Η βρετανική κυβέρνηση διευρύνει τον ορισμό της «τρομοκρατίας» για να συμπεριλάβει περιεχόμενο που παράγεται από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που αποκαλύπτει τη διαφθορά εντός της κυβέρνησης. Διότι εκτός απο ακροδεξιοί εξτρεμιστές όπως μας έχουν αποκαλέσει πολλές φορές, είμαστε και τρομοκράτες… Ποιον όμως τρομοκρατούμε;
Μα φυσικά την όποια κυβέρνηση, αφού σε αυτήν ασκούμε κριτική… Με τον νέο νόμο του Ηνωμενου Βασίλειου, δεν θα μπορείς να το κάνεις. Γιατί αν το συγκρίνουμε με τα Ελληνκά δεδομένα, πως αλλιώς θα αποκαλέσεις αυτούς που επέβαλαν ένα πειραματικό σκεύασμα στο κοινό προκαλώντας εκατομμύρια θανάτους και τραυματισμούς αν όχι εγκληματίες; ή ακόμα πως θα αποκαλέσεις το έγκλημα στα Τέμπη;
Αυτά λοιπόν σύμφωνα με τον νόμο, θα θεωρούνται τρομοκρατία που στρέφεται κατά της δημοκρατίας;
Μόνο που το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και αυτό που στρέφεται κατά της δημοκρατίας, είναι έλειψη πολυφωνίας. Πόσο μάλλον όταν λειτουργει ως εγκληματικός παράγοντας σκοτώντας και
καταστρέφοντας ανθρώπους.Για άλλη μια φορά παρατηρούμε την αντιστροφή της λογικής!
Το Reclaimthenet.org γράφει: Πιθανώς να καλύψει όλες τις πολιτικές και ιδεολογικές βάσεις, ο νόμος αναφέρει τόσο τους «ισλαμιστές», όσο και τις «ακροδεξιές» οργανώσεις ως επιβλαβείς δραστηριότητές που καταφέρονται εναντίον του πολιτεύματος».
Υπουργοί εξέφρασαν φόβους ότι πολλές ομάδες παίρνουν θέση σε πολλά ζητήματα – όπως εκείνα που αντιτίθενται στα lockdown, θρησκευτικές οργανώσεις που είναι κατά των αμβλώσεων, γάμοι ομοφυλοφίλων, οι τρανς γυναίκες σε μέρη που χαρακτηρίζονται ως ομοφυλόφιλες, «ριζοσπαστικές» φοιτητικές ομάδες κ.λπ. – θα μπορούσαν όλοι αυτοί να οριστούν ως τρομοκράτες;
Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι αυτές οι ομάδες λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με τον νόμο περί ισότητας του 2010. Και αν ο ορισμός αλλάξει, ακόμη και πολιτικά κόμματα, όπως το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, θα μπορούσαν να θεωρηθούν τρομοκράτες σύμφωνα με το νόμο, αναφέρουν δημοσιεύματα.
Αυτή τη στιγμή, ο εξτρεμισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ορίζεται (από το 2011) ως η μεγαλύτερη απειλή στις θεμελιώδεις βρετανικές αξίες. Αυτός ο ορισμός δεν είναι καταστατικός, που σημαίνει ότι ουσιαστικά εμποδίζει μόνο την κυβέρνηση και άλλους διοικητικούς φορείς να συνεργάζονται ή να χρηματοδοτούν τέτοιες ομάδες.
Αλλά ο νόμος θέλει να το “διορθώσει” αυτό καθιστώντας τον ευρύτερο ορισμό θεσμοθετημένο.
Για να επιτευχθεί, η τρέχουσα παράγραφος θα έχει την εξής προσθήκη:
«Η προώθηση οποιασδήποτε ιδεολογίας που στοχεύει να ανατρέψει ή να υπονομεύσει το σύστημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του Ηνωμένου Βασιλείου, τους θεσμούς και τις αξίες του. ή που απειλούν τα δικαιώματα των ατόμων ή δημιουργούν ένα ανεκτικό περιβάλλον για ριζοσπαστικοποίηση, είναι εγκλήματα μίσους και τρομοκρατία».
Αυτό είναι εντελώς ασαφές για να πιάνει η κυβέρνηση στην “τσιμπίδα” της, όποιον ενοχλεί και ενδεχομένος ασκεί κριτική. Εφόσον οι ίδιοι αυτοπροσιορίζονται ως “οι αξίες της δημοκρατίας” της οποίας επικαλούνται.
«Τι σημαίνει να υπονομεύεις τις βρετανικές αξίες» όταν δεν υπάρχει συναίνεση –και σίγουρα δεν υπάρχει νομικός ορισμός– για το ποιες είναι αυτές οι αξίες;», συνόψισε η βουλευτής Miriam Cates.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου