Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Ώστε Είσαι Τεχνοκράτης; Μέρος 2

Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν οι Τεχνοκράτες είχαν τη δύναμη να τον διαμορφώσουν κατά την ιδεολογία τους;


Στο προηγούμενο μέρος είδαμε το ιστορικό πλαίσιο και τις βασικές αρχές της ιδεολογίας της Τεχνοκρατίας. Τώρα που τα βγάλαμε αυτά από τη μέση πάμε να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης και να δούμε τι ακριβώς ήθελε (και θέλει) να επιβάλλει η Τεχνοκρατία και οι Τεχνοκράτες στον πληθυσμό.

“Θα τα ξαναχτίσουμε καλύτερα” -Κάθε πολιτικός επί COVID

Η Τεχνοκρατία όπως όλες οι άλλες απάνθρωπες πολιτικές ιδεολογίες με τις οποίες συγγενεύει, ονειρεύεται μια ουτοπική κοινωνία όπου η ευμάρεια και η αφθονία θα είναι η νέα κανονικότητα. 

Για τους Τεχνοκράτες, η κατάσταση ήταν απλή: ή θα παραμείνουμε στο παλιό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας και θα καταστραφούμε ή θα μεταβούμε στη Τεχνοκρατία και

την αφθονία. Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το σύμβολο τους ήταν δίχρωμο.

Στόχος τους ήταν η δημιουργία του Τεχνάτου (όπως λέμε πχ. Χαλιφάτο), ένα καθεστώς Λεβιάθαν το οποίο θα ελέγχει όλη τη Βόρειο Αμερική με σκοπό τον συντονισμό των φυσικών πόρων και των εργατών της ηπείρου, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει αυτή την “απαράμιλλη αφθονία” και την ισορροπία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης. 

Σε αυτό το Τεχνάτο, θα άρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες αντί εκλεγμένων αξιωματούχων καθώς μόνο αυτοί θα κρίνονται κατάλληλοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει. Όλες οι προ του Τεχνάτου πολιτικές απόψεις και φιλοσοφίες (όπως πχ. η ισότητα και οι δημοκρατία) είχαν κριθεί ως ακατάλληλες από τους Τεχνοκράτες για την πρωτότυπη κοινωνία που ήθελαν να φτιάξουν και ως εκ τούτου είχαν απορριφθεί. Για τον λόγο αυτό το κίνημα των Τεχνοκρατών, μια αμερικανική και καναδική ΜΚΟ με το όνομα “TECHNOCRACY INC.” δήλωνε πως δεν έχει κανέναν δεσμό με κανένα πολιτικό κόμμα, στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή αλλού. 

Η Οικονομία του Τεχνάτου

Στο Τεχνάτο όπως είπαμε δε θα έχουμε ζήτηση και προσφορά και όλα θα καθορίζονται με βάση την ενέργεια. Τι σημαίνει αυτό τώρα για τον μέσο άνθρωπο;

Σημαίνει πως το κράτος θα είναι αυτό που θα ορίζει τι μπορείς να αγοράσεις και πόση “καταναλωτική δύναμη” έχεις στη τσέπη σου. Ό,τι ακολουθεί έρχεται κατευθείαν από τα εγχειρίδια των Τεχνοκρατών [ 1, 2 ]

Κάθε δύο χρόνια μας λένε, το Τεχνάτο θα φτιάχνει έναν προϋπολογισμό με την ενέργεια που θα καταναλώσει για την επερχόμενη διετία. Η ενέργεια που θα περισσεύει μετά τον σχεδιασμό νέων έργων και τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών θα μοιράζεται στην κοινωνία με την μορφή ενός πιστοποιητικού ενέργειας. Αυτά τα πιστοποιητικά ενέργειας θα είναι το νέο “νόμισμα” του νέου κόσμου της Τεχνοκρατίας. 

Αυτά τα πιστοποιητικά θα δίνονται σε κάθε ενήλικα και θα φέρουν πάνω τη φωτογραφία του, την υπογραφή του, την περιοχή στην οποία ζει, την εργασία του και κάτι σαν “αριθμό ταυτότητας”, καθιστώντας τα έτσι άχρηστα στα χέρια κάποιου άλλου και εξασφαλίζοντας πως κανένας δε θα μπορεί να αυξήσει τη καταναλωτική του δύναμη (μέσω ανταλλαγής, κλοπής, κτλ.) πέραν των ορίων που του έθεσε το Τεχνάτο. Στο τέλος της άνω διετίας, τα υπολειπόμενα πιστοποιητικά ενέργειας θα καθίστανται άκυρα αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την “αποταμίευσή” τους και τυχόν ταραχές στον οικονομικό σχεδιασμό του Τεχνάτου.

Όταν κάποιος θα κάνει μια αγορά θα δίνει αυτά τα ενεργειακά πιστοποιητικά πάνω στα οποία θα σημειώνεται η υπηρεσία ή το καταναλωτικό προϊόν το οποίο αγόρασε, η ποσότητά του και το ενεργειακό κόστος για τη παραγωγή του. Με αυτή τη μέθοδο ο Λεβιάθαν του Τεχνάτου θα ξέρει ακριβώς τι καταναλώνεται και που.

Αυτό το “ενεργειακό εισόδημα” θα χρησιμοποιείται μόνο για την αγορά καταναλωτικών ειδών και υπηρεσιών και όχι άλλων αγαθών μη απαραίτητων για την επιβίωσή μας, ενώ θα υπάρχει όριο σε αυτά που θα μπορεί να αγοράσει ο κάθε υπήκοος. Όλοι οι ενήλικες υπήκοοι του Τεχνάτου θα έχουν το ίδιο εισόδημα, το οποίο είναι εξασφαλισμένο πως θα τους δίνεται μέχρι τον θάνατό τους. Το εισόδημα αυτό θα είναι αδιαπραγμάτευτο και δε θα μπορεί ούτε να αποταμιευθεί ούτε και να μεταφερθεί από άτομο σε άτομο προκειμένου να μη διαταραχθεί αυτό το νέο καθεστώς ενεργειακής οικονομίας και ισορροπίας μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης.

Αυτός ο πλήρης έλεγχος της κοινωνίας από τα πάνω προς τα κάτω, δεν σταματά μόνο στα πλαίσια της οικονομίας αλλά επεκτείνεται σε κάθε κλάδο τη ζωής του ανθρώπου (βλ. Κομμουνισμό και Ναζισμό) ακόμα και στη μορφή του οίκου του.

Οι Τεχνοκράτες είχαν σκοπό να απαγορεύσουν τα “σπάταλα” σπίτια που ξοδεύουν πολύτιμους πόρους σε μη χρηστικά χαρακτηριστικά. Στη Τεχνοκρατία τα σπίτια θα βγαίνουν από “γραμμή παραγωγής” (όπως τα αυτοκίνητα σήμερα) και τα σχέδια τους θα είναι τα ίδια, με μικρές παραλλαγές λόγω κλίματος και καιρού. Τα σχέδια που θα έχουν επιλεχθεί και επιβληθεί στον πληθυσμό θα είναι αυτά που θα κοστίζουν το λιγότερο δυνατό σε ενέργεια για την κατασκευή και τη συντήρησή τους και θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής. Συνάμα, τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται θα είναι αυτά που βρίσκονται σε αφθονία και όχι υλικά όπως τα μέταλλα, τα οποία κατά τους Τεχνοκράτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο παραγωγικά στο κλάδο της βιομηχανίας. Ακόμα και τα έπιπλα που θα μπορεί να έχει κανείς στο σπίτι του θα ορίζονται από το κράτος καθώς θα πρέπει να εξυπηρετούν τα άνω κριτήρια. 

Όπως βλέπουμε λοιπόν, οι Τεχνοκράτες βλέπουν το οικονομικό και κοινωνικό μας σύστημα ως σπάταλο και παράλογο. Αν αυτή είναι η οπτική τους για αυτά τα δημιουργήματα του ανθρώπου, τότε πώς άραγε να βλέπουν τον ίδιο τον άνθρωπο ο οποίος είναι ο δημιουργός αυτών των “ελαττωματικών” συστημάτων;

Ραντεβού στο μέρος 3 για να δούμε πως η Τεχνοκρατία και οι Τεχνοκράτες βλέπουν τον άνθρωπο και πως οι ιδέες τους έχουν φτιάξει τον απάνθρωπο κόσμο του σήμερα και του αυριανού Great Reset.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »