελεύθεροι.

Το BBC προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και να θέσει ερωτήματα. Αρνήθηκαν ότι το ιατρικό προσωπικό τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εγχείρησής τους και είπαν ότι «οποιαδήποτε κακοποίηση κρατουμένων είναι αντίθετη με τις εντολές του IDF και ως εκ τούτου απαγορεύεται αυστηρά».

Απέπλευσε το πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο

Την ίδια ώρα, το πλοίο πρώτων βοηθειών Open Arms απέπλευσε από το λιμάνι της Κύπρου και κατευθύνεται προς τη Γάζα. Το σκάφος μετέφερε σχεδόν 200 τόνους τροφίμων στη Γάζα, ενώ ο πληθυσμός της Γάζας είναι στα πρόθυρα λιμού.

(AP Photo/Petros Karadjias)

Η αποστολή χρηματοδοτείται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διοργανώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Proactiva Open Arms προμηθεύει το πλοίο. Καθώς στη Γάζα δεν υπάρχει λιμάνι, η WCK επεσήμανε ότι δημιουργεί μια προβλήτα χρησιμοποιώντας υλικά από τα κατεστραμμένα κτίρια του θύλακα. Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει συγκεντρώσει ακόμη 500 τόνους βοήθειας στην Κύπρο, τα οποία σκοπεύει να μεταφέρει στη Γάζα.

Μετά από πέντε μήνες πολέμου, ο ΟΗΕ λέει ότι το ένα τέταρτο των ανθρώπων στην πολιορκημένη παλαιστινιακή επικράτεια βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας. Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι δεν έκανε αρκετά για να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας.

Ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας συγκεντρώθηκε χθες βράδυ για την πρώτη διακοπή νηστείας στην αρχή του φετινού ραμαζανιού, στο οποίο ρίχνουν βαριά σκιά η απειλή γενικευμένου λιμού και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, καθώς ο καταστροφικός πόλεμος διανύει τον έκτο του μήνα.

Σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου μουσουλμανικού κόσμου, το ραμαζάνι, ο ιερός μήνας νηστείας και προσευχής των πιστών, είναι γιορτή που συνοδεύεται από πλούσια οικογενειακά δείπνα κάθε βράδυ. Όμως στη Λωρίδα της Γάζας, οι περισσότεροι δεν έχουν και πολλή διάθεση για γιορτή.

Βομβαρδισμοί Ισραήλ και στον Λίβανο

Χθες βράδυ έγιναν ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στον τομέα της Μπάαλμπεκ, προπύργιο της Χεζμπολά στον ανατολικό Λίβανο, περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα. Επρόκειτο για το δεύτερο πλήγμα στη συγκεκριμένη περιοχή αφότου άρχισαν οι σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών στη μεθόριο Ισραήλ/Λιβάνου, την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άμαχος και τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη στον βομβαρδισμό αυτόν.

Δώδεκα από τις πιο γνωστές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατηγορώντας τη χώρα ότι δεν συμμορφώθηκε με την προσωρινή απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου ότι πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »