Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνέδριο για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις

«Το μετρό είναι η βαθιά απογοήτευση της αστικής κουλτούρας που δεν κατάφερε να λύσει το μπάχαλο με τις μετακινήσεις στην επιφάνεια και τις μετέφερε υπογείως». Τη διαπίστωση έκανε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ, πρώην ΡΑΕ), στο πλαίσιο της 2η Διεθνούς Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green που διεξάγεται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Μιλώντας γενικότερα για την μετακίνηση και τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου, ο κ.Μπακογιάννης έθεσε ως παράδειγμα τις μικρές σε πληθυσμό πόλεις της Ελλάδας όπου η μετακίνηση θα μπορούσε να καλυφθεί, απ΄άκρη σε άκρη, με λίγα λεπτά περπάτημα.

«Αν αναφερόμαστε σε κλιματική ουδετερότητα, πρέπει να μιλήσουμε και για ανθεκτικότητα σε ζητήματα κλιματικών αλλαγών με την λήψη μέτρων που είναι δύσκολο να περάσουν στις τοπικές κοινωνίες αφού έρχονται σε σύγκρουση με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να κινούμαστε» εξήγησε. Μιλώντας για την ενέργεια, εξέφρασε την απορία του για το κίνημα κατά των ΑΠΕ , διευκρινίζοντας ότι

«θέλουμε μεν φθηνή ενέργεια αλλά χωρίς οπτική επαφή με ανεμογεννήτριες» ενώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν τα έχουμε πάει καλά, ειδικά στον τομέα της ανακύκλωσης.

Στο συνέδριο με θέμα «Ο σχεδιασμός και τα Κλιματικά Σύμφωνα των Δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου, που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «100 Κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030 από και προς τον πολίτη», ο κ.Μπακογιάννης αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία συνεργασίας των δήμων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

«Παραλάβαμε τη διοίκηση με το χαμηλότερο ποσοστό- 2,5%- πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλλιος Αγγελούδης προσθέτοντας ότι για τη Θεσσαλονίκη απαιτούνται 500.000 ευρώ για να επιτευχθούν ως το 2030 οι στόχοι για κλιματικά ουδέτερη πόλη. Στόχος του δημάρχου είναι η ανακύκλωση χαρτιού να φτάσει στο 85%, μετάλλου στο 60% και στο 70% των οργανικών αποβλήτων.

Σημειώνεται ότι Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ 377 πόλεων για να συμμετάσχουν στην αποστολή της Ε.Ε. για 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030 στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των αστικών περιοχών.

Στον ρόλο του υδρογόνου στην ενεργειακή μετάβαση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) Δρ. Ανδρέας Πουλλικκάς και την ανάγκη ενεργής συμμετοχής των πολιτών για επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας τόνισε ο αντιπρόεδρος Κλάδου Ενέργειας ΡΑΑΕΥ Δημήτριος Φούρλαρης.

το είδα

3 σχόλια:

  1. > ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ .. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    >> Μαντάτα από την Ελβετία…- > https://rumble.com/v4icp49--...-....html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ.
      ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.......

      .https://www.youtube.com/watch?v=wSRhGFN8n4M

      Διαγραφή
  2. Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Τζον Κλάουζερ και 1.500 επιστήμονες λένε ότι η κλιματική έκτακτη ανάγκη δεν υπάρχει..Ο Δρ. Ο Clauser προσθέτει, «Η αφήγηση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης είναι μια επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης και απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

    https://twitter.com/forestcui07/status/1747247148977062163


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »